Reacties voor: ‘Apple bijna klaar om iPhone 5 in productie te geven’

Apple is klaar met designwerkzaamheden voor de iPhone 5. Dat zegt een bron binnen Foxconn. De iPhone 5 zal in de zomer van 2012 op de markt komen, zo beweert deze bron.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 58 reacties

  1. Geen druppelvormige behuizing!!! Een ramp, ik had hier zo op gehoopt.

  2. Dit soort geruchten gaat dus weer wel even langskomen………

  3. Ha de geruchtestroom kan weer beginnen, maar langer en breder betekend dus mijn Tomtomhouder bij het grof vuil.

  4. Origineel geplaatst door Neptune
    Ha de geruchtestroom kan weer beginnen, maar langer en breder betekend dus mijn Tomtomhouder bij het grof vuil.

    tip van de week: koop geen tomtom houders, de ingebouwde gps is sterk genoeg, koop dus gewoon een houder aan5 euro op dealextreme en zo verlies je er zo goed als niks bij 😉

  5. Waarom nou een groter scherm. Als je een groter scherm wil koop je toch een iPad? Van de iPad kunnen ze beter een iets kleinere variant van uitbrengen. Het is toch geen porum al die Galaxy Note bellers met zo’n half tablet aan hun oor? Als de iPhone 4 inch gaat worden lijkt het er op dat ze ‘m ook steeds groter willen maken.

  6. Ik kan me niet voorstellen dat ie veel breder zal worden. Het kan toch niet zo zijn dat je bij de aanschaf van een iPhone 5 genoodzaakt wordt om al je accessoires en dure andere apparatuur waar een ipod of iphone dock ingebouwd zit, ineens te vervangen voor nieuwe apparatuur met een bredere dock. En dus ook dat fabrikanten ineens hun apparatuur met bredere docks moeten voorzien. Kan me niet voorstellen.

  7. Origineel geplaatst door Gaetanvdb
    Origineel geplaatst door NeptuneHa de geruchtestroom kan weer beginnen, maar langer en breder betekend dus mijn Tomtomhouder bij het grof vuil.tip van de week: koop geen tomtom houders, de ingebouwde gps is sterk genoeg, koop dus gewoon een houder aan5 euro op dealextreme en zo verlies je er zo goed als niks bij

    Ja dus niet, de tomtom die ik heb moet +- 4-5 minuten zoeken naar signaal. Nogal vervelend als je van een onbekende locatie vertrekt.

    @Ronald: Hoezo kun je dat niet voorstellen? Dat was toch ook zo met de 3GS -> 4 ?

  8. Origineel geplaatst door Bart
    Ja dus niet, de tomtom die ik heb moet +- 4-5 minuten zoeken naar signaal. Nogal vervelend als je van een onbekende locatie vertrekt.

    We hebben het hier over de iPhone met tomtom houder, niet over een tomtom toestel… Mijn iphone gps werkt perfect hoor. Wordt zo goed als dagelijks gebruikt en zo goed als nooit problemen (tenzij ik in lange tunnels rij)

  9. vraag naar 4 inch is gewoon te groot en apple kijkt goed wat mensen willen.

    grapig stukje
    De iPhone 5 krijgt een nieuw uiterlijk, anders dan de iPhone 4 en iPhone 4S;

    4 en 4s zijn het zelfde so -.-

  10. Origineel geplaatst door elvin
    vraag naar 4 inch is gewoon te groot en apple kijkt goed wat mensen willen.grapig stukje De iPhone 5 krijgt een nieuw uiterlijk, anders dan de iPhone 4 en iPhone 4S;4 en 4s zijn het zelfde so -.-

    Toch niet…
    De iPhone 4S heeft ook nog een antenne bovenaan waardoor de knoppen ietsje lager zitten 😉

  11. Ben wel heel benieuwd wat ze met de kamera gaan doen!

  12. Origineel geplaatst door elvin
    vraag naar 4 inch is gewoon te groot en apple kijkt goed wat mensen willen.grapig stukje De iPhone 5 krijgt een nieuw uiterlijk, anders dan de iPhone 4 en iPhone 4S;4 en 4s zijn het zelfde so -.-

    Ja en? Dan is het dus anders dan de iPhone 4 en de 4S..staat niet zo heel raar hoor.

  13. @elvin: Er wordt dan ook niet vermeld dat de 4 en de 4S een verschillend uiterlijk hebben.

  14. 4 inch is perfect en eigenlijk wel het maximum qua grootte voor een handheld mobile device. groter is alleen maar lastiger qua bediening. 4.3 kan nog net, maar groter gaat echt niet meer met 1 hand..
    Dus ik hoop wel dat Apple deze stap maakt. ongeacht hoe het ding er uit ziet.
    Maar eerlijk gezegd ben ik nieuwsgieriger naar de iPad 3, die iPhone duurt nog wel even

  15. @Bart: .. Ja gelijk heb je .. & waarom zouden we ons ook gaan beperken om hier negatief over te gaan denken/praten als we er waarschijnlijk alleen maar beter van zullen worden ? Een designs verandering kan ook duiden op meer ruimte voor ander soort (betere hardware) ( & beter design uiteraard) . & die Dock issues zijn meestal met de wat betere hifi setjes of wat dan ook te verwisselen met verwisselbare brackets . so whats The point 😉 ( niet blijven hangen bij die ouwe vertrouwde apparaatjes .. Niemand vraagt ook je ipod / iPhone 3G /3GS 4/4s te vervangen hoor .. Gaan voor vernieuwing en vertrouwen hebben in Apple in dit soort zaken , ze weten heus wel wat ze doen , want hier gaat een grootschalig onderzoek bij vooraf ) Bij de hifi/sound docks passend voor de iPad lijkt dit al helemaal geen probleem te zijn en daarbij kon je ook wel verwachten dat dit kon gebeuren bij de iPhone 5 ( tenminste als je zon sounddock heb gekocht in de tijdt dat de eerste iPad uitkwam ,want dan had je de keuze om je niet te beperken tot alleen 1 passend model ) voor het geval in de auto ( carkit/iPhone holder ) val ik graag terug op het begin in mijn comment . ( afgezien dat heb het over een duur product (Apple) ga dan niet zeuren over verandering . ( <- dit zijn dan ook meestal de mainstream followers die hier over klagen . Je weet wat je koopt , als je met Apple bezig bent , anders moet je echt bij Samsung of zo iets dergelijks zijn . ( kijk btw eens bij htc , gebeurd daar niet dacht je ? )

  16. @Bart: Nee hoor. De iphone docks, speakerdocks, stereoset met dock in mijn keuken en die in mijn (bad)kamer en in mijn auto zijn allemaal geschikt voor alle ipods en alle iphones (vanaf de eerste) die ik tot op heden heb gehad. Maar alle docks zijn ongeveer zo breed als de iphone 3 en 4. Dus als de 5 breder wordt, dan ben ik bang dat die niet meer in al die docks zal passen. Daarom jan ik me niet voorstellen dat ie veel breder wordt

  17. Het wel of niet breder worden is inderdaad het belangrijkste. Als dat gebeurt opent het de markt voor verloop stukken. Weer een nieuw product!!

  18. @elvin: Apple is juist zo sterk omdat ze niet kijken wat mensen willen maar producten ontwerpen die ze zelf willen..

    Ik hoop overigens dat het scherm gewoon 3,7 blijft.. Groter kun je niet meer met 1 hand makkelijk typen..

  19. Ik ben eind juni jarig en dan krijg ik ook mn rapport 😀 als ik een goed rapport heb krijg ik van me ouders de nieuwste iphone atm, zou echt mooi zijn! 😀

  20. van de 3g naar de 4 moest er alleen de vorm van de dock veranderd worden. dit kon makkelijk gedaan worden door een bijgeleverde stuk plastic. als de nieuwe iphone een 4 inch scherm krijgt zal die een stuk breder zijn waardoor de accessoires niet makkelijk aan te passen zullen zijn. @Bart:

  21. Ik hoop dat het scherm niet groter wordt. De afmeting van de huidige iPhone’s is juist ideaal.

  22. het scherm word niet breder ofzo, want dan zou apple de applicaties van resolutie moeten veranderen (zoals je verschil hebt in iPhone en iPad)

  23. Ik vind het veel te snel .. De 4s is net uit .. Wacht nog ff een jaartje en breng dan een tevolutionaire iphone 5 uit

  24. Ik vind het veel te snel, De 4s is net uit Wacht nog even een jaartje en breng dan een revolutionaire iphone 5 uit

  25. Origineel geplaatst door jensen
    het scherm word niet breder ofzo, want dan zou apple de applicaties van resolutie moeten veranderen (zoals je verschil hebt in iPhone en iPad)

    Bij apple weet je maar nooit, denk je niet dat ze daar dan weer een oplossing voor vinden, in de software of weet ik t?

    En mijn iphone-tomtom vind zn locatie binnen enkele seconde hoor.

    Wie weet maken ze hem wel 4inch icm een betere ligging in de hand waardoor hij nog wel met 1 hand te bedienen is (dunner aan de zijkant misschien), wie zal t zeggen ?

  26. Origineel geplaatst door Gaetanvdb
    tip van de week: koop geen tomtom houders, de ingebouwde gps is sterk genoeg, koop dus gewoon een houder aan5 euro op dealextreme en zo verlies je er zo goed als niks bij

    Hier en daar heb ik al gelezen dat de gps zonder TT-houder opzettelijk minder goed werkt, gewoon omdat TT dat zo heeft geprogrammeerd.

    Ik vrees dat ik uit ervaring kan spreken. Navigon blijft netjes op de weg, TT gaat bij iedere bocht gewoon rechtdoor, over het water, door de huizen. Je kan het zo gek niet bedenken.

  27. Ik had de druppelvormige behuizing mooi gevonden, maar twijfel niet aan Apple’s design. Het zijn natuurlijk maar geruchten.. Iig maakt Apple er altijd wel wat moois van. Kijk er echt naar uit! 😀

  28. Laat maar komen hoor speciaal een 1 jarig abbo genomen om de nieuwe iphone weer aan te schaffen dit jaar . heerlijk weer ,de geruchten beginnen nu al. We gaan weer rustig afwachten wat er komen gaat

  29. Ik hoop echt op een groter scherm. Alleen een groter scherm is voor mij al een reden om de nieuwe iPhone te gaan kopen. En ook x % minder mensen die overstappen naar de Samsung.

    Mijn iPhone 3GS werkt nog heel goed trouwens.

  30. laten we hopen dat er wat aan de batterij duur gedaan wordt bij de nieuwe iPhone 5 want nu it’s sucks

  31. De 4S is toch al het vijfde model?
    Wordt de volgende dan niet de iPhone 6? Anders zou het een beetje inconsequent zijn: de 3GS telt wel mee (dat was de derde), de 4S dan weer niet?

  32. Mooi of niet mooi ik koop een iphone 5! Simpel.

  33. @Erik: De 4 is in feite de enige iPhone die concreet en versie nr kreeg. Daarvoor de iPhone, iPhone 3G, 3GS wat een snellere 3G was. De 4 was de vierde iteratie. De 4s is een update. Ik verwacht dat ze het ook zo door zullen zetten. Straks de 5 en de 5S, dan de 6 en 6S etc.
    En dan voor alle jankerds. Waarom dan niet meteen door naar de 5,6,7? What’s in a name..
    For all I care is de 4S de 5e iPhone. In fact, als ze het de iPhone 5 hadden genoemd was iedereen daar ook niet over gevallen.
    En ze hebben nog gelijk ook met copycat Samsung. Ik verzeker je dat Samsun niet met een nieuw design gaat komen voordat de iPhone 5 met nieuw design er is…

  34. Klein vraagje : moet het niet iphone 6 worden ? Want de 4s is eigenlijk de 5 want anders wordt het ingewikkeld , dan is de iphone 5 eigenlijk de 5

  35. Ben benieuwd hoe dat met de apps gaat. Groter scherm erbij betekend ook meerdere app versies.

  36. Klein vraagje : moet het niet iphone 6 worden ? Want de 4s is eigenlijk de 5 want anders wordt het ingewikkeld , dan is de iphone 5 eigenlijk de 6

  37. @someone; waar maak je je toch druk om? Is dat nou zo van belang???

  38. Zucht, iPhone 10 komt ook, big deal… Leuk, maar groter dan 4i lijkt me vreselijk. iPad heeft weinig nut dan lol..

    Maar feit blijft: niemand eist dat je een upgrade doet. Mijn 3GS spul past bijv nog op het i4 spul. Maar met een groter scherm tja…

  39. Origineel geplaatst door someone
    Klein vraagje : moet het niet iphone 6 worden ? Want de 4s is eigenlijk de 5 want anders wordt het ingewikkeld , dan is de iphone 5 eigenlijk de 6

    Zo gaat ie nou eenmaal heten.
    Een Peugeot 1007 betekend toch ook niet dat er 1007 verschillende peugeots rond rijden

  40. Ach het zijn maar geruchten, misschien komt er gewoon niks.

  41. Zou ik er dan toch verstandig aan gedaan hebben de 4s te laten voor wat die is.. Voor een 5 kan mijn 3gs wel met pensioen.

  42. Groter scherm wil niet zeggen dat de iphone 5 breder en groter word 😉 misschien loopt het scherm wel tot aan de randen en blijft de iphone 5 even groot als de iphone 4 alleen Met een 4 inch schermpie of zit ik mis?! Heb meerdere geruchten daarover gehoord mja afwachten !! ..

  43. iPhone 5? Ik noem het maar gewoon iPhone (nummer) 6

  44. Het lijkt logisch dat Apple na twee toestellen die er hetzelfde uitzien (iPhone 4/4S) nu weer kiest voor een nieuwe vormfactor. Na de iPhone 3G/3GS koos Apple ook voor een totaal andere vorm.

    Jullie verwarren een vorm met schermgrootte. Dus het is helemaal niet logisch dat de schermgrootte verandert, want die is al 5 jaar hetzelfde.

  45. Het is weer tijd om iPhoneclub vol te gooien met ‘speculaties’ en ‘beweringen’.
    Mij trek je er eerlijk gezegt niet zo mee aan.
    Kom liever met feiten, hebben we allemaal wat aan!

  46. 4″ 1280×720 is perfect. Gezien een smartphone meer en meer een multimedia apparaat wordt moeten we naar een resolutie waarbij tv en video 1:1 bekeken kunnen worden, zonder zwarte balken onder en boven. Met de huidige 960×640 gaat dat niet lukken zonder in te zoomen.
    Een 1280×720 HD scherm gaat echt de standaard worden voor de higher end smartphones de komende jaren.

    (en ja, apps zullen ge-update moeten worden om in vol ornaat weergegeven te kunnen worden, maar een beetje app maker draait z’n hand hier niet voor om. Een aantal hi-end Android telefoons zijn ook al 1280×720.)

  47. @iRodney: Feit: tot de iPhone 5 uitkomt zullen we waarschijnlijk geen feiten te weten komen. Asje 😛

    @Apple740: Kun je 95% van het scherm van de iPhone nu al bedienen met 1 hand? Zo nee (wat waarschijnlijk het geval is): wil je echt nog minder kunnen?

  48. Dan is er meer ruimte voor groter batterij.

  49. Ben benieuwd in welk café het prototype achtergelaten word

  50. Apple gaat nooit de breete van zijn phones aanpassen. Apple streeft er steeds op dat eigennaars zo goed mogelijk al zijn extra hardware kan blijven gebruiken.

    Volgens mij zal het scherm wel vergroten en kan het zijn dat hij iets dikker of langer wordt. Maar veel breder zal hij niet worden.

    Dit is dan mijn gerucht 😉

  51. Vind het eigenlijk wel heel normaal dat er weer een nieuw design komt. Je kunt zelf bepalen of je hem het aanschaffen waard vind. Alle merken komen maandelijks met nieuwe toestellen die totaal verschillend zijn, kunnen we niet gaan zeuren als er eens in de 2 jaar een nieuw Iphone design komt. Vind de cyclus juist erg prettig die apple gebruikt voor het uitbrengen van producten. Het is wel weer tijd voor een frisse wind in Iphone land, 4S heb ik laten schieten omdat de 4 prima is voor nu 😀 Ik laat me mooi verrassen, vertrouw op Apple dat het helemaal goed komt!

  52. Origineel geplaatst door Poloboy
    Apple gaat nooit de breete van zijn phones aanpassen. Apple streeft er steeds op dat eigennaars zo goed mogelijk al zijn extra hardware kan blijven gebruiken.Volgens mij zal het scherm wel vergroten en kan het zijn dat hij iets dikker of langer wordt. Maar veel breder zal hij niet worden.Dit is dan mijn gerucht

    Dat denk ik ook! Slim. 🙂

  53. Tjonge. wordt een beetje moe van die types die zo janken en zeuren over of het nu de iPhone 5 wordt..of 6.
    Maakt het nou uit man, alsof dat interessant is..0,0 interessant.

  54. @Bram: Denk je dat ze de iPhone 5 pas net aan het ontwikkelen zijn dan? Daar zijn ze ook al bijna 2 jaar mee bezig…

  55. Niet groter aub, 3,5 inch is perfect!!!!!

  56. @Bubbly: 4″ 1280×720 is nauwelijks breder, wel langer. De schermverhouding wordt anders (nu heb je nog zwarte balken bij video’s, met 1280×720 16:9 niet meer).

    De huidige 3,5″ 960×640 is echt een ongelukkige verhouding voor video en dus verre van perfect voor een multimedia device.

  57. Een paar weken verder en van al wat er hierboven staat blijft niets meer over en zal het model weer helemaal anders zijn. :-)) Het blijft maar speculeren …….

  58. @Bram: Baahh..waarom 1 jaartje wachten? duurt toch nog 6 maanden na de releasedatum wss voordat hij in de winkel bij ons ligt. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.