Reacties voor: ‘Apple betaalt muzieklabels 0,2 cent per nummer’

Apple gaat artiesten zo'n 0,2 cent per nummer betalen, tijdens de gratis proefperiode van Apple Music. Dat is vergelijkbaar met andere streaming muziekdiensten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Ah, vermoedde al dat het niet allemaal live radio zal zijn.

  2. Dat houd in dat als “Lean on me” net zoals op spotify 2.600.000 keer wordt afgespeeld per dag. Major Lazer hier 5200 per dag aan over houd. Of althans het label waar zijn aangesloten.

  3. Da’s meteen het bewijs dat Swift uit haar nek heeft lopen kletsen met haar brief. Voor bijna exact deze vergoeding is ze weggelopen bij Spotify. Als Swift ECHT achter haar “brief” staat stapt ze nu ook op bij Apple.

  4. Origineel geplaatst door Carel
    Da’s meteen het bewijs dat Swift uit haar nek heeft lopen kletsen met haar brief. Voor bijna exact deze vergoeding is ze weggelopen bij Spotify. Als Swift ECHT achter haar “brief” staat stapt ze nu ook op bij Apple.

    Dan heb je het niet helemaal begrepen. Ze wilde geen free-model

  5. @Frits: Frits, jij helaas ook niet. Ze heeft het over een “fair compensation”. Ze is onlangs bij Spotify weggelopen waar ze, naar nu blijkt, ongeveer dezelfde vergoeding voor haar muziek kreeg. Deze vergoeding, ook 0,2 ct per stream uit het free abonnement, vond ze te laag en geen “fair compensation”.
    Nu gaat ze klaarblijkelijk wel akkoord met een zelfde vergoeding bij Apple…hmmmm. Ze is aangesloten bij Big Machine. Big Machine heeft een paar maanden geleden een mooie deal gemaakt met Apple. De familie Swift is voor een deel eigenaar van Big Machine. Het is gewoon een hele hypocriete actie van Swift. Ze krijgt in mijn ogen teveel credits voor haar (commerciële) actie temeer daar er ook een behoorlijk aantal labels was die al een week voor de brief van Swift met Apple hierover in gesprek was.

  6. Heel wat mensen zullen zich aanmelden voor de gratis proefperiode van 3 maanden, al was het alleen maar uit nieuwsgierigheid.

    Ik weet niet of dat waar is; dat zal moeten blijken. Hoe dan ook, ik heb zo mijn twijfels over de muziekkwaliteit van de dienst. Een bitrate van 256 kbps lijkt me toch mager. Ik merk dat de kwaliteit van mijn Spotify Premium abonnement bij bepaalde muzieksoorten al te wensen overlaat.

  7. @gala: Na 192kbs moet je robot zijn om het verschil te horen..

  8. @gala: Volgens mij gaat Apple in 256 kbps AAC streamen en die kwaliteit is ongeveer vergelijkbaar met 320 kbps in OGG/MP3

  9. Kunnen jullie meer duidelijkheid geven over de mogelijkheden die je hebt tijdens de “proefperiode” bij Apple Music. Ik heb op internet een staatje gezien waarop stond dat je in de proefperiode alleen maar de “radiostream” Beats One en de door Apple samengestelde afspeellijsten kunt beluisteren. En niét zelf lijsten kunt samenstellen, niét zelf nummers of albums kunt opzoeken, niéts kunt downloaden voor offline beluisteren. Als dat echt klopt is het natuurlijk nep en helemaal geen “proefperiode”. Dan verwacht je dat je alle functies kunt uitproberen!

  10. @Carel: Dit is de vergoeding in de proefperiodes. In betaalde abonnementen krijgen artiesten meer.

  11. @MacaanZee: Zonder abonnement kun je dit doen wat jij beschrijft. Met proefabonnement kun je natuurlijk hetzelfde als normaal

  12. @Carel:
    Spotify heeft een gratis model. Bij Apple is de proefperiode maximaal 3 maanden lang. Dat is het verschil.

  13. Origineel geplaatst door Bubbly: @Carel:
    Spotify heeft een gratis model. Bij Apple is de proefperiode maximaal 3 maanden lang. Dat is het verschil.

    Juist, als je na 3 maanden geen abonnement afsluit voor het gebruik van Apple music, kan je dus ook geen muziek meer streamen. Via Spotify kan dit wel zonder betaald abonnement (met enkele beperkingen zoals reclame).

  14. @Pieter: er zou een gratis proefperiode komen. Dan heb je dus geen (betaald) abonnement. Als je dan bijna niets kunt doen, vind ik het geen proefperiode omdat je bijna niets kunt doen.

  15. @macaanzee:

    Maar hoe kom je er bij dat je niks zou kunnen doen? Een proefabonnement is een gewoon abonnement maar dan de eerste drie maanden gratis.

    Verder, als je geen abonnement hebt, dus ook geen proefabonnement, heb je beperkte functionaliteit zoals beats 1

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.