Reacties voor: Apple belooft oplossing voor spontane herstarts in iOS 7

Apple heeft toegegeven dat iOS 7 last heeft van spontane springboard-crash. Bij deze homescreen-crash verschijnt er een Apple-logo.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 65 reacties

  1. Het kan er misschien aan liggen dat het weleens gebeurd is terwijl ik het niet met eigen ogen gezien heb, maar ik heb verder nog helemaal nooit een ‘spontane herstart’ gehad met iOS 7. En ik weet waar ik het over heb, want ik heb een iPhone 4 en een iPhone 4s. Respectievelijk draaien deze momenteel iOS 7.0.4 en iOS 7.1 beta 4.

    Alles werkt gewoon prima. Wel paar keer vastlopertjes gehad, maar dat was alleen op de iPhone 4. En die is toch al zo sloom geworden, dus dat begrijp ik dan nog wel. 😛

  2. Zou fijn zijn als dit wordt opgelost

    Gebeurt mij regelmatig dat mijn iPhone herstart…

  3. Hopelijk gaat Apple ook wat doen aan het homescreen tijdens bellen. Af en toe kan ik tijdens m’n telefoon niets met m’n homescreen: niet ophangen, geen andere app opstarten, niets. Alleen home button doet het, that’s it.

    En die herstarts, grrr. heel vervelend op die 5S. Prutsers.

  4. Ik zit nu gwn op 7.0.4 en heb vroeger wel eens last gehad van deze spontane herstarts. Maar nu is het echt al een tijdje geleden. Het valt mij dus op dat het vaak na elkaar gebeurt in een periode, maar blijkbaar kan het plots terug verminderen en zelfs overgaan..
    Maar wel goed dat ze er een fix voor hebben!

  5. @Tom: Vanmiddag voor de 1e keer gehad weet ik nu achteraf omdat ik het herken in dit bericht !

  6. @Roel: Beetje overdreven. Alsof het om het uur gebeurt.

  7. Ik heb de perfecte oplossing: downgrades naar iOS 6. Wat was dat een mooi en stabiel OS.

  8. Ik heb dit probleem voortdurend op m’n iPhone 5s en iPad 3. Komt vooral veel voor in Safari. Het kan gerust een paar keer achter elkaar gebeuren. Alsof een tijdelijke vertraging direct resulteert in een herstart. Wat mij opvalt is dat het voornamelijk voorkomt met de Apple Apps en Infinity Blade III. Zal er een mechanisme zijn ingebouwd die problemen met hybride 32/64 bits Apps op deze wijze maskeert?. Als eerste met een 64bit in de mobiele industrie vind ik het niet eens zo spectaculair. Crowd testing, gewaagd maar wel effectief.
    Microsoft doet niet anders.

  9. Nog niet mee gemaakt met m’n 5s 64gb..

  10. Origineel geplaatst door Daan
    @Roel: Beetje overdreven. Alsof het om het uur gebeurt.

    Scheelt niet veel. Betaal genoeg voor die troep, dan mag het ook wel normaal functioneren, niet waar?

  11. @Roel: Als je het troep vindt, waarom betaal je er dan zoveel voor?

  12. @Roel:
    ”troep” Waarom koop je het dan?

  13. Origineel geplaatst door msi92
    ”troep” Waarom koop je het dan?

    Roel mag gefrustreerd zijn, dat ben ik ook die restarts zijn super irritant. Dat Apple IOS met bugs zou lanceren kon ik natuurlijk niet weten.

    Apple is Apple niet meer helaas.

  14. Ik weet bijna wel zeker dat als jobs nog leefde dat dit al dan al lang was opgelost

    Die zou helemaal gek worden ze iPhone in de prullenbak gooien en idd zeggen dat het troep is

  15. Ik begin iOS en hardware iPhone vervelend te vinden laatste jaar… En Apple begint een snob merk te worden…met to many bugs

  16. Er komt een oplossing, en als Apple dat zegt dan gebeurd dat ook. De eerste versies van ios hadden ook m foutjes, die met updates zijn weggepoetst. Weliswaar is dit een vaak voorkomende grote bug. Maar goed er komt een oplossing! Misschien zijn we te goed gewend. Hoelang loopt Microsoft wel niet te klooien met zijn OS.

  17. Ik heb heb 1 keer gehad net ios 7 maar met de laatste updates nooit meer gehad.
    Ik zit soms wel een beetje te klote met bugs zoeken enzo en kijken of ik een restart kan krijg xD.
    Maar lukt niet.
    Heb 1 probleem accu snel leeg en volgens de tmobile verkoper ligt het niet aan ios 7 maar aan me accu iphone nog geen jaar oud, 10/11 maanden.
    me iphone 4 deed het na 2 jaar nog super.

  18. Heb met mijn iPhone 5 wel eens gezien dat hij spontaan herstart bij de Google app maar voor der rest nooit.

    Bij mijn iPad 2 crasht hij wel eens (maar dan alleen naar het homescreen). Misschien dat dut minder bij mijn iPad Air voor gaat komen.

  19. Gebeurt in ieder geval elke dag wel één of twee keer met de 5S..

  20. Ik gebruik nu al een jaar de iPod Touch 64GB 5th Gen. maar de inhet topic genoemde probleem is bij mij nog niet voorgekomen.
    Ik gebruik mijn iPod dagelijks.

    Sinds afgelopen maandag heb ik de iPhone 5S 64GB maar ook hier nog geen problemen mee ondervonden.

  21. Nog nooit last van gehad noch mn Iphone 4s noch mn Ipad mini
    Ik heb wel sinds os7 dat vooral game apps chrashen maar dan zit ik gewoon in t home scherm dus nee hier geen blue or black screen 😉

  22. haha;; heb daar helemaal geen last van met mijn iphone 5! Prachtige reboots en restarts met de super jailbreak erop die loopt als een trein. Echt een hele goeie jailbreak die van Evasion!

  23. Ironisch toch dat de iculture app twee keer crasht terwijl ik een artikel over crashes in iOS 7 lees

  24. Ik heb hier op de iphone 5 én de ipod touch 5g last van resprings

  25. Zit ik net in een spannend potje Ruzzle, …. BAM!! Apple logo, herstart.

    Het is me nou al een paar keer gebeurd, kan niet wachten op de Update.

  26. Ik heb er zelf ooit 1 gehad, daarna nooit meer.
    Daarbij moet ik wel zeggen dat ik de gewoonte heb om meerdere malen per dag alle apps helemaal af te sluiten, dus ik vermoed dat het ergens zit met een of andere app die op de achtergrond niet helemaal lekker werkt.

  27. Naast dit heb ik ook dat mijn iPhone zo nu en dan uitvalt en zegt dat ik geen batterij over heb, terwijl hij nog op – 40% stond. Dan opstarten geeft het laad je telefoon op scherm. Tien minuten later start hij gewoon weer op. Meer mensen met dit probleem?

  28. Op mijn 5s en iPad Air nog geen enkele keer meegemaakt.
    Geen jailbreak! Werkt zoals het hoort te werken 😉

  29. Deze springboard crashes had ik regelmatig tijdens de beta’s van iOS 7. Maar sinds de final heb ik het nooit meer gehad. Nu met de betas van iOS 7.1 ook nog niet meegemaakt.

  30. @Bram: Nee, wel dat hij aangeeft dat ik nog 1% heb, en vervolgens naar 5% springt. Kwestie van een keer leeg laten lopen denk ik.

    De herstarten alleen op mijn iPad mini retina gehad, niet op de iPhone 4S. Maar die iPad is zo snel dat ‘t nauwelijks een seconde duurt voor ik weer verder kan. Vervelend, maar zeker geen ramp.

  31. Het probleem dat ik met m’n iPhone 4 heb sinds IOS7 is dat het crasht als er een oproep binnen komt. De telefoon gaat misschien twee, drie keer over en dan slaat ie uit, en is met geen mogelijkheid weer aan de praat te krijgen tenzij ik ‘m aan een lader doe. Ik heb van alles geprobeerd om het te verhelpen, maar helaas. Kan verder ook niemand vinden met ditzelfde probleem. Ik hoop stilletjes dat deze update dit gaat verhelpen maar dat zal wel niet.

  32. Sinds ik zoek mijn iPhone heb uitgezet heb ik er geen last meer van gehad.

  33. Op mijn 5s en iPad Air (geen jailbreaks) heb ik meerdere keren per dag last van deze crashes. Heel frustrerend, en het knaagt voor mij echt aan de uitstraling van Apple dat ze kwaliteit leveren.

    Het vaakt heb ik het inderdaad als ik wil gaan multitasken door twee keer op de home-knop te drukken. Maar ik heb het ook wel eens in Safari als ik een lang verhaal typ. Dan knalt de iPad er ook wel eens uit. Weg verhaal …

  34. @Gautam: Ik heb dat probleem namelijk ook zelf een keer op 47% ook op 30 20 15 enzo valt die uit. Na iphone herstellen. Ios volledig opnieuw installeren.
    accu helemaal leeg laten lopen en volledig opladen. Harde reset alles gedaan dus.
    Nu gaat het wel redelijk valt uit op 5/10 %. En dat sinds iOS 7.
    Iphone 5

  35. Zeer herkenbaar probleem; op mij iPad mini retina en de iPhone 4s.
    Op iPad heeft DFU een paar dagen geholpen. Maar symptomen zijn nu weer terug.

    Gisteren met iPhone zelfs; ging spontaan uit. Probeer hem aan te doen. Komt in beeld dat hij moet worden opgeladen. Kom thuis, doe hem aan oplader…, na 10 seconden komt scherm terug en vertelt me dat hij al 24% vol is.

    En ik ben het wel met veel anderen eens: dit alles is heel Apple onwaardig.

  36. @Daan: bij mij gebeurt het gemiddeld elke 2 uur. 50% van de tijd bij het terugswitchen naar een (web)app.
    Zwaar irritant.

  37. @Bram: Dat betekent dat je batterij aan het stukgaan is. Daar kan een iOS-update niets tegen doen.

  38. Op mijn iPad mini met retina gebeurt het vaak in Spotify wanneer ik een paar uur muziek luister loopt hij vast voor een paar seconden en daarna pas zie ik een zwart scherm met de Apple-logo. Wachten voor een oplossing…

  39. Ben blij als deze bug weg is. Ik heb er \- 1 keer per week laat van. En alleen op de 5S de 4S en 4 in huis hebben hier nooit last van gehad.

  40. @Tom: Mijn 4 is ook zo traag geworden, zou daar een speciale reden voor zijn? Baal extra, want heb aanschaf 5 of 5S uitgesteld in afwachting van komst grotere 6 later dit jaar…

  41. Ik heb het 1 keer gehad toen ik een foto maakte met de flitser gedwongen aan.. Ik krijg trouwens een wit scherm met zwart Apple logo?

  42. Bij mij op mijn 5S (7.04) gebeurt het reproduceerbaar bij het wisselen van wallpapers. Kies maar een andere wallpaper (stilstaand) en kies voor beide instellen (dus homescreen en lockscreen). Doe dit een keer of 4 achter elkaar.. bam.. zwart scherm met appeltje.

  43. @Freaky: Mijn 4S deed het ook.

  44. Met touch-id ontgrendelen levert nog wel eens een zwart scherm met een wit appeltje op. Het duurt even waarna je alsnog moet ontgrendelen.

  45. Ik heb ook hetzelfde probleem met de iphone 5, wat me ook opvalt is als je gebruik maak van een 30 pins adaptertje en daarmee muziek wil luisteren op je oude dockingstation dat hij hem 9 van de 10 keer niet pak….( wel opladen, geen geluid) Na een reboot pakt hij hem wel…
    Nadat je hem uit de Dock heb gehaald en je zou hem er weer indoen dan geeft ie weer geen geluidssignalen door!
    Heel apart!!!

  46. Jongens loop s niet zo te zaniken! wees blij dat je met een apple device tenminste software-updates aangeboden krijgt! als je zo’n kut androidtoestel koopt zit je voor altijd vast aan die versie van android waarmee je m gekocht hebt en als er dan bugs inzitten is het pech gehad. apple doet hier tenminste iets aan.

    En gewoon ff in het algemeen, als je ios 7 traag vind of je batterij gaat te snel leeg dan ga je verkeerd om met je device! ik heb een 5s en heb hier nog nooit zo’n herstart mee gehad.

  47. Ik heb het nog nooit gehad met mijn iPhone 5 en ik heb alles gedraaid van iOS 7.0 t/m 7.1 beta 4.

    EDIT: Zo kunnen komen omdat ik locatie (GPS), Parallax (beweging) en Background App Refresh (ververs op achtergrond) altijd uit heb staan. Scheelt ook een hoop batterij en prestatie

  48. Nergens last van met m’n 5s

  49. Hier regelmatig last van, ook dat mijn accu op 30% zit, en de iphone dan ineens uitvalt. Zet je hem aan zit hij weer op 50% of meer (52% gisteren).

    Wat ik ook merk is dat hij uitvalt, aangeeft dat accu leeg is, sluit je hem aan en 10seconde later start hij weer dan is de accu ineens weer 80%.

    Wil het liefst een nieuwe gaan aanschaffen, of deze laten repareren.

  50. Ipod touch 5e generatie heeft er ook last van !!!!

  51. Nooit iets gemerkt op m’n iPad Air, kan me geen crash herinneren.

  52. @Bram: Heb inderdaad hetzelfde probleem. Valt soms uit als batterij 40% (of andere waarde) aangeeft. Starten lukt niet – geeft kabelicoontje.
    10-tal minuten later lukt opstarten wel. Is duidelijk volledige herstart, want vraag simlockcode.
    Enig idee iemand?

  53. Op mijn iPod Touch 5G een enkele keer gehad, verder geen klachten

  54. Gebeurt op mijn iPad 3 met iOS 7 meerdere keren per week tijdens het spelen van Hayday of het laden van internetpagina’s.

  55. Echt nog nooit last van gehad

  56. @Bram: Ja, herkenbaar dat doen alsof de batterij leeg is. Heb het ook zo af en toe. Het lijkt vooral te gebeuren als ik de batterij niet volledig oplaad en ‘m dan weer in gebruik neem.

    Wat ik dan doe: telefoon aan de lader, ontkoppelen als ‘ie begint op te starten en vervolgens de batterij helemaal leeg gebruiken. Daarna weer helemaal naar 100% laden.

    Dit werkt wel, maar ik vind het een ontzettend irritant probleem. Eerst zit je met een telefoon die heel onverwacht ‘leeg’ is. Vervolgens moet je tijd hebben om ‘m helemaal te drainen, en daarna kun je de iphone weer een tijd niet gebruiken omdat het ding eerst naar 100% moet.

    Het probleem is veel meer terug te vinden op internet.

    Verziekt voor mij het ‘premiumgevoel’ van een iphone behoorlijk. Het ding is feitelijk onbetrouwbaar.

  57. Nog geen last van gehad (iPad 2). Wel incidenteel uit een spel gegooid. Beetje jammer.

  58. Ik heb er helaas ook erg veel last van. Heb ook twee keer gehad dat m’n wekker niet is afgegaan in iOS 7, vermoedelijk door die herstarts… Kvind iOS 7 een drama..

  59. Wel vreemd, zeg. Heb nog nooit een spontane crash gehad op m’n iphone 5. Wel zonde voor jullie allemaal, zal erg vervelend zijn.

    Hopelijk doet Apple er wat aan.

  60. Bij mij gebeurt het voornamelijk als ik via multitasking switch tussen apps.

  61. In elke software zit (ongekende) bugs overigens. Niks is bugs vrij.

    Ik heb hier geen last van spontane reboots/herstarten (iPhone 5 – iOS 7.0.4 )
    Hopelijk komt Apple gauw met een oplossing en een update/fix.

  62. Nog nergens last van gehad met mijn 5S of mijn 4S

  63. Facebook crashte, safari, mail etc. Ik denk het ligt aan de jailbreak. Alle fixes voor de jailbreak uitgevoerd, exact hetzelfde….
    Gisteren crashte Facebook iedere keer bij het uploaden van een foto. Safari crashte ook om het minste of geringste. Beetje frustrerend.
    In sbsetting heb ik toen de fix usr permissions gedaan. Geen chrashes tot op dit moment, Facebook upload werkte wel meteen. Het lijkt hiermee te zijn opgelost.

  64. Origineel geplaatst door Mark
    Zou fijn zijn als dit wordt opgelostGebeurt mij regelmatig dat mijn iPhone herstart…

    Ik heb zelf even zitten klooien, ik had t zelfde probleem. Ik heb 4G uit gegooid en automatisch vergrendelen op 1 minuut gezet ipv 2. Hij blijft t tot nu toe doen.

  65. Ik heb sinds vorige week last van dat ie echt wel heel de tijd uitvalt en vorige week dinsdag heb ik hem hersteld daarna had ik er geen last meer van. Nu heb ik helaas weer last van dit probleem en ben ik hem nu opnieuw aan het herstellen..
    verschrikkelijk dit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.