Reacties voor: Apple beperkt ondersteuning voor AirPrint in iOS 4.2

AirPrint zal in iOS 4.2 geen volledige ondersteuning bieden voor netwerkprinters die via een PC of Mac zijn aangesloten. In de documentatie zijn verwijzingen weggehaald.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 38 reacties

  1. Blij gemaakt met een dooie mus! 🙁

  2. Nou, dan hoeft 4.2 van mij ook niet meer.. Op de iPad is dat natuurlijk een ander verhaal maar op de iPhone verandert nu weinig..

  3. Uitzonderlijk duf.

    Nu heb ik gelukkig nog nooit de behoefte gehad tot het uitprinten van iets vanaf maar mijn iPad, maar dom is het wel.

    Er zal vast wel weer leuk verdiend worden aan AirPrint licenties die de printerf-abrikanten moeten aanschaffen.
    En die stellen dan vervolgens ook eisen en vinden het niet leuk als het op elke andere printer ook zou kunnen.

  4. Het is een gerucht. Wel handig om dat er bij te vermelden.

  5. Dit is een van de nadelen van het soms arrogante gedrag van Apple…

  6. Als je pad is jailbroken kan je er vast wel een app voor downloaden

  7. …en als Airplay ook beperkt wordt tot de native Apple Apps wordt het allemaal wel wat beperkter. Dan is het meer een 4.1.1.

  8. Ik kan je vertellen dat in 4.2 GM het sharen van een printer in Mac OS X (10.6.5 / 10H568) niet werkt…

  9. Ik gebruik al tijden ePrint op mijn iPhone, en iPad, in combinatie met een wifiprinter, (sx600fw epson).

    Dus die print functie in IOS hoeft van mij niet zo nodig. Het was misschien wel makkelijker, omdat je dan rechtstreeks van safari kan printen, nu moet ik eerst ePrint opstarten en dan daar de URL van het te printen document invoeren, maar ach, als dat het ergste is….

  10. Airprint wordt veranderd, de iphone springt naar een willekeurige tijd, de witte komt er nooit en mijn favoriete site (iphoneclub) is offline. Weinig opbeurend nieuws vandaag.

  11. Ik gebruik zelf de HP Officejet 4500 Wireless All-in-One. Daarmee kon ik, icm een HP ipad applicatie, met 3.2 ook al wireless printen. Nu wel de mogelijkheid er bij gekregen om het vanuit Safari te printen.

  12. voor mij is de update nog steeds goed ik heb de betreffende printer van HP dat ik overal draadloos kan printen. Ik zie de update graag tegemoet komen :).

    doe niet aan printer sharing. wat heb je eraan. moet je eerst je computer aanzetten waarop de printer aangesloten staat en dan pas kan je printen. gewoon omslachtig dan kun je net zo goed gelijk op de betreffende computer gaan zitten dan op je ipad of iphone. je bent kennelijk toch al in de buurt. Dus ik begrijp apple wel. waarom moet het omslachtig. keep it simple is het motto van apple altijd en ik zie dat duidelijk weer terugkomen in dit verhaal. ik sta achter apple en hoop dat de vorige reaguurders na het lezen van mijn mening dit ook zullen begrijpen. jongens het heeft geen nut dat sharing.

    De optie die wel beschikbaar is is wel nuttig daar je geen computer aan hoeft te zetten en het gaat om een netwerk printer. Daar is het voor bedoeld en niet anders.

    Ik denk ook als tweede dat het te maken heeft met driver verhalen als je gaat sharen. de printers die van nature al netwerk/draadloos gerelateerd zijn (laatste generatie) zijn al meer toegespitst op het makkelijk kunnen printer waar je wilt en zullen meer compatible zijn voor apparaten als iphone en ipad. Ze behoeven weinig installatie. Voor de printers die je alleen kunt sharen via een computer op het netwerk zul je bergen van software beschikbaar moeten stellen. Ik bedoel hoeveel printers bestaan er wel niet. Als je die allemaal compatible moet maken op de ipad of iphone dan ben je wel ff bezig.

    dus mede apple lovers die nog geen draadloze printer hebben van onder andere hp. Kopen kopen kopen die printer en je bent weer up to date 🙂

    de ipad en iphone zijn apparatuur van vandaag de dag zorg dan ook dat je een printer heb van vandaag de dag en ga niet over een oude printer lopen mokken die niet compatible is.

    Apple heeft altijd wel een goede reden voor dit soort dingen en nee die zijn of worden niet gemaakt om meer geld in het lade te schuiven maar om de gebruikerservaring en duurzaamheid van hun producten te kunnen waarborgen.

    Denk maar aan microsoft met een gefaalde software windows die altijd maar het bekende blauwe scherm toont en meer errors uitstoot dat normaal beeld kan laten zien of doen wat het moet doen.

    Microsoft probeert overal maar compatible mee te zijn en zoals iedereen weet word je systeempje thuis daar alleen maar trager van. We willen teveel. Just keep it simple

    niet mokken, lekker wokken :p

  13. die update kan me sowieso gestolen worden
    Geen knop om het scherm te locken = geen update voor mij!

  14. @okidoki:

    Uw opmerking is opgenomen in het grote “niet mokken” boek….okidoki

    echt zo zielig allemaal ben je zo trots op je knopje dan? zit je de hele dag lekker met dat knopje te spelen? of dat knopje nou achter, voor, zijwaarts, ondersteboven, binnenstebuiten, in de pindakaas word gedoopt.

    als je maar kan locken ergens. Vraag me af of je wel een apple wilt hebben. Koop de tab of andere android zooi misschien hebben zij wel een knopje voor je om de hele dag mee te mogen spelen, okidoki?

  15. lekker is dat, had me wel verheugd op printen vanaf de ipad, pas dan zou die echt goed te gebruiken zijn voor productiviteit

  16. @niet mokken…
    Je doet je naam wel eer aan… Niet mokken, maar wel zeiken op Android en okidoki :S

    Vind het ontbreken van Airprinting wel degelijk jammer, had graag gezien dat mijn printer aan de Airport Express direct aan te sturen zou zijn. Hoef ik mijn computer niet op te starten en niet verplicht van Niet Mokken lekker wokken een nieuwe printer te kopen als ik nog een perfect werkende kleurenlaser heb staan…

  17. @Luut:

    tuut tuut tuut wat jammer nou voor Luut 😛

    ik ga straks lekker airprinten met de update en tuut tuut luut gaat laseren met zijn kleurenlaser printer op de ouderwetse manier.

    tuut tuut tuut de groeten uit luut 😛

  18. ze zijn nog erger dan Microsoft!

  19. @Martijn:

    Bij mij wel (10H574) maar alleen als de printer aan een Airport Expres of Basestation hangt (dit blijft waarschijnlijk ook zo…)

  20. @niet mokken lekker wokken: Die softwarelock werkt dus niet heb je al eens geprobeerd om uitzending gemist liggend te bekijken? en wat je vraag betreft ik gebruik al Apple sinds een jaar of 22 het antwoord is dus nee, daarnaast mag je best kritisch blijven ipv alles maar te slikken wat apple je voorschotelt

  21. hoe kan je er het meeste geld aan verdienen?
    Door er printer merken bij te betrekken en onder licentie geschikte printers te laten verstrekken.

    Word wakker kerk gangers. Apple blijft een bedrijf dat geld wil verdienen. ze zijn toch niet gek.

    Er kan ook een toekomst visie achter zitten.
    Door de airprint functie in licentie uit geven onder printer maatschappijen.

    die achterliggende technologie dwingt een universele printer driver af op de markt en zo zal dat via een soort back to de mac filosofie ook gelden voor alle apple computers.

    heeft de printer airprint dan werkt ie 1000% zeker ook op de mac.

  22. @okidoki:

    aan jou het advies, schakel over op android.

    @Mac:

    snap niet wat jij allemaal loopt te brabbelen. voor jou heb ik als advies: probeer eens mijn wokmenu uit. Voor jou in de aanbieding. menu wok met bruine bonen saus eventueel met witte bonen in mosterdsaus.

    adiejoepoep

  23. God wat is het toch een vreemd bedrijf. Apple zal ook eens niet een keer standaardfunctionaliteit beperken! Niet te geloven dit. Ik ga toch echt geen nieuwe printer aanschaffen. Misschien toch maar eens de Android concurrenten in de gaten houden.

  24. NEE HE!!!!!!

  25. Beetje jammer dat Apple altijd overal geld aan wil verdienen. De producten van Apple zijn al best prijzig en dan moet je voor de simpele dingen ook nog eens een nieuwe printer of een airport gaan halen…

  26. Ik heb 4.2 GM op mijn iPad. Ik kan perfect printen naar een shared printer via Windows 7. Als het gerucht waar zou zijn, hou ik gewoon lekker de GM versie op mijn iPad. Voor de geïnteresseerden, je moet wel een guest account in Windows activeren, anders werkt het printen niet (verschijnt er een slotje langs je printer).

  27. Hey Jaytb, is wel een goed advies, maar ik las dat er wat wifi-problemen zijn met die GM? Of heb jij daar geen last van?

  28. Hey Jaytb, is wel een goed advies, maar ik las dat er wat wifi-problemen zijn met die GM? Of heb jij daar geen last van? Is namelijk wel handig om te weten, anders stap ik over naar de GM!

  29. @Martijn:
    Heb ik totaal geen last van. WiFi werkt hetzelfde als altijd, niet beter of niet slechter. Ik heb er wel vaag iets van gehoord. Ik zou zeker aanraden de GM te installeren. Ik ben ondertussen al compleet gewend aan het afdrukken van mijn mails via mijn iPad. Ik zou in ieder geval niet meer zonder willen. Dat dit nu straks mss niet op mijn iPhone gaat werken kan ik nog mee leven. Zou zeggen, probeer het zelf eens. Je kan later altijd nog ‘upgraden’ naar de officiële versie als je toch problemen moest ondervinden.

  30. Ik zie gewoon het nut van printen vanaf de ipad niet in. Mijn ipad is er juist gekomen, om mijn printer te kunnen buiten bonjouren 🙂

  31. Mijn HP B110 wireless printer met ePrint functie is nergens te bekennen op mijn iPhone en iPad (beide met iOS 4.2). Terwijl mijn MacBook en HP laptop hem direct zien…

  32. http://www.apple.com/nl/ipad/software-update/ en dan kijken naar AirPrint, dan lijkt het gewoon nog mogelijk via een draadloos netwerk

  33. Met de app HPiPrint werkt het wel en ook problbeemloos !

  34. Origineel geplaatst door rl88
    Beetje jammer dat Apple altijd overal geld aan wil verdienen. De producten van Apple zijn al best prijzig en dan moet je voor de simpele dingen ook nog eens een nieuwe printer of een airport gaan halen…

    Dit moet een grapje zijn? 😮

  35. Op diezelfde website lees ik dat Steven Jobs dit bericht weer tegenspreekt.

    http://www.macstories.net/news/steve-jobs-airprint-has-not-been-pulled/

  36. Nu heb ik thuis m’n printer (wat oudere hp zwart wit laser printer) op mijn airport express aangesloten. Printen vanaf mijn macbook pro gaat altijd prima.

    Maar gaat dit werken vanaf de iPad?

  37. ik heb het eindelijk voorelkaar gekregen mijn canon mp600 kan nu printen vanaf de ipad.
    mijn printer heeft geen wifi connectie alleen een usb aansluiting.
    heb hem in het netwerk gedeelt.
    en airprint geinstalleerd.
    de ipad vind mijn printer gelijk en komt daarna met de melding wacht woord invoeren heb de juiste gegevens ingevuld en verrekt het werkt uitstekend.
    je moet wel bij gebruiker account een ww maken.
    ik vondt het eerst vervelend om iedere keer in te loggen via mijn account omdat ik de pc vanaf mijn ipad aanzet.
    uiteindelijk heb ik een manier gevonden dat de pc aangaat en gelijk bij mijn account met ww automatich inlogd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

Reacties voor: Apple beperkt ondersteuning voor AirPrint in iOS 4.2

Apple heeft plotseling alle verwijzingen naar AirPrint, een nieuwe functie om draadloos te kunnen printen vanaf je iPhone of iPad, van de website verwijderd. Vermoedelijk is AirPrint helemaal komen te vervallen in iOS 4.2.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Dan kan je net zo goed de hele airprint functie schrappen. De kans dat je over een ondersteunde printer beschikt is volgens mij minimaal.

  2. Apple is nog erger dan Microsoft!

  3. gemiste kans voor een technologie die waarschijnlijk niet vaak gebruikt zou worden maar mischien toch wel potentie had, kijken wat de jailbreak scene van kan maken toch …

  4. Gelukkig kun je via HP iPrint App alsnog wireless printen

  5. Idem voor Epson-print op een Epson printer of e-print voor meerdere printers.

    Werkt als een speer.

  6. Ik heb op mijn iPad de 4.2 goldmaster versie geïnstalleerd. Zojuist ook de 10.6.5 update.
    Kijk eens op 9to5Mac.
    De instructies zijn duidelijk
    Ik heb airprinting, Canon pixma IP 4500 op de airport extreme, werkend gekregen, geen probleem. Wel printer delen instellen.

  7. ik begin ziek te worden van apple!!

    als dit zo doorgaat word mijn volgende telefoon een blackberry, en mijn volgende laptop geen macbook zoals op de planning.

    alleen maar teleurstellingen zo..

  8. Origineel geplaatst door Peter
    Ik heb op mijn iPad de 4.2 goldmaster versie geïnstalleerd. Zojuist ook de 10.6.5 update. Kijk eens op 9to5Mac. De instructies zijn duidelijk Ik heb airprinting, Canon pixma IP 4500 op de airport extreme, werkend gekregen, geen probleem. Wel printer delen instellen.

    Top Bedankt zelfs usb printer geen probleem vanuit pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.