Reacties voor: ‘Apple blijft tabletmarkt voorlopig domineren’

Marktonderzoeker iSuppli verwacht dat Apple weinig te vrezen heeft van iPad-concurrenten; Apple blijft de tabletmarkt voorlopig domineren.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 13 reacties

  1. een beetje de iPod storie all over again.

    er waren al jaren goede MP3 spelers tot apple de boel om gooide met de iPod. Elke fabrikant kwam elk jaar met een antwoord dat net niet goed genoeg was of regelrechte namaak bleek te zijn maar dan zonder de ecosystemen er achter die apple wel heeft met de App Store en iTunes store.

    Nu doet appl ehet dunnetjes over met de iPad in de tablet computer markt.

  2. @kasuja: Ik geloof in hetzelfde, het wordt het niet met al die surrogaat (die nog komen moet)

  3. Al die andere merken denken dat het ‘n tablet is wat de consument wil. Dat is niet zo. De consument wil iets dat zó ontzettend goed werkt, dat het ‘magisch’ lijkt. Apple is steeds de enige die dat levert, de rest hobbelt er achteraan.

  4. @ Jan

    Maar als de concurrentie er bijvoorbeeld Android 2.2 opzet en ook USB en een HDMI aansluiting opzet is er toch een flinke concurrent voor de iPad. Android is ondertussen behoorlijk bekend en mensen kijken bij voldoende keuze heus wel twee keer voor ze 500 euro uitgeven.

  5. @Hompie: USB aansluiting??!? wil je de vooruitgang tegenhouden?

    die android types willen altijd maar van juweeltjes lelijke apparaten maken!

  6. Laat de concurrentie met de 7 inch Samsung maar komen. Volgens de Android kenners 10x beter dan de ipad.. Ben benieuwd!!

  7. Tegen de tijd dat de andere bedrijven met hun tablets komen, komt apple al met hun 2de generatie iPad!

  8. Eerst zien dan geloven..

    Ik denk niet dat het ze gaat lukken, ze hebben het zò vaak gezegd, maar is het ooit gelukt ? Nee!, en precies, ik denk ook niet dat het ze ooit gaat lukken.
    Apple heeft een soort imago waar toch geen enkel bedrijf overheen komt, wat er ook gebeurd.
    Apple zou nog een baksteen met apple-logo goed kunnen verkopen.

    xx

  9. met een naam als iSuppli, lijkt het een klein beetje een “wij van wc eend kiezen wc eend” onderzoekje.

  10. Mh.. Weer redelijk wat fanboypraat hier.
    Begrijp me niet verkeerd, ik heb zelf al bijna 2 maanden een iPad en ben er bijzonder blij mee, maar ik denk dat een goede vinger-aangepaste versie van Android of Windows 7 echt helemaal niet kansloos hoeft te zijn hoor. Ze moeten alleen wat effectiever investeren in de omgeving van hun apparaten, dus: een alternatief voor de AppStore en iTunes. Plus, als ik het goed begrijp zijn er al redelijk wat developers die hun pijlen ook op andere platforms richten (Gameloft anyone?) dus ik denk dat die marketplace op den duur ook echt wel van de grond komen.
    Ik ben nog wel een aantal jaartjes zoet met m’n iPad, maar wat er daarna aangeschaft gaat worden…. Ik ben benieuwd!

  11. Windows 7 lijkt me helemaal niet makkelijk draaien op een tablet.

  12. Alternatieven zijn kansloos!

  13. Met de iPad kun je een terminal sessie opzetten, met zeg, een Windows 7 besturingsysteem. Buiten de lag, wordt het wel duidelijk dat een besturingsysteem ontworpen voor muis en toetsenbord gewoon niet 1 op 1 op een tablet werkt. Ik denk dat een goede tablet voorkomt uit een goede telefoon die werkt. iPad doet bepaalde dingen best goed, maar andere dingen werken gewoon niet lekker. Research op websites doen en daarover schrijven gaat voor geen meter op de iPad, maar ik zie concurrenten dat ook niet zo snel goed doen. En 10 uur batterijduur is ook in feite een killerapp die een ander nog moet halen voordat het serieuse concurrentien wordt. Is er iets beter mogelijk dan iPad? Zeer zeker wel! Maar hoe die eruit gaat zien (inhoudelijk, want ze blijven gewoon plat) is mij nog duister. Goed multitasken, niet zo als ios 4, lijkt me nog een uitdaging, maar als een concurrent dat lukt met een goede batterijduur, dan ben ik wellicht wel om.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.