Reacties voor: Apple had nooit gedacht dat de AirPods zo populair zouden worden

Interview met Greg Joswiak
De AirPods zijn een gigantisch succes, maar zelf had Apple dat niet zien aankomen. In een interview met Wired vertelt Apple-topman Greg Joswiak over het ontwikkelen van de eerste exemplaren - en hoe het balletje vervolgens ging rollen.

Reacties: 32 reacties

  1. Heb zelf nooit de overstap naar Airpods gemaakt omdat ik ze juist niet zo lekker in me oor vindt zitten. Daarentegen al jaren blij met powerbeats

  2. “Bij de AirPods Pro gingen ze daarmee een stap verder, door drie verschillende verwisselbare oortips mee te leveren. Dit zorgt ervoor dat ze vrijwel iedereen passen.”

    Zo geschreven lijkt het net alsof Apple dit heeft uitgevonden vorig jaar. We weten allemaal dat dit rechtstreeks gekopieerd is van bestaande in-ear oordopjes, die al jaren bestaan en geleverd worden met verschillende maten dopjes.

  3. Je kan natuurlijk ook niet voorspellen dat een accessoire een trend wordt. Vervelend zullen ze het vast niet vinden.

  4. Ik heb de eerste generatie Airpods gehad.

    Een top product, totdat je er achter komt dat na 2,5 jaar de batterij helemaal versleten is, ondanks sporadisch gebruik.

    Dat weerhoudt me er wel van om een nieuwe te kopen. Als die ook maar weer 2,5 jaar meegaan vindt ik het zonde van het geld.

  5. Origineel geplaatst door Jeroen_O
    Ik heb de eerste generatie Airpods gehad.
    Een top product, totdat je er achter komt dat na 2,5 jaar de batterij helemaal versleten is, ondanks sporadisch gebruik.
    Dat weerhoudt me er wel van om een nieuwe te kopen. Als die ook maar weer 2,5 jaar meegaan vindt ik het zonde van het geld.

    Heb nog steeds de eerste generatie, vanaf laat in 2016 gekocht, dus vanaf dat ze uit waren. Dat is zo’n 3,5 jaar, ze zijn gevallen en de wasmachine beland en erg intensief gebruikt. Ik denk dat de accutijd nu wel gehalveerd is en het wordt wel slechter en slechter. Ondanks dat laad ik ze gewoon wat vaker op, waar ik ik begin geen rekening hield ben in me nu wat bewuster, gelukkig heb ik waak een oplaad punt ter beschikking.

    Het is vrij normaal en had wel rond de 4 jaar ingeschat. Hoop dat ze het verbeteren in de AirPods 3. Hoewel de AirPods 1 nog steeds werken ben ik juist geneigd om te gebruiken tot ze echt helemaal op zijn.

  6. @Jeroen_O: Neem daarom altijd AppleCare erbij. Voor airpods is het super goedkoop en je kan dan de batterij later vervangen en kan je weer langer ermee door

  7. Airpods zijn een beetje de nieuwe iPods, dit was ook een verkoop succes vele jaren.

  8. Origineel geplaatst door Jeroen_O
    Ik heb de eerste generatie Airpods gehad.

    Een top product, totdat je er achter komt dat na 2,5 jaar de batterij helemaal versleten is, ondanks sporadisch gebruik.

    Dat weerhoudt me er wel van om een nieuwe te kopen. Als die ook maar weer 2,5 jaar meegaan vindt ik het zonde van het geld.

    Mijn AirPods van de eerste generatie bleken niet lekker te blijven zitten. Mijn zoon plukte ze laatst uit de la en gebruikt ze nu dag en nacht. Geen problemen met battery.
    Twijfel nu zelf of ik de nieuwe pro’s zal aanschaffen vanwege hun in-ear pasvorm. Zal ze eens proberen in de winkel.

  9. Heb de pro versie nu. Heerlijk om de omgeving op stil te kunnen zetten.

  10. Ik vind het een topproduct, maar ik ben benieuwd of jullie ook met de AirPods Pro als hij in transparantie of in noice cancelling staat en je belt, dat je dan bij stemverheffingen gekraak en gezoem hoort alsof er een geluidsloop ontstaat?

    Ik vind dat bijzonder irritant en zet dan de normale modus aan en dan is het weg.

  11. Ik heb zelf geen AirPods, wachten vorig jaar af vanwege de gerucht dat ze in het zwart uit zouden komen.

  12. Toch wel prachtige product(en)

    Bij launch van de 1e versie had ik het meteen gehaald. Ik voelde me vrijer, omdat dan geen last mee had van kabel breuk bij de bedrade oortjes. Echter naar 2 en half jaar merkte ik zeer dat de batterijen aan de wensen over liet.

    Omdat ik geen dag zonder ze kon, heb ik de 2e versie met draadloos opladen case gehaald. Tot op de dag van vandaag merk ik geen enkele problemen. (Op een beetje vuiligheid na)

    Ik had me broertje z’n AirPods Pro uitgeprobeerd en gebruikt het af en toe, maar merkte dat hij dat op een gegeven moment het irritant begon te vinden. Dus heb ik ze ook aangeschaft. Alleen heb ik hier en daar zo mijn negatieve opmerkingen er over. Ik merkte dat bass (lage tonen) niet echt in kicken en een push leveren. Ook vind ik het tijdens scooter rijden en sporten lastiger dat je moet knijpen i.p.v. tappen (Wat ik persoonlijk veel fijner vond).

    En ja, ik bezit alle 3 versie. Blijf toch een Apple Fanboy😅

  13. Heb de airpods pro gehaad voor mij vrouw. Die krijgt ze straks als moederdag cadeau:)

  14. Origineel geplaatst door Jeroen_O
    Ik heb de eerste generatie Airpods gehad.

    Een top product, totdat je er achter komt dat na 2,5 jaar de batterij helemaal versleten is, ondanks sporadisch gebruik.

    Dat weerhoudt me er wel van om een nieuwe te kopen. Als die ook maar weer 2,5 jaar meegaan vindt ik het zonde van het geld.

    Andere bedrade oortjes kosten meestal rond de €50 (alles daaronder is echt té crappy) en zijn versleten na een jaar. Of de kabel begeeft het, of een drivertje gaat kapot waardoor ze gaan kraken. Als je drie jaar doet met die AirPods dan kosten die €60 per jaar en je bent verlost van die vervelende kabels.

    Voor de prijs moet je het wat mij betreft niet doen. Het milieu zou een beter argument zijn.

  15. Ik gebruik de airpods dagelijks, heb de eerste versie al vanaf het begin. Begin dit jaar de airpods pro gekocht en mijn oude airpods aan mijn vrouw gegeven, maar vind de oude toch prettiger. De oude gaan makkelijker uit het doosje en in je oren, gebruik de noise cancelation vrij weinig en vind het minder fijn dat je oren volledig afgesloten zijn, maar de batterijduur is wel veel beter (batterijen zijn ook nieuw natuurlijk). Mijn vrouw wilde in eerste instantie helemaal geen airpods, maar ook zij gebruikt ze al vanaf het begin meerdere keren per dag, dus die krijg ik niet meer terug 😁.
    Batterijen (en prijs) is idd een probleem, maar zou nooit meer zonder willen.
    Vroeger regelmatig verschillende soorten draadloze Bluetooth in ear koptelefoons gehad, maar altijd problemen met de verbinding (en batterijduur).

  16. Heb de eerste generatie airpods gehad vanaf dag één. Perfect.
    Heb nu de tweede generatie, de eerste aan mijn nichtje gegeven voor haar 13de verjaardag.

    In de eerste paar weken, maanden werd ik vaak voor gek verklaard dat ik ermee rondliep. “Je staat voor lul, doe maar snel weg”, “Hey er zit een gek ding in je oor”, dat soort opmerkingen. Kijk nu eens, je ziet ze (of de echte of de neppe) overal op straat.
    En op TV. Als je de voetballers in de CL, Sven Kramer of alle wielrennners in de Tour ziet met die dingen…
    Allemaal gratis reclame voor Apple (is nou eenmaal makkelijk herkenbaar) en nou wilt elk zichzelf respecterend merk óók draadloze oordopjes hebben

  17. Zelf weleens getest, maar de normale zitten voor geen ene meter bij mij 😂. Vielen er vrij snel weer uit aan 1 kant (2 totaal verschillende oren hierzo ook, oortjes kopen is een hel). Wel schijnt de integratie met Apple zeer goed te zijn en verbinden ze ook vrij makkeljjk, kunnen andere fabrikanten nog een voorbeeld aan nemen.

    Probleem aan airpods is dat ze niet goed passen altijd en daardoor veel geluid kunnen lekken naar de omgeving. Dus als je merkt dat ze niet goed passen, neem ze dan aub niet mee naar het ov om daar op hard volume muziek te gaan luisteren. Gelukkig gebeurt dit zelden, maar ik hoef nou niet naar andermans muziek te luisteren als ik dat niet wil 😂

  18. Je zou de accu zelf moeten kunnen vervangen. Zo lastig is dat niet te implementeren. Nu verdwenen er miljoenen AirPods bij het grofvuil, alleen omdat de accu versleten is.

  19. Zo populair zijn ze toch niet? Ik heb zelf mijn AirPods Pro terug moeten brengen (2 x) wegens defecten. En naar ik begrijp ben ik hier niet de enige.

  20. @RobertvH: Oh, jij komt helemaal niet buiten vanwege de luckdown???🤓

  21. @Marc: Net zoals al die andere merken!

  22. Pasvorm van EarPods en AirPods blijft ruk.

  23. Paar weken geleden de AirPods 2 gehaald en kan niet meer zonder!

  24. Ik begrijp nog steeds niet waarom deze dingen zo populair zijn. Als je echt even goed research doet op Ali express en mensen die daar goede reviews over oortjes schrijven, kun je voor ongeveer 30 euro oortjes krijgen met een kwaliteit waarvan de apple oortjes nog niet in de buurt komen. Er is ook veel rotzooi te koop, maar daar zeg ik: doe goed onderzoek en zoek goed naar oortjes die goed zijn. Ik heb er hier een paar liggen die in 2 weken binnen waren en ze zijn fantastisch. Ik snap ook niet waarom ze in NL zo duur moeten zijn, want er zit echt het minimale aan elektronica in. Als je het openmaakt: het stelt echt helemaal geen moer voor wat erin zit.

  25. Het probleem bij mij was het schoonhouden van de AirPods. Na een tijdje werd het geluid gewoon minder omdat oorsmeer in de oortjes kwam. De eerste generatie heb ik 2x moeten vervangen vanwege een defect (binnen garantie gelukkig).

    Heb de 1e en de 2e generatie AirPods gehad, maar nu overgestapt naar de AirPods Pro, en dat is toch echt een aanrader! Eerste en tweede generatie waren prima, maar in vergelijking tot de Pro’s zijn de normale AirPods toch meer prototype achtige producten. Bij de Pro’s geen last van viezigheid, en anders word dat beschermd door het gaasje in de eartips. Ze vallen niet uit, zitten heerlijk en soms vergeet ik dat ik ze in heb. Noise cancelling & transparency werken fijn en de case is qua formaat bijna hetzelfde. Ik vind het persoonlijk dat het je geld waard is, kijkend naar de feilloze werking met het Apple Ecosystem.

  26. @Indie De Groot: bij andere merken kan je de accu wél zelf vervangen?

    @Jos Zwaneveld: je zegt, dat men research moet doen en vervolgens kom je in je betoog met Ali Express? Sorry hoor maar dan heb je er weinig van begrepen.

  27. Ik heb zowel de AirPods G1 en dr AirPods Pro. Ik moet zeggen dat ik er niet meer zonder kan. Vanaf het begin toen de lever tijd behoorlijk schaars was had ik de eerste gen AirPods. Omdat ik behoorlijk zinnig ben met koptelefoon (omdat ik al snel het gevoel krijg dat ze niet lekker zitten of uit je oren vallen) zaten de AirPods perfect. De AirPods Pro heb ik na proeftesten bij Apple Store Amsterdam, na overdenking ook aangeschaft. De active ruisonderdrukking is heerlijk bij lawaaierige ruimtes en de pasvorm zit nog beter. Ook dat de ear tips uit zetten naar de gehoorgang gaf me het gevoel dat ze steviger in de oren zaten.

    Ik spreek voor mezelf, dus compleet subjectief. Het beste is om te proef testen en dan oordelen.

  28. Origineel geplaatst door Jos Zwaneveld
    Ik begrijp nog steeds niet waarom deze dingen zo populair zijn. Als je echt even goed research doet op Ali express en mensen die daar goede reviews over oortjes schrijven, kun je voor ongeveer 30 euro oortjes krijgen met een kwaliteit waarvan de apple oortjes nog niet in de buurt komen. Er is ook veel rotzooi te koop, maar daar zeg ik: doe goed onderzoek en zoek goed naar oortjes die goed zijn. Ik heb er hier een paar liggen die in 2 weken binnen waren en ze zijn fantastisch. Ik snap ook niet waarom ze in NL zo duur moeten zijn, want er zit echt het minimale aan elektronica in. Als je het openmaakt: het stelt echt helemaal geen moer voor wat erin zit.

    Dus jij vindt op AliExpress (namaak)Airpods van €30 waarvan de kwaliteit veel beter is dan de Airpods van Apple?
    Dat is toch wel erg twijfelachtig, zeg maar ronduit ongeloofwaardig te noemen. Ik heb hier al behoorlijk veel namaak AliExpress Airpods zien passeren (via mijn leerlingen en dat zijn er nogal wat) en die waren allemaal zowel van hardware als van geluidskwaliteit ondermaats en absoluut inferieur aan Airpods.
    Ik had graag een setje van die goedkope oortjes gezien waar je het over hebt, maar iets zegt mij dat je hier echt ongelofelijke onzin verkoopt. Stuur eens een linkje naar zo’n setje.

  29. @Appleschaap: Ik bedoelde geen namaak airpods. Gewoon totaal andere dopjes. Heeft niks met Apple verder te maken. Het punt wat ik wil maken is dat het gewoon veel te duur is. En wat betreft eerst research doen; daarmee bedoel ik dat je goed op Ali moet kijken, want er is ook veel rotzooi te koop. Er zijn veel Nederlandse bloggers die dopjes uittesten.

    Een goed setje.

    Deze heb ik thuis. De prijs is een lachertje. Je denkt: dit kan niks zijn voor dit geld. Dan krijg je ze thuis na 2 weken en doe je ze voor het eerst in je oren. You can thank me later 😉

  30. @Arno1975: Ik ben hier niet zo in thuis maar ik denk dat de meeste android gebruiker ze ook gewoon weggooien als de batterij slecht word. Omdat de meeste merken wel draadloze oordopjes verkopen voor een lagere prijs is het vervangen, zo lijkt mij, het niet waard ten opzichte van nieuwe kopen.

  31. Ik ben helemaal verknocht aan de AirPods! Ze zijn zó fijn en zou nooit meer bedrade oortjes willen hebben (misschien vanuit nood)! Heb sinds maart 2019 de AirPods 2 en die waren superfijn. Geen kabel meer en een goed geluid.

    Enige probleem 1 jaar na dato is dat er inderdaad veel oorsmeer in gaat zitten en dit geeft verminderd geluid. Heb ik uiteindelijk gemerkt, doordat een firmwareupdate mijn rechteroortje sloopte en deze had ik dan ook laten vervangen (januari 2020). Vanaf dit moment merkte ik dat het geluid met name uit mijn rechteroortje kwam en ik heb nu af en toe nog dat de verbinding bij mijn linkeroortje zelfs wegvalt. Ga deze laten vervangen wanneer de Apple Stores weer open zijn (zit nog in het 2e jaar garantie).

    Sinds twee weken heb ik de AirPods Pro en deze vind ik helemaal fenomenaal! De noice-canceling en transparency-mode werken zó verschrikkelijk goed en vind het geluid ook echt super. Ze gaan naar mijn idee even lang, zo niet langer mee dan de AirPods 2 en wat ik heel fijn vind is dat de oortjes worden beschermd door de siliconentips. Hierdoor blijft het geluid goed en krijg ik gelukkig niet hetzelfde als bij de AirPods 2!

  32. Origineel geplaatst door Jos Zwaneveld
    @Appleschaap: Ik bedoelde geen namaak airpods. Gewoon totaal andere dopjes. Heeft niks met Apple verder te maken. Het punt wat ik wil maken is dat het gewoon veel te duur is. En wat betreft eerst research doen; daarmee bedoel ik dat je goed op Ali moet kijken, want er is ook veel rotzooi te koop. Er zijn veel Nederlandse bloggers die dopjes uittesten.

    Een goed setje

    Deze heb ik thuis. De prijs is een lachertje. Je denkt: dit kan niks zijn voor dit geld. Dan krijg je ze thuis na 2 weken en doe je ze voor het eerst in je oren. You can thank me later 😉

    Yep, ook die oortjes ken ik en heb ik al eens geprobeerd.

    Een paar bedenkingen:

    1. Het is geen letterlijke namaak, maar wel via reverse engineering in elkaar gestoken. Daar is al geen research meer voor nodig.
    2. Je vergeet dat de Chinese overheid de productie hevig subsidieert, net zoals ze doen met hun telefoons.
    Deze producten worden dan massaal gedumpt op Westerse markten om de concurrentie aan te gaan met de oortjes van Apple (of Samsung) die door de geschift lage prijs hier totaal niet mee kunnen wedijveren.

    Resultaat: behoorlijke oordopjes, niet zo goed als Airpods, maar voor €15 kan je niet klagen, zelfs niet als ze na een maand kapot gaan. Zelfs dan ben je nog goedkoper af dan wanneer je AirPods koopt.

    Maar dat komt dus niet zoals jij zegt omdat Apple teveel winst maakt op hun AirPods, maar omdat China jouw oortjes betaald heeft om Westerse bedrijven kapot te concurreren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.