Reacties voor: Apple bevestigt webapplicaties voor iCloud, publiceert FAQ

Apple heeft meer details bekendgemaakt over de transitie van MobileMe naar iCloud en de daarbij behorende gevolgen voor MobileMe-gebruikers. Ook heeft het bedrijf bevestigd dat er webapplicaties voor e-mail, contactpersonen, agenda's en Zoek mijn iPhone komen, die via icloud.com toegankelijk zijn.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Oke, beter. Hoop dat dit tijdens de beta’s al geactiveerd word want kan nu vrij weinig met me iCloud account. Kan niet wachten!

    Edit: laat maar, het komt deze herfst, had ik kunnen weten :S.
    Hier linkje met het bericht van Apple.

  2. Voor iDisk moet dus een alternatief gevonden worden. Dropbox.

  3. Origineel geplaatst door Makasa
    Voor iDisk moet dus een alternatief gevonden worden. Dropbox.

    Want?

  4. iDisk wordt dan Dropbox. Het verdwijnen van galerie zal ook niet zo erg zijn, als ik mijn laatste foto’s maar kan delen en niet dat ik nu Facebook oid moet gebruiken. Ik hoop wel dat de standaard sync opties (calender, mail) wel op de iPhone 3G blijven werken. Ik gebruik deze nog naast mijn iPhone 4. Maar ik betwijfel het

  5. Origineel geplaatst door Flieps
    iDisk wordt dan Dropbox.

    Waarom dan? Je kunt toch gewoon “documents in the cloud” gebruiken, volgens mij precies hetzelfde.

  6. @Lars: Omdat ik niet alleen documenten in iDisk heb? Ik gebruik t niet zozeer op mn iphone, maar ik kan via iDisk mijn netwerkschijven benaderen omdat die zijn opgegeven als schijfruimte van iDisk.. en dat verdwijnt nu blijkbaar, en daar baal ik hard van (of t moet straks met iCloud mogelijk worden om de schijfruimte te benaderen zoals nu met iDisk)

  7. Origineel geplaatst door Lars
    Waarom dan? Je kunt toch gewoon “documents in the cloud” gebruiken, volgens mij precies hetzelfde.

    In iDisk kun je ook pdf’s, avi, mp4 enz bewaren. Documents in the cloud zal alleen werken voor Pages, Keynote en Numbers.

  8. Hmz… nu nog koppelen aan A-records van je domein…. en we hebben te maken met een volwaardige vervanger voor Google Apps :).

  9. Zijn er al mensen die hun abbo geld hebben teruggestort gekregen? Kreeg vandaag eerste cc overzicht na keynote en stond niks op. Heb eind mei moeten verlengen.

    Beetje zuur dat voor mensen die deze maand verlengen het tot het einde gratis is, terwijl ik nog moest betalen. Wat denken jullie van die laatste FAQ onderaan de pagina van de link uit het artikel?

    Wel of geen refund als je net moest verlengen?

  10. Het is allemaal een beetje simpel. Dat iDisk is echt strontlangzaam maar je kunt er wel alles op bewaren. Ik hoop wel dat het synchen van ical Mac iPad en iPhone mogelijk blijft, want dat vond ik nou net zo’n sterk punt.

  11. Denk dat we hier het antwoord hebben… #$%#^-apple!!!

  12. Origineel geplaatst door Flieps
    Documents in the cloud zal alleen werken voor Pages, Keynote en Numbers.

    linkje waar dat staat graag. Tot die tijd ga ik er maar vanuit dat je het ter plekke uit je duim zuigt.

  13. Ik heb een online backup gemaakt van mijn iPhone en iPad en ik heb nu nog maar 1,4GB over van de 5GB iCloud. Ik moest zelfs nog aangeven om bepaalde apps niet mee te nemen in de backup op de iPad, anders was de totale grootte 4,5GB.

    Wat ik wil aangeven is dat mensen met 2 of meer apparaten snel over de 5GB heen zullen gaan.

  14. Origineel geplaatst door BofD
    Origineel geplaatst door Flieps Documents in the cloud zal alleen werken voor Pages, Keynote en Numbers. linkje waar dat staat graag. Tot die tijd ga ik er maar vanuit dat je het ter plekke uit je duim zuigt.

    Van de apple website:

    Coming soon to third-party apps.
    iCloud is already seamlessly integrated with Apple iWork apps. And we’ve given developers the tools to make their apps work with iCloud, too. So you’ll be able to paint a masterpiece, create reminders, edit stock lists, and more – and have it all stay with you on all your devices, including your Mac or PC.

  15. Dus iDisk is na juni 2012 over en uit, lekker is dat en (voorlopig) geen vervanger.

    Betaal ik €79,- voor een leuke dienst met 20Gb opslag, en krijg e dit er voor terug.

  16. En een alternatief voor iweb???

  17. @Laurens: TNX! Waarom zou je zoiets verzinnen?

  18. @Laurens: Dat bevestigd dus dat Flieps een duimzuiger is.. waarvan akte!

  19. Origineel geplaatst door Flieps
    @Laurens: TNX! Waarom zou je zoiets verzinnen?

    Ik lees hier toch echt iets anders dan jou gelijk Flieps volgens mij staat hier juist dat het ook beschikbaar is voor 3th party apps en dus niet zoals jij stelt alleen voor Pages, KeyNote en Numbers.. dus idd waarom zou je zoiets verzinnen.. doe eens uitleggen 😉

  20. Origineel geplaatst door BofD
    @Laurens:Dat bevestigd dus dat Flieps een duimzuiger is.. waarvan akte!

    Ik ga ook voor de mening van BofD.

    Iwork suite zal het allemaal wel mooi geïntegreerd hebben, maar uiteindelijk zullen andere apps ook gewoon toegang hebben. Net zoals een hoop office apps (denk aan QuickOffice, DocsToGo) nu al toegang hebben tot MobileMe…. (scheidsrechtermodus uit 😉 )

  21. @Ab: rapidweaver of sandvox

  22. @BofD: Haha! Ik denk dat je gelijk hebt. Het was niet duimzuigen maar verkeerd begrijpen. Maar het blijft afwachten met welke app je bv .pdf’s in iCloud kunt zetten. Maar een alternatief voor iDisk blijft denk ik Dropbox

  23. Mmmm baal hier toch wel een beetje van. iDisk was te langzaam maar werkte wel. Gallery gebruikte ik toch wel veel om mensen bijvoorbeeld een trailer te laten zien van een project of om even snel wat foto’s te delen (netjes met wachtwoord en al). En hoewel ik nog geen website had gemaakt zag de integratie met iWeb er toch wel gelikt uit. Ik vind het toch jammer dat Apple die diensten de nek omdraait. Mensen op de forums van Apple zijn furieus. Zeker als je zwaar geïnvesteerd hebt op de diensten van Apple en je al jaren betaald kan ik me voorstellen dat je je toch wel enigszins genaaid voelt. Snap niet dat Apple dit niet als premium aanbiedt. Qua dataverkeer moeten die paar duizend gallery’s en iDisk gebruikers toch peanuts zijn in vergelijking wat Apple straks gratis gaat syncen aan data. Die nieuwe serverparken van Apple moeten daar toch een eitje aan hebben. Kan Apple toch aardig wat verdienen aan die paar GB’s per gebruiker die toch de geïnterfereerde service van Apple willen hebben.

  24. 3g krijgt geen updates meer…. Dus daarop kan je altijd nog alles in sync houden met google, dropbox erbij en klaar…

    En waarom zou je je apps backuppen? Alleen je data en savegames etc lijkt mij voldoende…apple heeft altijd wel een kopie van je app…

    Ik vind de aanstaande veranderingen wel heel erg cool…. Zowel ios5 als icloud maar dat komt wellicht ook omdat ik nog geen mobileme had…. 🙂

  25. Ik kan niet wachten, fantastische iCloud. Ik gebruikte wel iWeb maar met een andere provider. Dus het programma op zich kan ik wel blijven gebruiken.

  26. Eens met wvb22: gallery was perfect om een klant snel en mooi een selectie beelden te laten zien, afgeschermd en al. Geïntegreerd in aperture, sneller en makkelijker gaat haast niet. Onmiddelijk updaten, heel mooi. Nu wordt dat veel lastiger. Ik zou absoluut een extra bedrag betalen voor zo’n geïntegreerde dienst.

  27. Ik ben wel benieuwd wat dit betekent voor syncservices van 3rd party apps. In hoeverre kan ik mijn bookmarks van Omniweb of Transmit of mijn OmniFocus taken nog syncen tussen mijn verschillende Mac’s en iOS devices.

  28. Google even op webdrive, kost eenmalig een paar tientjes en je kan je eigen idisk maken. Mac gebruikers googlen op macfuse of transmit. Persoonlijk gebruik ik transmit als cloud app.

  29. Origineel geplaatst door Peabz21
    […] Ik moest zelfs nog aangeven om bepaalde apps niet mee te nemen in de backup op de iPad, anders was de totale grootte 4,5GB.

    Apps tellen niet mee met de 5GB aan free storage. Alleen app-data!

    Apple.com
    Your purchased music, apps, and books, as well as your Photo Stream, don’t count against your free storage. That leaves your mail, documents, Camera Roll, account information, settings, and other app data

  30. Hoe moet je nu dan je Site van iWeb publiceren ?
    Kan dat gewoon niet meer?

  31. @Philip: Zelf webhosting zoeken waar je met ftp bij kunt. iWeb website via ftp uploaden.

  32. wvb22. Ik kan maar een ding zeggen. Super gelijk. Ik baal er ook echt van. Ik betaal al jaren. Vind ik totaal niet erg, maar bied juist voor deze mensen iets moois aan.

  33. Ik ben echt heel benieuwd hoe iCloud gaat bevallen. Ik ben ook zeer benieuwd naar de manier van iPhone/iPad backuppen naar iCloud. De reservekopie op mijn Macbook/iMac zijn bijna 13GB groot, daar iTunes ook alle foto’s/video’s backupt (ca. 12GB). Doet iCloud dit ook?

    Voor degene die zitten te zeiken over de kleine opslag; kijk eens naar Dropbox. Voor $99.99 per jaar heb je 50GB opslag. Dat was twee weken geleden €67,53. Dat is nog goedkoper dan een jaar MobileMe en nog meer opslag ook. Ben overigens benieuwd wat Apple met de prijzen voor meer opslag gaat doen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.