Reacties voor: Apple’s volgende betaaldiensten: Mail+, Podcasts+ en Stocks+?

Volgens de analisten van Loup Ventures zou Apple aan een serie nieuwe betaaldiensten kunnen werken. Het gaat daarbij om Mail+, Podcasts+ en Stocks+, betaalde abonneediensten voor e-mail, podcasts en aandelenhandel.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Zeer slecht idee. Ik wil geen device van vaak meer dan duizend euro waarop ik dan ook nog eens maandelijks moet bijbetalen om alle functies van een basale app als mail of aandelen te kunnen gebruiken. Het kost voor een bedrijf als Apple geen fluit om dat te ontwikkelen (ze doen het immers ook al jaren).

  2. Hoop dat als dit zo ver komt de EU deze boel tegenhoudt

  3. Mail+ lijkt mij wel interessant. Als je daarmee bijvoorbeeld je eigen domein zou kunnen toevoegen. Beetje zoals Google Suite (voorheen Google Apps). Daar wil ik dan wel extra voor betalen.

  4. De waarde van Apple zit voor een groot deel in het overcomplete systeem en naadloze samenwerking tussen alle apparaten. Betaaldiensten doen hier ernstig afbreuk aan en zou dan een lagere aanschafprijs rechtvaardiger vinden. Apple is steeds meer een onbereikbaar merk aan het worden door de torenhoge prijzen. Erg jammer.

  5. Lezen is ook een kunst… lees het artikel nou eerst eens goed voor je reageert. Het gaat niet om de apps die al op je iPhone staan. Die zijn en blijven ‘gratis’ (uiteraard zit de prijs van de ontwikkeling van die apps gewoon verwerkt in de aankoopprijs).

    Het gaat om uitbreidingen van de apps met ‘premium’ functies. In mijn optiek zou dat nog steeds standaard moeten zijn en ik neem de bronnen dat ook met een heeeeele grote korrel zout. Klinkt niet echt is als wat Apple zou willen doen.

    Apple Music, AppleTV en Fitness+ snap ik allemaal als betaalde diensten. Er moeten immers flinke investeringen voor gedaan worden en musici en filmmakers moeten betaald worden. Maar echt toegevoegde waarde in premium stock apps? Niet waarschijnlijk.

  6. Het zijn gewoon premium diensten. Je hoeft dat niet te doen en kan hiervoor ook andere apps gebruiken uit de AppStore. Waar misschien ook wel weer een premium functie in zit om meer functies te openen.
    Die worden ook door verschillende mensen gekocht.
    Als Apple met de premium zorgt dat er functies in komen die beter samenwerken met andere apps of functies hebben die andere (premium) apps niet hebben dan is het niet verkeerd.
    Maar nog steeds een eigen keuze wat voor app je gaat gebruiken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.