Reacties voor: Waarom Apple’s batterijhoes er zo vreemd uitziet

Apple's Smart Battery Case voor de iPhone heeft een rare bult op de achterkant. Waarom heeft Apple eigenlijk voor dit design gekozen? Wij hebben wel een aantal mogelijke verklaringen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 27 reacties

  1. En het blijft LELIJK!!

  2. Inderdaad, spuuglelijk!!!

  3. Als er nu wireless opladen in zat is het nog de moeite… Dit echt niet!

    En idd lelijk!

  4. Eén ding begrijp ik niet:

    De batterij -lijkt- groter dan die in de iPhone zelf, maar heeft een kleinere waarde? In ieder geval zo bij de 6+.

    Beetje apart?

    Overigens moet ik ‘m bekennen dat ik ‘m eigenlijk wel mooi vind. Maar vraag mij niet of ik ‘m wil. 🙂

    – – –

    En ben ik de enige die telkens ‘berry’ hoort i.p.v. battery en very in de video?

  5. Door m zo te maken, blijven de randen dun waardoor hij nog steeds in de meeste docks zal passen.

  6. Zoooo hej… wat een lelijk ding!
    Waren de designers bij Apple dronken of zo

  7. Ik vind hem mooier dan andere batterij-cases.
    Oogt lichter en dunner.
    De functie blijkt ook op een elegante manier uit de vorm.

  8. Kwestie van gewenning?
    Hoe meer dagen verstrijken hoe minder erg ik hem vind lijken.
    Misschien toch een handig xmas kadoo.
    Hij ligt ook iets hoger. Kan je makkelijk je iphone naar je gezicht kantelen als die op tafel ligt.

    PUNT! Kant de iphone vanaf een vlak oppervlak met deze battery case 😂

  9. Nog maar niet over de prijs gesproken…

  10. heeft iemand al getest met home knop op een tafel??
    lijkt mij beetje wiebelen

  11. Lijkt wel een dromedaris en dat vindt ik een belediging voor dromedarisen in het algemeen.

    Lelijke hoes, beter de iphone zelf maar 1-2mm dikker maken, heb je ineens veel meer accu-capaciteit en de andere bult (camera) hiermee laten verdwijnen.

    Dit hoesje is een moetje, aangezien veel mensen een telefoon hebben die het einde v.d. dag niet haalt.

    Onder steve jobs zouden ze inderdaad niet zoveel losse flodders geproduceerd hebben maar zich focussen op een aantal kernproducten en deze perfectioneren, jammer echt jammer. Hoop dat ze met de iphne 7 wel het licht zien en de telefoon-anorexia laten schieten voor meer batterij-capaciteit.

  12. Lelijkste Apple product EVER.

  13. Ze kunnen beter zo’n hoes maken voor iPhones die het nodig hebben! Bijvoorbeeld de iPhone 5C!!!

  14. Sommige mensen zullen alles wat Apple maakt altijd mooi vinden. Ik vind dit echt een miskleun. Wat een lelijke hunchback. Ziet er echt heel ongemakkelijk uit.

  15. Lang verhaal voor een spuuglelijk ding wat het niet waard is om te benoemen.

    Nieuwe Apple film gaat waarschijnlijk “The Apple Of The Notre-Dame” heten…

  16. Ik kan haast niet geloven dat dit echt is. Jullie hebben wel alles uit de kast gehaald om dit lelijke ding te verdedigen, maar ik snap nog steeds niet waarom Apple niet gewoon een iphone met een betere ingebouwde batterij maakt. Daar zitten we op te wachten en zo’n rare verdikking op de telefoon om te compenseren dat de interne batterij nogal zwak is, dat willen zelfs de meest trouwe fans niet.

  17. @Conservo: @Nick Seamore: Hihi, ik houd het op “the hunchback of Cupertino”
    (maar dat had ik bij ‘t vorige artikel hierover al gemeld)

    Al moet ik toegeven dat @Davey wel een punt heeft: ‘t begint al een beetje te wennen. 😧 De “wat een monster” reflex is nu al niet meer half zo hevig…

    Misschien gaan we ‘t ooit nog waarderen, zoals bij retro, kitsch en camp soms ook een herwaardering optreedt: dat wordt op een gegeven moment ‘mooi van lelijkheid‘ 😁

  18. Ik begrijp hier echt helemaal niets van. Apple doet van alles in haar anorexia-drift om de iPhones steeds dunner te maken. Dat dit (dus) gevolgen heeft voor de grootte van de accu en dus de accuduur moge duidelijk zijn. Het zijn keuzes die gemaakt worden. Vrijwel iedereen die je hoort (ik ook) wil een dikkere iPhone die meer accu(tijd) biedt, maar nee Apple gaat dwars tegen alle wensen van de consument in en blijft vasthouden aan deze anorexia-drift. Waarom? Mogelijk gevoed door de vreemde esthetische overwegingen van de heer Ive. Maar nu komen ze met dit gedrocht??? Een bultrug is er niets bij! Het ziet er niet uit, voorziet je iPhone van een dikke rugzak, maakt hem lomp en de extra capaciteit die het oplevert? Nou nou spectaculair hoor! Wat wil Apple hier nu eigenlijk mee zeggen? De iPhone 6 is een mislukking qua accu? Dus in plaats van een beter ontwerp dan maar dit gedrocht in de markt zetten voor een exorbitant hoog bedrag? Volledig van het padje af denk ik. Ik hoop niet dat dit een voorbode is voor al het ‘moois’ dat in het verschiet ligt…

  19. @Natascha: kan het alleen maar met je eens zijn. Dacht eerst dat het een grap was van de concurrent

  20. Snap niet waarom de redactie een verdedigend artikel probeert te schrijven. Het ding is lelijk (over smaak valt niet te twisten), duur en het aantal positieve punten valt een beetje in het niet bij de “negatieve” punten. De weg die Apple de laatste tijd inslaat doet mij steeds meer twijfelen…

  21. Draai een drol … Druk er een apple logo op en mensen vinden het op een gegeven moment lekker ruiken

  22. Lelijk. Maak gewoon de iphone dikker met hogere capaciteit batterij!

  23. Origineel geplaatst door Natascha
    Ik begrijp hier echt helemaal niets van. Apple doet van alles in haar anorexia-drift om de iPhones steeds dunner te maken. Dat dit (dus) gevolgen heeft voor de grootte van de accu en dus de accuduur moge duidelijk zijn. Het zijn keuzes die gemaakt worden. Vrijwel iedereen die je hoort (ik ook) wil een dikkere iPhone die meer accu(tijd) biedt, maar nee Apple gaat dwars tegen alle wensen van de consument in en blijft vasthouden aan deze anorexia-drift. Waarom? Mogelijk gevoed door de vreemde esthetische overwegingen van de heer Ive. Maar nu komen ze met dit gedrocht??? Een bultrug is er niets bij! Het ziet er niet uit, voorziet je iPhone van een dikke rugzak, maakt hem lomp en de extra capaciteit die het oplevert? Nou nou spectaculair hoor! Wat wil Apple hier nu eigenlijk mee zeggen? De iPhone 6 is een mislukking qua accu? Dus in plaats van een beter ontwerp dan maar dit gedrocht in de markt zetten voor een exorbitant hoog bedrag? Volledig van het padje af denk ik. Ik hoop niet dat dit een voorbode is voor al het ‘moois’ dat in het verschiet ligt…

    Het probleem is niet eens de ‘anorexiadrift’ – ik geloof best dat er mensen zijn die dunnere en lichtere toestellen mooi vinden – maar het feit dat Apple nu duidelijk te kennen geeft dat de batterij van de iPhone 6 mogelijk niet toereikend is en dat zij wel degelijk weten dat er ook vraag naar is. Met andere woorden, ze denken dat er genoeg gebruikers zijn die zo een hoes kopen, anders zouden zij de strijd niet aangaan. Apple ontwikkelt dus bewust aan de wensen van de consumenten voorbij en biedt vervolgens dure accessoires aan.

  24. Daarom heb ik tegenwoordig de 6s Plus

  25. Voor mij het zoveelste bewijs dat het Apple waar ik helemaal gek van was niet meer bestaat. Het is gewoon een doorsnee elektronicamoloch zoals Microsoft. Steve Jobs draait zich om in zijn graf. De hoes is niet alleen niets nieuws maar ook nog spuuglelijk.

  26. Vreselijk lelijk ding. Ik weet wel waar het design vandaan komt. Ik heb vroeger een Nokia gehad met een extra grote batterij met precies dezelfde vorm.

    Ik begrijp niet waarom je zoveel geld zou uitgeven voor een extra batterij als je bij de Action voor tien euro een (losse) extra batterij hebt die meer vermogen heeft.

  27. Ik heb werkelijk nog geen enkele positieve reactie gelezen. En terecht want het ding is echt foeilelijk en Apple totaal onwaardig. Degene die dit ontworpen heeft moet terug naar school. Degene die dit project goedgekeurd heeft per direct ontslagen.

    Ik haatte het toen Jobs met droge ogen beweerde dat er helemaal geen antenne probleem was en de schuld bij de gebruikers legde. De arrogantie. Maar dat was beter dan dit gedrocht en eigenlijk toegeven dat je gebruikers aan een grotere batterij toe zijn na de dun, dunner, dunst mania.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.