Reacties voor: Apple benoemt beveiligingsexpert tot ‘Director of Global Security’

Apple heeft encryptie-expert en NSA-analist David Rice benoemd tot "Director of Global Security".
Michel Lusthof -

Reacties: 18 reacties

  1. Nou dan kan die eens beginnen met de apple developer site, vorige week kwam ik erachter dat die zo lek is als een zeef! simpel door een URL kon ik toegang krijgen tot gedeeltes waar ik geen toegang tot mocht hebben…..

  2. @Jeroen: Voorbeeld, of ‘t is onzin. Ik geloof daar namelijk geen biet van …

  3. Ik hoop dat het echt om beveiliging van iphone gaat voor privacy.
    Ik hoop dat ze die vent niet inhuren om jailbreaken te verkomen.

  4. @Jeroen: Heb je daarbij iemands prive gegevens kunnen inzien 😛

  5. @Justin: Als je Push notifications wil configureren, moet je eerst een App ID aanmaken. Dit kan je doen als team member, echter kan alleen de team leader de App ID configureren. Ik zie namelijk niet de knoppen configure & edit. Maar als ik uit de HTML de App ID code haal (kan je uit een selectbox halen) en je plakt deze in bijvoorbeeld deze URL:

    http://developer.apple.com/ios/manage/bundles/configure.action?displayId=

    kan ik er gewoon bijkomen en ook de boel aanpassen. Ja je moet toegang hebben tot het team, maar er wordt niet gekeken welke rol je als gebruiker daadwerkelijk hebt.

    Hoop voor Apple dat ze meelezen, bedankje mag je altijd sturen 😉

  6. De NSA heeft het spreekwoordelijke paard van troje in fysieke vorm nu ook binnen in het Apple bolwerk waar zij voorheen geen vat op hadden. Ex-werknemers van de NSA komen net zo vaak voor als ex-KGB’ers!

  7. @iPhonist von Gates: Tegenwoordig kijk ik nergens meer van op.

  8. @Jeroen: Daar heeft elk team member toegang voor.
    Een standaard user krijgt dit: http://developer.apple.com/ios/unauthorized.action

  9. Snap erheen biet van, wat jullie bedoelen maar ik lees het artikel en denk “voorkomen is beter dan genezen”.
    Ben ik nu erg naïef?

  10. Mooi, hopelijk hebben we hierdoor meer privacy op iphone en ipad, en dat zo ook eindelijk eens een goede beveilig komt tegen jail breaken =D

  11. Bye bye jailbreak…

  12. NEE jailbreaking is legaal en mag niet meer verboden worden zeg

  13. Ik hoop ook dat het niet tegen jailbraiken is, al denk ik dat het dan toch nutteloos zou zijn je kan het jailbreakers moeilijker maken maar ik denk dat er altijd wel een manier zal zijn hoe goed je het ook beveiligd.

  14. Wrm willen mensen jb’s weghebben? Jb’s zijn heel goed, voor de klant, maar uiteindelijk ook voor apple. Als er bijvoorbeeld een jailbraik voor software 1.0 komt en apple wil niet dat het systeem te hacken valt, dan moeten ze een update uitbrengen, dit kunnen ze heel simpel doen door de jailbreak te patchen en software 1.1 te lanceren, maar hoeveel mensen gaan die software dan downloaden? Bijna niemand, omdat er geen nieuwe snufjes in het systeem zitten en omdat mensen weten dat hun vrijheid in het systeem dan beperkter wordt, daarom moet apple de update aantrekkelijk maken, ze moeten bijvoorbeeld tethering toevoegen zodat mensen denken ‘he, nieuwe software, even kijken wat nieuw is… Ow tof, ze hebben tethering toegevoegt’ de klant drukt dan de knop voor de update in en jailbreak is verholpen. Dus door de jailbreak wordt apple geprikkelt om het systeem uit te breiding, wat uiteindelijk de klant overhaalt om een iPhone ipv. Htc of dergelijke te kopen. Hoop dat de ‘haters’ jailbreaks nu niet meer haten

  15. Ze kunnen beter George Hotz deze titel toewijzen.

  16. @Jor2: Die werkt al samen met MS

  17. Ik gok op een DevTeam member met overdag een stropdas aan…

  18. Is er zoiets als “ex-NSA” dan?

    @Arjan95: Jailbreaks worden uitgevoerd via gaten in de software. Als je dat oplost verbied je toch niks? Lees je anders ff in hoe jailbreaken werkt en wat ze ‘oplossen’ (verbieden doen ze niet en kunnen ze niet).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.