Reacties voor: Apple bestelt touch-panelen van Wintek voor de helft van de prijs

Apple blijft bestellingen voor touch panelen voor de iPad bestellen bij Wintek en TPK Holding, maar die bedrijven krijgen een flink lagere prijs voor hun goederen. Soms zelfs minder dan de helft!
Bart Breij -

Reacties: 11 reacties

  1. Zo zie je maar, er zijn bedrijven die nog veel van Apple kunnen leren..

  2. Hebben ze van ikea overgenomen. Die doet dat al jaren

  3. Mooie deal!

    Nu maar hopen dat ze deze kostenvermindering niet vergeten door te berekenen ten gunste van de consument 😉

  4. Origineel geplaatst door SPIJKER
    Mooie deal!Nu maar hopen dat ze deze kostenvermindering niet vergeten door te berekenen ten gunste van de consument

    ben apple-fan, hoor, tenminste voor een deel van hun producten

    maar deze opmerking… Heb lange tijd niet zo gelachen!

    Dank je!

  5. Denk maar niet Apple de prijzen hierdoor gaat verlagen! Hoe groter Apple wordt hoe slechter ze worden, van het idealistische beleid van vroeger is niets meer over… Ze maken kapot ten gunste van zichzelf.

  6. Oei, dat is dezelfde strategie die Volkswagen een tien jaren geleden heeft gedaan. Met dramatische gevolgen voor de kwaliteit. Zij maakten de denkfout dat de leveranciers die hun producten voor de lagere prijs (was 25% minder) wilden leveren dezelfde kwaliteit konden blijven leveren als voor de hogere prijs.
    ‘t Is uit de lengte of uit de breedte.

  7. @Munster: Helemaal eens. Mensen die denken dat Apple dit ongestraft kan blijven doen hebben wat lesjes “lange termijndenken” gemist. Dat Apple dit (deels) ten goede laat komen aan de consument is pas echt wishfull thinking. Het zal of ten laste gaan van de kwaliteit of het bestaansrecht van de toeleverancier beperken met alle gevolgen van dien.

    Neemt allemaal trouwens niet weg dat Apple simpelweg goede produkten levert en ik iedere keer weer blij ben ramen in te ruilen voor de appel!

  8. Origineel geplaatst door Wowbagger
    @Munster: Helemaal eens. Mensen die denken dat Apple dit ongestraft kan blijven doen hebben wat lesjes “lange termijndenken” gemist. Dat Apple dit (deels) ten goede laat komen aan de consument is pas echt wishfull thinking. Het zal of ten laste gaan van de kwaliteit of het bestaansrecht van de toeleverancier beperken met alle gevolgen van dien.Neemt allemaal trouwens niet weg dat Apple simpelweg goede produkten levert en ik iedere keer weer blij ben ramen in te ruilen voor de appel!

    Ik heb al een raam ingeruild was kapot gegaan en nu heb ik een appel

  9. Origineel geplaatst door patrickvd98
    Zo zie je maar, er zijn bedrijven die nog veel van Apple kunnen leren..

    alsof apple deze tactiek heeft bedacht je denkt zeker dat apple alles heeft uitgevonden zoals andere berichten al melden kan dit gevolgen hebben voor de kwaliteit en wat denk je vd werknemers die worden nu nog meer uitgebuit

  10. Apple

    Origineel geplaatst door Alex
    Denk maar niet Apple de prijzen hierdoor gaat verlagen! Hoe groter Apple wordt hoe slechter ze worden, van het idealistische beleid van vroeger is niets meer over… Ze maken kapot ten gunste van zichzelf.

    In de tijd dat Apple veel kleiner was, waren ze qua prijs serieus onbetaalbaar. Nu is Apple gewoon goed betaalbaar – ja, het is in aanschaf wat duurder dan vergelijkbare hardware in Windows maar het blijft een beetje appels met peren vergelijken.

    Nu lees ik dat ze in WinTek investeren maar daarvoor wel lagere prijzen terug willen hebben – lijkt me geen gekke gedachte. WinTek etc. zijn natuurlijk gewoon vrij om te beslissen met die investering mee te gaan en om de gevolgen daarvan te dragen. Het blijft een markt van vraag & aanbod.

  11. Apple zal ook wel moeten. Ik denk zelfs dat de nieuwe iPads hierdoor NOG goedkoper (en dus concurrerender) worden dan de huidige modellen.

    Vraag me alleen af wat de concurrentie nu gaat doen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.