Reacties voor: Apple verplaatst steeds meer data-opslag naar eigen servers

Bedrag aan Amazon gehalveerd
Apple en Amazon worden vaak gezien als concurrenten, vooral als het om slimme speakers, spraakassistenten en tv-kastjes gaat. Maar Apple is ook sterk afhankelijk van Amazon. Dat blijkt uit nieuwe cijfers: Apple betaalt meer dan 30 miljoen dollar per maand om cloudopslag van Amazon te mogen gebruiken. Maar dat bedrag is in vergelijking met voorgaande jaren wel sterk afgenomen.

Reacties: 15 reacties

  1. Je zou zeggen dat Apple toch wel genoeg geld, kennis en kunde heeft om zelf meerdere gigantische datacenters uit de grond te stampen.

    Juist voor een bedrijf dat steeds meer naar zich toe trekt en zoveel mogelijk in eigen beheer wilt hebben, is het anno 2019 wel vreemd dat ze zo afhankelijk zijn van een andere partij.

  2. Niks mis mee, Amazon Web Services (AWS) levert uitstekende diensten gecombineerd met een goede performance en zeer hoge betrouwbaarheid. Zou ook mijn eerste keuze zijn!

  3. Origineel geplaatst door Jeroen
    Niks mis mee, Amazon Web Services (AWS) levert uitstekende diensten gecombineerd met een goede performance en zeer hoge betrouwbaarheid. Zou ook mijn eerste keuze zijn!

    Klopt, niks mis mee met AWS. Echter eerste keus zou bij mij toch alles in eigen beheer hebben. Hoe kan bijvoorbeeld Apple hun privacy garanderen wanneer deze niet servers niet in eigen beheer zijn.

  4. Waarom zou het feit dat Apple Amazon S3 gebruikt maar ten dele veilig kunnen zijn? Apple medewerkers zouden theoretisch net zo goed bij die data kunnen komen. Wat ik mij meer afvraag is of Apple op de S3 buckets die ze hiervoor gebruiken ook encryptie aan hebben staan.

  5. Apple heeft al haar cloudservices, inclusief alles wat iTunes betreft weggehaald bij Amazon Web Services en Microsoft Azure. Via de handje-klap-deal met Google verloopt dit sinds eind 2017 via Google Internet Services. Google betaalde Apple $1,6 miljard om de default zoekmachine te zijn in iOS en MacOs en Apple betaalt Google $640 miljoen om de infrastructuur en datacenters van Google te gebruiken. Het is om deze reden dat Jeff Bezos de spreekwoordelijke dikke middelvinger naar Apple maakte door de “gratis” muziek streaming service op te tuigen. Het verbaast mij dan ook iedere keer wanneer ik hier lees dat iOS-gebruikers zo’n enorme argwaan uitspreken voor Google en enorm vertrouwen hebben in Apple. Er lopen GEEN Apple-medewerkers rond in data/servicecenters van Google of vice versa!

  6. @MELK: Een van de twee lezingen is waar. Amazon OF Google.

    Willen de fact-checkers nu even hun werk gaan (over)doen?

  7. @Fred Zelders: Ondertussen draait de iCloud volledig op het Google serverpark. Maar er zijn (nog) wel een aantal Apple streaming diensten die momenteel nog via Amazon verlopen…… Kortom beide lezingen kloppen 😉

  8. Heerlijk alles in eigen beheer thuis, niks in de cloud bij amazone, Google of Microsoft.

  9. Kwa veiligheid zit het wel goed… je data staat versleuteld in stukjes op verschillende servers. Amazon of niet…
    Wat ik vooral jammer vind is dat het zo traag is! Check maar eens een foto of video die in iCloud staat. Heb het even gemeten maar komt vaak niet boven de 40Mbit uit 🙁

  10. Ik weet niet waar jullie deze info vandaan halen? Apple heeft een deal met Google. Groot en deels van de iClouds staan op servers van Google.

  11. Origineel geplaatst door Dennis
    Heerlijk alles in eigen beheer thuis, niks in de cloud bij amazone, Google of Microsoft.

    Dat is het niet. Juist niet. Bijna alles staat bij Google op zijn servers!

  12. Allemaal leuk en aardig maar wanneer kan ik nou eindelijk officieel supported iCloud Timemachine gaan gebruiken. Ik wil wel betalen om mijn MacBook via Timemachine te koppelen voor een full back-up!

  13. (Red.) Volgens The Information is het bedrag dat Apple aan Amazon uitgeeft in vergelijking met 2017 gehalveerd. We hebben daarom een update in dit artikel gezet.

  14. Origineel geplaatst door Referix
    Je zou zeggen dat Apple toch wel genoeg geld, kennis en kunde heeft om zelf meerdere gigantische datacenters uit de grond te stampen.

    Juist voor een bedrijf dat steeds meer naar zich toe trekt en zoveel mogelijk in eigen beheer wilt hebben, is het anno 2019 wel vreemd dat ze zo afhankelijk zijn van een andere partij.

    Ja inderdaad vreemd, wanneer ze het zelf gaan doen kunnen ze de kosten voor aankoop van producten goedkoper maken. Hoe meer verkoop cijfers halen en betere plus milieu vriendelijke producten creëren!

  15. Origineel geplaatst door Pedro
    Ik weet niet waar jullie deze info vandaan halen? Apple heeft een deal met Google. Groot en deels van de iClouds staan op servers van Google.

    Het zal me een schok zijn voor de velen hier die niets, maar dan ook niets, met Google te maken willen hebben… Moeten ze het voortaan doen zonder iCloud… 😂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.