Reacties voor: Apple stelt verplichte anti-advertentietracking uit naar 2021

Nieuw in iOS 14
Apple heeft ontwikkelaars op de hoogte gebracht dat de nieuwe anti-advertentietracking van iOS 14 pas volgend jaar verplicht worden. Onder andere Facebook klaagde dat de strengere trackingmaatregelen "ernstige gevolgen" zouden hebben voor de inkomsten uit advertenties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Oftewel, dat gaat er niet komen.

  2. Buigt Apple voor het (machtige) Facebook?

    Lijkt er wel een beetje op… ze kunnen namelijk deze feature al “aan” zetten bij de start van iOS 14 en adverteerders gedurende de periode helpen rondom dit thema.

  3. Ik betaal liever voor apps dan door dat soort bedrijven gevolgd te worden.
    Van mij mag politie, justitie of overheid alles volgen want heb niks te verbergen maar dit sorry bedrijven als Facebook die met mijn gegevens hun geld verdiend vertrouw ik niet.
    Het liefst natuurlijk gratis en zonder tracking, reclame zelf vind ik op zich nog niet zo erg alleen dat ze al je gegevens willen hebben vind ik te ver gaan.

  4. Origineel geplaatst door W.
    Buigt Apple voor het (machtige) Facebook?

    Lijkt er wel een beetje op… ze kunnen namelijk deze feature al “aan” zetten bij de start van iOS 14 en adverteerders gedurende de periode helpen rondom dit thema.

    Ik denk dat Apple niet alleen voor FB buigt. FB is wel de grootste die is opgestaan

  5. Het feit dat de meeste mensen Tracking niet zelf zullen aanzetten geeft al aan dat mensen niet willen dat ze worden gevolgd en dan met gepersonaliseerde advertenties worden bestookt. Dat ontwikkelaars en bedrijven als Facebook dit blijkbaar als heel normaal en als een soort van recht beschouwen, doet niet af aan het feit dat eigenlijk niemand dit wil. Wat mij betreft valt dit gewoon onder stalken, vooral omdat het ook op manieren gebeurd waarvoor je geen toestemming hebt gegeven. O.a. een bedrijf als Facebook, die ook profielen van personen opbouwt die er niet eens een account hebben.

  6. Soms snap ik toch echt niet waar die Tim Cook mee bezig is hoor…

  7. @Onur: die is alleen maar bezig met de regenboogbandjes voor de Apple Watch…

  8. Slappe hap dit Apple.

    Als een app het nodig vindt mij te tracken, dan wil ik het weten en eventueel goed keuren. Zo enorm klaar met al het gegraai in mijn gedrag.

    Uiteraard staat mijn “Limit Ad Tracking’ al aan in Privacy settings en reset ik zo nu en dan mijn identifier.

    Een app die ik de moeite vind, daar betaal ik gewoon voor.

  9. @hans: Tja, mensen kunnen willen wat ze willen. Zo willen mensen ook niet betalen om Facebook te gebruiken, wat is de derde optie?

  10. Origineel geplaatst door Daan
    @[hans](#comment-859806):

    Tja, mensen kunnen willen wat ze willen. Zo willen mensen ook niet betalen om Facebook te gebruiken, wat is de derde optie?

    Wat dacht je van helemaal geen Facebook gebruiken?
    Ik heb nog nooit een FB account gehad en wil die ook niet, ondanks de enorme druk van zowel werkgever als vrienden en kennissen die zeggen niet zonder te kunnen. Desondanks word ook ik gevolgd door geniepige trackings van organisaties als FB, die door deze privacy-diefstal en -handel uit kunnen groeien tot wereldmachten met een omzetomvang van de economie van een land.
    Ook “onafhankelijke” media zijn prooi van dit soort organisaties, zowel als (fake-) informatiebron alswel voor verwijzen naar hun content… waarmee de argeloze doorklikker weer zijn centje bijdraagt aan FB cs.
    Mooi dat Apple het een stapje moeilijker wil maken, zwak dat ze dit uitstellen om deze organisaties meer kans te bieden nieuwe wegen te vinden om hun goudmijn veilig te stellen. En we weten allemaal wiens belangen hiermee het meest gediend zullen worden.

  11. Niks is gratis, het is geen recht Facebook, Whatsapp en nog 1000000 apps gratis te gebruiken. Het kost de appmakers geld personeel en infrastructuur – soms heel veel geld om de boel in de lucht te houden. Dan lees ik hier dat veel lezers het prima vinden dat Apple 30% vraagt voor de AppStore… en aan de andere kant is men verbaasd dat makers van “gratis “ apps nu heftig tegen door Apple opgelegde anti tracking acteren. Wees dan consequent en betaal de producenten de kosten + winst + 30% voor de Apple Store. Zo niet, en zonder reclame, wordt het een stuk stiller in de App Store en sociale media. Niks kost niks.

  12. Ik wil helemaal niet gevolgd worden en zou graag alle reclame kunnen uitschakelen.

    Apple mag wat mij betreft daar gauw een schakelaar voor inbouwen.

  13. @Jaap Couro: Het hoeft ook niet gratis te zijn, laat mij maar kiezen tussen of een app met tracking gratis gebruiken, of voor die app betalen zonder tracking, of niet gebruiken.
    Maar het probleem is nu dat je haast geen keuze hebt ook door sociale druk dus voor niet gebruiken lukt soms niet en dus moet je maar akkoord moet gaan dat ze je volgen in alles wat je doet.
    Als een app goed is en de moeite waard is zoals whatssapp betaal ik er met liefde voor, maar als apps direct toestemming vragen voor alles te mogen volgen en anders doet de app het niet verwijder ik hem direct
    Maar mensen die alles alleen gratis willen gebruiken die moeten ook niet verbaasd zijn dat er op een andere manier geld moet worden verdiend.

  14. Origineel geplaatst door Jaap Couro
    Niks is gratis, het is geen recht Facebook, Whatsapp en nog 1000000 apps gratis te gebruiken. Het kost de appmakers geld personeel en infrastructuur – soms heel veel geld om de boel in de lucht te houden. Dan lees ik hier dat veel lezers het prima vinden dat Apple 30% vraagt voor de AppStore… en aan de andere kant is men verbaasd dat makers van “gratis “ apps nu heftig tegen door Apple opgelegde anti tracking acteren. Wees dan consequent en betaal de producenten de kosten + winst + 30% voor de Apple Store. Zo niet, en zonder reclame, wordt het een stuk stiller in de App Store en sociale media. Niks kost niks.

    Sorry? Ik gebruik die apps helemaal niet en ook ik wordt getrackt. Maar dat mag allemaal maar volgens jou want ow ow ze zijn zo zielig 🙄

  15. @Jvh: Die schakelaar wordt ook niet uitgesteld, die zit standaard in IOS 14. Alleen de uitwerking van de schakelaar is een beetje opgeschoven. Deze zou eerst dit najaar werken en dat wordt nu begin 2021. Dus niks aan de hand. Een account voor Facebook, Whats-app en Instagram heb ik een paar jaar geleden al opgezegd en verder heb ik geen enkele app op mijn toestel die reclames laat zien omdat ik ze betaald heb. Zodra ik ook maar één reclame in een app zie, gaat deze er af, of betaal ik indien interessant genoeg.

  16. Ook als die schakelaar 30 euro pm kost?

  17. Als je de app van iCulture opent wordt in de eerste tien seconden verbinding gemaakt met Yimg.com, Scorecardresearch.com, Gravatar.com, Twitter.com, Googletagservices.com, App-measurement.com, Yahoo.com, Doubleclick.net, en vele, velen anderen.

    De app van iCulture is nog een “lieve” app vergeleken met anderen. Iedere app heeft een vorm van tracking voor advertentie-inkomsten, in-app aankopen, analytics.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.