Reacties voor: Hoe zorgt Apple voor een iWatch met lange batterijduur?

De batterijduur van de iWatch zal één van de succesfactoren worden. Hoe zorgt Apple ervoor dat de iWatch langer meegaat dan bestaande smartwatches? Wij geven 5 suggesties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Ook handig lijkt me om de iWatch in spaarstand te zetten wanneer deze niet gedragen wordt. Mijn vrij oude Seiko horloge stopt na een dag niet gedragen te zijn met werken, om niet onnodig batterij te gebruiken, bij de minste beweging wordt hij echter weer zogezegs ‘wakker’.

    Ook zou apple een optie kunnen verwerken dat wanneer de iphone actief gebruikt wordt, notificaties op de iphone tijdelijk uitgeschakeld wordt, totdat de telefoon weer in ‘idle’ stand is..

    Just my 2 cents

  2. Je moet helemaal niet in de zo’n zitten om zonnecellen op te laden hoor. Gewoon licht is ook al goed. Zal wel minder snel gaan.

  3. Opladen d.m.v. kinetische energie is momenteel nog niet haalbaar; het werkt door middel van het piëzo-elektrisch effect en dit kan een zeer hoog voltage opwekken, maar bijna geen ampèrage, en dus bijna geen wattage.

  4. Niet dat ik een iWatch, zou willen, maar de iphone ligt elke dag aan de lader, waarom zou het horloge dat niet mogen?Maak er dan een gezamenlijke lader van die met 1 usb 2 apparaten kan opladen.

  5. De Gear van Samsung gaat zo kort mee door alle onnodige gimmicks, neem de Sony smartwatch die bij zwaar gebruik 2,5 tot 3 dagen meegaat, als Sony dat al kan bereiken kan Apple dat beter.

  6. Mooi artikel, heren! (of dames :p)

  7. Leuk om te lezen! Ben erg benieuwd welke oplossing Apple gaat kiezen. Wanneer komt deel 3?

  8. Apple kan beter eerst het batterij verbruik met de iphone5 en iPod 5 verbeteren.

  9. Miss is het een idee om de iwatch met beweging op te laden ik heb al eerder een horloge gezien die dat deed

  10. Sinds ik een iphone heb heb ik nooit geen horloge meer om.
    Ik zie sowieso niet het nut van een iWatch

  11. Als ‘ie zo zuinig wordt als een iPhone, laat Apple hier dan maar meteen mee ophouden. O:)

  12. Origineel geplaatst door Digilike
    Als ‘ie zo zuinig wordt als een iPhone, laat Apple hier dan maar meteen mee ophouden. O:)

    Als een iPhone tegenwoordig, hoe meer functies Apple van Android overneemt hoe sneller de Apple gebruikers merken dat een 1500mah batterij te klein is.

  13. ‘Als Apple slim is….’ , iets minder pretentieus mag wel vind ik !

  14. Grappig dat de schrijver geruchten als waarheden opschrijft!
    Feiten zijn feiten en geruchten geruchten. Beide leuk, maar als men dit door elkaar haalt wordt het een rommeltje….

  15. Zeer interessant dit! Ik ben benieuwd waar Apple voor zal gaan

  16. Interessant artikel. Bedankt voor de iwatch info!

  17. Echt een super interessant artikel.

  18. Misschien een verwisselbare batterij? Elke dag even omwisselen en de 2e accu op de lader…

  19. En opladen door beweging? Je draagt het om je arm/pols een lichaamsdeel dat vaak in beweging is. Zou dat niks kunnen doen?

  20. Mm.. de batterij duur..
    Men wil hem zo lang mogelijk kunnen gebruiken zonder deze elke dag te moeten opladen. En wat als we nu iets gebruiken dat we altijd al hebben gehad: warmte! De warmte van ons lichaam. Als apple het lukt om de warmte om te zetten naar energie is dit opgelost! Dan hoe je hem mss 1x om de maand opladen of zelfs niet.. we gaan dat horloge toch meer als 10u gebruiken per dag.. lijkt me mogelijk

  21. Allemaal leuk en aardig inderdaad, maar vooral een hoog gadget gehalte. Dit gaat nog een groter flop worden dan de iPhone 5Cheap.
    Kan iemand mij uitleggen wat het nut van zo’n horloge is. Je krijgt een notificatie/mail binnen op je watch, en dan? Gaan we op het schermpje van de horloge een reactie tikken? Volgens mij haalt iedereen dan nog steeds z’n phone uit de zak. Of is het een soort veredelde Siri, commando’s inspreken op de iwatch? Laten ze eerst maar de NL versie van Siri introduceren, duurt onderhand alweer jaren.

  22. @Jordy: dat wordt bedoeld met kinetische energie.

  23. Waarom niet opladen via lichaamswarmte? Zal wel hele verre toekomstmuziek worden 😛

  24. @Monno: een warmtewisselaar dus. Kan. Dat met kinetische en zonne energie en je bent al aardig op weg. Mijn citizen met tig functies doet het ook prima op zonne energie: 2 jaar reserve spanning en als hij een uurtje geen licht ziet, gaat hij in een sluimerstand: wijzers staan dan stil. Bij eerste zuchtje licht snellen de wijzers naar hun positie (erg grappig om te zien). Mij seiko kineet loopt al vele jaren super.

  25. Casio Gshock GB9600 Bluetooth lukt het ook om batterij te maken in een (waterdichte, stootvaste) ‘iwatch’ welke 2 jaar lang meegaat !!

  26. Mijn Pebble (en die van een aantal collega’s van mij) gaat met de laatste software update nog gewoon meer dan 5 werkdagen mee op de batterij.. Waar jullie vandaan halen dat dat opeens 2 geworden is..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.