Reacties voor: Oud-medewerker beschuldigt Apple van bespioneren personeel

Een nieuwe rechtszaak
In een nieuwe rechtszaak klaagt Apple oud-medewerker Gerard Williams III aan, omdat hij intellectueel eigendom zou hebben gestolen voor zijn nieuwe bedrijf. Williams beweert op zijn beurt dat Apple zijn berichten heeft afgekeken.
Daniel Vischjager -

Reacties: 2 reacties

  1. Als iemand uit dienst gaat op een hoge positie is het toch redelijk gebruikelijk dat email overgenomen wordt? Zakelijke email heb ik het dan over.

    Als dit privé is gebeurd dan ben ik benieuwd hoe zich dit gaat ontwikkelen.

    Telefoongesprekken zijn ook redelijk makkelijk te achterhalen en wellicht als je op bepaalde functies zit hebben ze een verklaring getekend? Ik vind het nog niet zo heel vreemd dat als je dermate belangrijk bent in een chipproductie proces en vervolgens een eigen bedrijf begint op dat vakgebied dat je oude werkgever wat het grootste merk ter wereld is, even wil weten wat je aan kennis mee hebt genomen en of dat gerechtvaardigd is om te gebruiken.

  2. Ik vind het ook wel normaal dat Apple zijn intellectuele eigendommen op alle mogelijke manieren beschermt. Zou wat zijn als ze daarbij zelf over de schreef gaan qua privacy maar ik denk dat er gewoon veiligheid en traceerbare software in Apple zijn eco systeem zit. Mijn werkgever heeft ook allemaal zulk soort software die zorgt voor controleerbaarheid bij de medewerkers. Ik werk veel met privacy van anderen en ik vind het dus goed dat daar door de werkgever naar gekeken wordt. Ik ben me er ook bewust van.

    Het hek is anders van de Dam zeg! Een rotte appel 🍎 bij Apple 🍏 kan je hele bedrijf gewoon flinke schade toe brengen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.