Reacties voor: ‘Apple bereidt fabrikanten voor op productie iPad mini’

Bronnen van The Wall Street Journal zeggen dat Apple fabrikanten aan het voorbereiden is op de iPad mini. Eerder vandaag beweerden andere bronnen tegenover Bloomberg dat de iPad mini eind 2012 verschijnt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Klinkt perfect maar deels snap ik het niet: als de prijs echt rond de 200-250 euro wordt dan zie ik bijna geen markt meer voor de andere iPad. Die is super fijn maar een slag kleiner werkt ook nog steeds top.

    Ik vermoed zomaar dat de nieuwe iPad meer nadruk gelegd gaat worden op het creëren van content: iMovie, iWorks en iPhoto worden denk ik nog belangrijker. De kleinere iPad wordt vooral om content te consumeren. Anders zie ik niet in hoe je de grotere versie aantrekkelijk kan houden. En ik neem aan dat de marge op de grotere iPad hoger is.

    Of is dat juist de reden om een kleiner model te introduceren: de kleinereiPad is zo goedkoop te maken voor Apple dat de marge hoger prima is of zelfs beter???

  2. @WvB22
    Klinkt aannemelijk ja, portable iPad voor fotoos, mail en video.
    Vergis je niet dat er nog een enorme markt te winnen valt voor mensen die simpel op internet willen kijken, Facebook en een mailtje sturen, maar 400 euro te duur vinden om een iPad te kopen, want een apparaat vinden ze het allemaal.
    Ik ben benieuwd wat Apple dit jaar nog allemaal gaat uitbrengen.. Volgens geruchten moet dat weer een flinke klapper worden 🙂

  3. wie weet zijn er straks wel toepassingen voor,
    b.v. voor games via de ATV als controller, of als een afstandsbediening voor de tv van Apple, dan kan de Iphone te klein zijn en een Ipad te groot…
    het zijn zomaar een paar ideeën..

    we gaan het zien..

  4. euhm, Jobs zou zich omdraaien in zijn graf? ^^

  5. Ze moeten wel gezien Nexus tablet en de Kindle.

  6. iphone is ideaal formaat als afstandsbediening, gebruik hem al een tijdje om mijn appletv aan te sturen.

    Maar zo’n middenformaat iPad (zonder retina), neen dank u. Apple voor de massa die het goedkoop wil houden, neen dan gaan ze de verkeerde kant uit. Ik vrees voor de toekomst

  7. Het lijkt me heel onwaarschijnlijk: de €200 tablets van Google en Amazon werken alleen omdat er vervolgens verdiend wordt op de content. En dat is niet Apple’s model:

    Mr. Jobs suggested that since Apple only keeps 30 percent of each program’s sales price, passing the other 70 percent to the publisher, the business doesn’t have much direct profit. Rather, he said, the point is to make Apple’s hardware more attractive.

    En ja, het gaat wel heel erg in tegen wat Steve heeft geroepen:

    “It’s meaningless unless your tablet also includes sandpaper, so that the user can sand down their fingers to around one quarter of their present size,” – Steve Jobs on a potential 7-inch iPad from the Q4 2010 earnings call

  8. Apple voor de massa die het goedkoop wil houden, neen dan gaan ze de verkeerde kant uit.

    Ha ha ha, heb je nooit gezien hoeveel mensen een iPhone hebben? Als je je wilt onderscheiden moet je juist geen iPhone 4 hebben, want dat is echt een massaproduct waar iedereen mee rondloopt.

    Apple is allang geen exclusief merk meer.

  9. Prijs is toch niet alleen gebaseerd op het formaat????
    Wat denken jullie van de inhoud. Voor 200,= vermoed ik dat het een uitgeklede versie wordt welke nooit de nieuwe Ipad kan vervangen wat betreft snelheid en scherm kwaliteit

  10. We hebben het allemaal over een iPad mini, maar zou het niet om een iPod Maxi of een iPod Touch HD kunnen gaan? De iPod Touch is de laatste updaterondes ook overgeslagen. Het scherm zou dan groter zijn dan dat van de huidige iPod Touch. Ideaal voor het afspelen van content als foto’s films en muziek, maar kleiner en goedkoper dan de duurdere iPad.
    Zeker als de iPhone5 de stap naar een 4″ scherm zou maken, dan zou dit een compleet nieuwe markt kunnen vormen. Net als de Samsung Galaxy Note ook heeft gedaan binnen Samsung fans…
    Ik vind het idee dus niet zo gek…ben benieuwd….

  11. Sorry maar ik zie er het nut niet van in. Binnenkort de nieuwe iPhone met een groter scherm, de iPad en dit item is totaal overbodig. Misschien gaat het een publiek aantrekken door de prijs maar ik zeker niet

  12. Laat ze nou maar eerst met een nieuwe iPhone komen, als ze in oktober niet met een nieuwe iPhone komen maar met een iPad mini verliezen ze extreem veel marktaandeel.

  13. Ik zie het wel zitten… Zo kan ik er eentje aanschaffen voor de kids en hoeven die men ipad van 800€ niet in hun handen te nemen. Hoe vlugger hoe beter…

  14. Origineel geplaatst door Marinus
    …de €200 tablets van Google en Amazon werken alleen omdat er vervolgens verdiend wordt op de content. En dat is niet Apple’s model…

    Nee, bijna niet. 🙂

    Hee, wat staat hier voor dingetje van 109 euro met een Apple logo er op?!

  15. Origineel geplaatst door LightPhoenixLaat ze nou maar eerst met een nieuwe iPhone komen, als ze in oktober niet met een nieuwe iPhone komen maar met een iPad mini verliezen ze extreem veel marktaandeel.

    Daar hoef je niet bang voor te zijn. Die iPhone komt er wel. De iPhone is het belangrijkste product voor Apple’s winst en omzet dus die komt 100% zeker. Ik snap alleen niet wat Apple met een iPad mini moet. De producten en kracht van Apple was altijd dat ze een beperkt product portfolio hebben. De kunst van het nee zeggen tegen 100 producten en je focussen op een paar. Ik snap niet wat een iPad mini toevoegd? Wel vanuit de consument gezien hoor maar niet vanuit Apple. Als de iPad mini komt gok ik dat de verkoop van de gewone iPad namelijk instort.

  16. Ik zou wel een kleinere iPad verwelkomen. Niet dat de huidige (ik heb nog een 1st gen) zo lomp is, maar het neem toch wat makkelijker mee.
    Qua fabricagekosten zou dit ook wel flink goedkoop zijn, want als je dezelfde resolutie aanhoudt dan bij de 1e/2e iPad hoef je eigenlijk alleen maar een kleiner scherm te doen en niks aan je software en andere hardware te veranderen.

    Ik hoop overigens dat de Kindle Fire 2 wereldwijd ter beschikking komt. Dan neem ik die misschien wel als “kleine” tablet.

  17. @stardust:

    Heb je wel eens een 7 of 8 inch gebruikt? Vele malen handiger dan de 9.7 inch. Veel lichter, perfect met 1 hand, mee in je jas, lezen in bed etc. Ideaal leesformaat en prima voor simpele games. Ik gebruik geen ipad omdat ik het formaat niets vind, maar als ze met meer keuze komen overweeg ik wel om er een aan te schaffen.

  18. Handig om erbij te hebben, beter leesbaar dan iPod.

  19. De iPad mini zal een praktische aanvulling zijn voor mijn groter model. Terwijl de een staat op te laden kan je met de kleinere verder gaan.

  20. Dus een soort Galaxy Note zonder belfunctie?.

  21. @Gonny dat is dan ook wel een betje een misser geworden toen de nieuwe iPhone uit kwam. Alle telefoons een groter scherm met meer opties en Apple bleef achter.
    Maargoed het is te proberen alleen zal je wel een keuze moeten maken tussen groter + meer kwaliteit of kleiner en accepteren met wat je krijgt.

    Ik vind het scherm van de nieuwe iPad ronduit geweldig om mee te werken. Kunnen andere fabrikanten nog van leren. Dus 7″ is dan alleen leuk voor beetje internet en misschien films want verslagen typen wordt dan bemoeilijkt.
    Ik ben benieuwd wat het gaat worden.

  22. @Nick: Nou, als er iets typisch is aan Apple, is dat ze zelden andere fabrikanten nahollen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.