Reacties voor: Apple: ‘Accuprobleem bij sommige iPhone 5s-exemplaren’

Apple heeft bevestigd, dat een deel van de iPhone 5s-exemplaren die op de markt zijn, last hebben van accuproblemen. Het gaat om een kortere batterijduur of een langere oplaadtijd dan normaal. Er zouden productieproblemen aan ten grondslag liggen. Apple bevestigde het verhaal tegenover de New York Times. Het is nog onduidelijk hoeveel exemplaren van de […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 41 reacties

  1. Hopen dat ze die van mij eerst even testen voor ze hem op de post doen dan

  2. Beperkt? 1000 telefoons!

  3. Origineel geplaatst door iMilan
    Beperkt? 1000 telefoons!

    Als er inmiddels 20 miljoen nieuwe iPhones zijn verkocht, is dat wel 0,005%! Hou je er rekening mee dat het bij Apple om enorme aantallen gaat? Een berg met 1000 iPhone-doosjes is inderdaad een grote berg, maar op het geheel valt het mee.

  4. Origineel geplaatst door Barend
    Hopen dat ze die van mij eerst even testen voor ze hem op de post doen dan

    Je kan alleen maar blij zijn met nieuwe apparaten dat je niet in de eerste batch zit, dat is met elk apparaat, van welk merk dan ook eerder een voordeel dan een nadeel

  5. Ik had ook een exemplaar dat last had van accuproblemen. De accu ging heel erg snel leeg. Een nieuwe was de oplossing.

  6. Ben sinds zaterdag in het bezit van de 5s, maar ben zeer tevreden met de accuduur. Heb alles aanstaan maar kom met gemak de dag door.

  7. Origineel geplaatst door iMilan
    Beperkt? 1000 telefoons!

    Hoeveel werden er ook alweer verkocht, het eerste weekend alleen al? 9 miljoen? Dan is 1000 stuks natuurlijk peanuts.

    Maar toch, de laatste tijd komt wel veel uit de Apple fabriek wat niet echt lekker werkt. iOS7 buggy, Mavericks ook buggy, nu de hardware weer..

  8. dan hoop ik dat ze mij weten te vinden

  9. Origineel geplaatst door Silvester
    Je kan alleen maar blij zijn met nieuwe apparaten dat je niet in de eerste batch zit, dat is met elk apparaat, van welk merk dan ook eerder een voordeel dan een nadeel

    Je hebt gelijk het is zo. Maar dat is toch eigenlijk wel heel erg voor een toestel van 700 euro. Die eerste batch moesten ze zelf maar een goed uitproberen.

  10. Ik heb sinds maandag de iphone 5s.
    En ik heb nu een batterijduur van 5u30min gebruik (film via internet en helderheid op 100%) en 1dag 10u standby en heb nog 25% over, dus mijn batterij werkt goed vind ik.

  11. ..betreft het specifiek de grijze modellen?
    Gezien de link bij de kop?

  12. Ik heb met mijn 5s nu dezelfde accuduur als mijn 4s. Valt dat ook onder verkorte batterijduur dan?

  13. Heb ook een 5s sinds vrijdag en wat een accu heeft dat ding. (iig tegenover mijn oude 4s) helderheid 80%, bleutooth aan. en 11 uur standby en 6-7 uur gebruik en had nog 54% over gister avond. Wat een monster! 😀

  14. Sinds zaterdag een Space Grey iPhone. Voordat dit bericht kwam viel het mij op dat ie over met name het laatste stuk (tussen de 80-100% acculaden) lang doet. Na een kleine 2uur, met wat bellen en internet via WiFi staat ie nu op 85%. Gevoelsmatig denk ik, die van mij hoort bij die 1000 stuks

  15. @rsnhakan: wat versta jij onder snel leeg? Ik vind mn iphone relatief snel leeg gaan maar dat kan ook aan mij liggen? En deden ze moeilijk in de apple store?

  16. Neemt Apple zelf contact met de ‘slachtoffers’ of kan men dit nazien aan de hand van bv. het serienummer?

  17. Origineel geplaatst door William
    Neemt Apple zelf contact met de ‘slachtoffers’ of kan men dit nazien aan de hand van bv. het serienummer?

    Waarschijnlijk neemt Slachtofferhulp contact met je op

  18. Daarom altijd even wachten (maandje ofzo) met aanschaf van nieuwe iOS devices tot de ‘kinderziektes’ eruit zijn.

  19. Origineel geplaatst door frank
    Heb ook een 5s sinds vrijdag en wat een accu heeft dat ding. (iig tegenover mijn oude 4s) helderheid 80%, bleutooth aan. en 11 uur standby en 6-7 uur gebruik en had nog 54% over gister avond. Wat een monster!

    Hmm, daar kom ik niet aan.
    – Helderheid 50%
    – Bluetooth af
    – wifi aan
    – background app refresh af
    – system service voor locatie te bepalen af

    En ik kom aan 5u usage (getal komt van settings-general-usage). Dus per uur gebruik 20% batterijvermindering.
    Dit komt ongeveer overeen met men iphone5, terwijl er een betere baterij inzit, stelt me toch een beetje teleur 🙁

    (Gebruik is vooral surfen/facebook/mail/..)

  20. Is mij inderdaad ook opgevallen dat de accu snel leeg is. Maakte me al een beetje bezorgd. Haal geen hele dag terwijl ik hem niet veel gebruik.
    Hoprlijk doet Apple er wat aan.

  21. Ik vind ook dat de batterijduur van de iPhone 5s die ik nu heb erg tegenvalt! Even een whatsappje sturen en een mailtje lezen en je bent zo 5% kwijt in een paar minuten en je mag blij zijn als je de dag door komt. De batterij gaat nu nog korter mee als mijn oude iphone 4. Hopelijk kan ik een nieuw exemplaar krijgen

  22. Mooi hoe mensen hierover ineens gaan klagen als Apple zoiets naar buiten brengt! Elke batterij bevat een serienummer, elke iPhone bevat een serienummer. Deze zijn met elkaar gekoppeld. Dus wees gerust mensen, Apple neemt vanzelf contact met je op als jij het ook hebt.

    Ik ga er overigens niet van uit, alle iPhones die zijn verkocht sinds afgelopen vrijdag vanuit de Apple Store zijn vanaf week 42 gemaakt.

  23. Origineel geplaatst door Dennis
    Ik ga er overigens niet van uit, alle iPhones die zijn verkocht sinds afgelopen vrijdag vanuit de Apple Store zijn vanaf week 42 gemaakt.

    Er zijn ook mensen (waaronder ik) die hem al een tijdje eerder in Duitsland hebben gekocht

  24. Nou ik ben in bezit van de 5s sinds zaterdag. Ik ben zeer tevreden met de accu duur.
    Haalde met de 5 nooit een hele dag.. Nu met gemak. 6 smorgens aan , en uur of 12/1 weer uit.
    En dan gedurende hele dag Appen /facebook/mail/Twitter
    Had ook een ritje den helder, anderhalf uur TomTom aan . En nog 40% over. Dat trok van arembergelaan 99 voorburg me 5 niet.
    Alleen jammer na update naar 7.03 me TomTom regelmatig zichzelf afsluit.

  25. Nou ik ben in bezit van de 5s sinds zaterdag. Ik ben zeer tevreden met de accu duur.
    Haalde met de 5 nooit een hele dag.. Nu met gemak. 6 smorgens aan , en uur of 12/1 weer uit.
    En dan gedurende hele dag Appen /facebook/mail/Twitter
    Had ook een ritje den helder, anderhalf uur TomTom aan . En nog 40% over. Dat trok me 5 niet.
    Alleen jammer na update naar 7.03 me TomTom regelmatig zichzelf afsluit.

  26. Sinds afgelopen vrijdag ben ik in het bezit van een witte iPhone 5S (16GB), en ook ik zal even mijn ervaring hiermee delen.

    Ik haal hem gemiddeld rond 8 uur in de ochtend van de lader en krijg hem écht niet leeg voor 12 uur. Hierbij aangegeven dat ik regelmatig per dag mijn mail, whatsapp, facebook etc. check. Tevens ben ik ruim 1,5 uur onderweg met OV waarbij ik constant gebruik maak van mijn toestel.

    Kortom, wat een batterij! Ik ben het niet gewend dat deze zo lang mee gaat. Vergeleken met de HTC One gaat die even lang zo niet langer mee en vergeleken met de iPhone 5 is het echt een wereld van verschil (die kon gemiddeld rond 3 uur bij mij aan de lader).

    Geen problemen hier dus!

  27. currently 2u22min usage / 7u11min standby – 56% battery remaining

  28. Maar je moet ook niet vergeten dat wapp Twitter facebook enzo op de achtergrond draaien ze checken om de 10 sec of er een nieuw bericht is

  29. gebruik: 5 uur 27 minuten
    standby: 21 uur 33 minuten (heeft vannacht niet aan de lader gelegen).

    denk dat dit gewoon goed is toch. als ik een kwartier lang aan het whatsappen ben is er zeker 5 procent af. ook als ik even een spelletje zit te spelen verlies ik zomaar 10%. daarbij moet ik wel zeggen dat ik er de hele tijd mee bezig ben. hij is wel enorm snel opgeladen hier. om half 3 erin gedaan en nu (3 uur) is hij op 70% daarbij heb ik alles aanstaan (bluetooth & locatievoorzieningen etc helderheid 70%)

    als er wat aan de hand zou zijn met de batterij zou apple wel contact opnemen denk ik

  30. Origineel geplaatst door Stefan
    on goed is toch. als ik een kwartier lang aan het whatsappen ben is er zeker 5 procent af. ook als ik even een spelletje zit te spelen verlies ik zomaar 10%. daarbij moet ik wel zeggen dat ik er de hele tijd mee bezig ben. hij is wel enorm snel opgeladen hier. om half 3 erin gedaan en nu (3 uur) is hij op 70% daarbij heb ik alles aanstaan (bluetooth & locatievoorzieningen etc helderheid 70%)

    en op hoeveel % stond de batterij?

  31. ik heb me 5s gister binnen gekregen en zeer tevreden over, accu veel beter als van me 4s misschien dat ik hem ook nog niet intensief heb gebruikt. maar enige mindere vind ik wel als je een 16gb heb dat je bij instellen misschien 12-13 gb overhoud en de rest allemaal software van apple is?

  32. Origineel geplaatst door Nik
    en op hoeveel % stond de batterij?

    hij stond 10% toen ik de oplader er in deed.

  33. @Yannic: ja klopt dat is het enigste nadeel van apple vindt ik dat er van je 16gb 4 gb Ag gaat

  34. Ik hoop dat de iPhones die ze nu naar mensen verzenden dit probleem niet hebben en als je er een vermoeden van krijgt zouden ze je dan misschien kunnen helpen bij de Apple store?

  35. @AppleFreak: haha dat hoop ik ook heb 5 dagen geleden iphone 5s bij apple store besteld

  36. Origineel geplaatst door Marcel: Ben sinds zaterdag in het bezit van de 5s, maar ben zeer tevreden met de accuduur. Heb alles aanstaan maar kom met gemak de dag door.

    Dan heb jij dat ding zeker voor de show. Gebruik je hem ook wel dan??

  37. Standbytijd: 15u en 44 minuten
    Gebruik: 8u en 32 minuten

    Batterij nog 10%

    Is dat goed? Benchmark?

  38. De eerste dag dat ik mijn nieuwe 5s in gebruik had was de accu duur dramatisch. Rond 08.00 uit de lader en de 5s was rond 19.00 helemaal leeg. Gemiddeld gebruik.

    Na de instellingen te hebben gereset lijkt het wat beter, maar nog steeds zo’n 5% per 10 min internet. Dit lijkt me niet normaal.

  39. Origineel geplaatst door Henri
    k: 5 uur 27 mi

    Dat vind ik al degelijk! Benaderd ook de theoretische batterijduur die apple opgeeft denk ik..

    Gisterenmorgen om 5u20 mijn iphone van de oplader gehaald en gisterenavond rond 8-9u was de batterij leeg.
    Ik heb mijn iphone nog maar van vrijdag, dus ik hoop dat het nog wat betert.

  40. @Marco: Nou Marco, dat kan ik niet zeggen Mavericks loopt beter op mijn macbook pro dan Lion.

  41. Ik heb m’n iPhone 5s space grey sinds een maand of 3 geleden. Het is een prachtig toestel nooit niks van problemen ondervonden . Maar heb sinds gisteren serieuze batterij problemen sochtends om 6.00 100% accu tegen 12.00 volledig leeg. En alles staat nu op het minimum en ik zorg er zelf voor dat er nooit niks openstaat van apps. Zou ik 1/1000 5s hebben?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.