Reacties voor: Apple Benelux verhuist officieel naar Amsterdam

Het hoofdkantoor van Apple Benelux verhuist naar Amsterdam. Dat heeft een zaakwaarnemer van de eigenaar van het gebouw bevestigd. Of er ook een Apple Store komt is nog niet helemaal rond.
Lees het complete artikel → Apple Benelux verhuist officieel naar Amsterdam
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Ja, als er iemand uit Cupertino of Parijs overkomt dan moet je toch met goed fatsoen naar de rosse buurt kunnen, dus ik snap deze move wel.

  2. Zou tijd worden als ze het Leidseplein eens goed onder handen nemen. Al die toeristencafes met lelijke neongevels herstellen naar oude staat, taxi’s weg en het plein wat van de oude allure teruggeven. Een Applestore naar de begane grond en kantoor daarboven zou een goede aanvulling zijn.

  3. Nog een reden om als toerist Amsterdam te bezoeken. :p

  4. Goede move! Ben een keer in bunnik geweest voor een presentatie, maar dat is een matig bereikbaar en uitstralingsloos…

  5. Mmmh .. leuke uitstraling wellicht maar lastig bereikbaar lijkt me. Het kantoor in Bunnik is op meerdere vlakken uitstekend bereikbaar. Direct bij de afslag van de snelweg en een centrale ligging in NL Daarbij is het grote Apple logo door heel A12 rijdend Nederland te zien

  6. Er komt geen Store heb ik vernomen uit bronnen rond de top van Apple. Ook logisch want Nederland (en Amsterdam) zijn niet rendabel (kijk maar eens hoelang het heeft geduurd voordat er een in Londen kwam) en er zijn teveel Apr’s in de omgeving (helemaal als er een een re-fit krijgt)

  7. Origineel geplaatst door StilleW
    Goede move! Ben een keer in bunnik geweest voor een presentatie, maar dat is een matig bereikbaar en uitstralingsloos…

    En Amsterdam is fijn rijden 😀

  8. Lol, ik had jullie ook wel kunnen vertellen dat ze gaan verhuizen, er staat al 2 weken een groot bord voor het gebouw met te huur.

  9. Origineel geplaatst door Peter (aaiphone.com)
    Origineel geplaatst door StilleWGoede move! Ben een keer in bunnik geweest voor een presentatie, maar dat is een matig bereikbaar en uitstralingsloos…En Amsterdam is fijn rijden

    tja, ik begrijp er eerlijk gezegd niks van dat een bedrijf zijn hoofdkantoor gaat maken op een bovenverdieping van een pand in het toeristencentrum van een Amsterdam. De bereikbaarheid is zeer slecht natuurlijk. Ik kan me dan ook niet anders voorstellen dan dat er een apple store onder op de bgg komt.

  10. Origineel geplaatst door Paul.
    Er komt geen Store heb ik vernomen uit bronnen rond de top van Apple. Ook logisch want Nederland (en Amsterdam) zijn niet rendabel (kijk maar eens hoelang het heeft geduurd voordat er een in Londen kwam) en er zijn teveel Apr’s in de omgeving (helemaal als er een een re-fit krijgt)

    Ah vandaar dat er al 3 zijn in amsterdam…..

  11. @bart: Hangt ervan hoe je het bekijkt. Van het Leidseplein rijd er een bus Rechtstreeks naar Schiphol. Het stimuleert de werknemers gebruik te maken van openbaar vervoer. Het is de buurt van verschillende restaurants, goed voor zaken diners.

  12. Apple Store is iets anders dan een Premium Reseller..

  13. Origineel geplaatst door Berry
    Origineel geplaatst door Paul.Er komt geen Store heb ik vernomen uit bronnen rond de top van Apple. Ook logisch want Nederland (en Amsterdam) zijn niet rendabel (kijk maar eens hoelang het heeft geduurd voordat er een in Londen kwam) en er zijn teveel Apr’s in de omgeving (helemaal als er een een re-fit krijgt)Ah vandaar dat er al 3 zijn in amsterdam…..

    Juist daarom inderdaad.

    En een store is hetzelfde als een Apr waar het marges (qua inwoners e.d.) betreft.

  14. Origineel geplaatst door Ves
    @bart: Hangt ervan hoe je het bekijkt. Van het Leidseplein rijd er een bus Rechtstreeks naar Schiphol. Het stimuleert de werknemers gebruik te maken van openbaar vervoer. Het is de buurt van verschillende restaurants, goed voor zaken diners.

    tja, misschien gaat het het management inderdaad om dat soort motieven: directer contact met de wereld van de gebruiker, dus er daarom bij voorkeur middenin gaan zitten in plaats van bijvoorbeeld op een logistiek practischere maar doodsaaie, inspiratieloze locatie als een bedrijventerrein in Hoofddorp.

  15. Origineel geplaatst door Bart
    Apple Store is iets anders dan een Premium Reseller..

    Wat kan je dan bijvoorbeeld in de Apple Store kopen en in de Premium Reseller niet? Gewoon nieuwsgierig. 😉

  16. Origineel geplaatst door michal
    Origineel geplaatst door BartApple Store is iets anders dan een Premium Reseller..Wat kan je dan bijvoorbeeld in de Apple Store kopen en in de Premium Reseller niet? Gewoon nieuwsgierig.

    het gaat er om dat een Apple Store van Apple zelf is, in tegenstelling tot een Premium Reseller.

  17. Origineel geplaatst door sredlums
    Origineel geplaatst door michalOrigineel geplaatst door BartApple Store is iets anders dan een Premium Reseller..Wat kan je dan bijvoorbeeld in de Apple Store kopen en in de Premium Reseller niet? Gewoon nieuwsgierig. het gaat er om dat een Apple Store van Apple zelf is, in tegenstelling tot een Premium Reseller.

    Dan is een APR een franchiser en een Apple store een filiaal, als ik het goed begrijp? En verder geen verschil?

  18. Euhm. Apple benelux ligt toch gewoon in Brussel?

    Apple Computer Benelux B.V.
    Buro & Design Centre 5F, Heizel Esplanada Heysel, Box 100 Brussels, Brussels B-1020

    Ik werk in hetzelfde kantoorgebouw voor Randstad België en ik passeer soms eens aan Apple’s kantoren. Ze hebben daar naar schatting ook zo’n 600m²

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.