Reacties voor: Apple aangeklaagd wegens verhuren HD-film op iPhone 3G

In de Amerikaanse staat Florida is Apple aangeklaagd wegens het verhuren van een HD-film op de iPhone 3G, die geen HD-beelden kan afspelen.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 22 reacties

  1. Ik hoop dat de klager stikt in zijn eigen lompheid.

    Komaan, voor één dollar (minder dan één euro) een rechtszaak aanspannen? Serieus, Amerika?

  2. Sync hem lekker met Mac of pc en kijk hem daarop! Domme Amerikaan!

  3. In Amerika zouden ze mensen die te lomp zijn om te schijten ook eens moeten aanklagen.
    Niet snappen dat je iPhone 3G geen HD aan kan maar wel zo snugger genoeg om er in ieder geval een rechtzaak van te maken….

    Gelukkig staat er in het nieuwsartikel wel dat je de film ook in itunes of zelfs op je AppleTV alsnog kan bekijken.

  4. maar de aanklager had altijd iTunes op een pc, Mac of een ander Apple-apparaat met HD-ondersteuning kunnen openen.

    Dat gaat natuurlijk ook niet altijd op. Niet iedereen heeft maar een collectie Apple apparaten thuis liggen, ondanks dat velen dit misschien denken. En misschien heeft de aanklager wel helemaal geen PC of Mac. Ja die mensen bestaan nog in deze tijd.

  5. Origineel geplaatst door iDennis
    Domme Amerikaan!

    Zo dom zijn die Amerikaanse “No cure, no pay” advocaten niet die met 50% van een eventuele schadevergoeding aan de haal gaan.

  6. Ik ben ook zo ‘dom’ geweest.
    Met mijn MBpro huur ik ook wel eens een filmpje, vervolgens speel ik die via de VGA-kabel af op mijn tv. VGA is natuurlijk niet best, maar met een gedownloade film kan ik heel goed een Full-HD afspelen.

    Als ik echter een HD-film via de iTunes store wil afspelen op dit tweede scherm, dan geeft de tv een zwart beeld. Op het scherm van de Mac gaat dit overigens prima…

    Even speuren op support.apple.com leerde dat het inderdaad niet mogelijk is…

    Ook HD op mn 4s speelt ie niet af op de TV via de scart. Normale films wel…

  7. @Brian: Hie heeft hij zijn iPhone dan geconfigureerd? Daar heb je iTunes voor nodig…

  8. Juist, en als je via een webshop een blu-ray koopt mag je hen ook aanklagen als je niet in het bezit van een blu-ray speler bent?

  9. Origineel geplaatst door Brian
    En misschien heeft de aanklager wel helemaal geen PC of Mac. Ja die mensen bestaan nog in deze tijd.

    iPhone 3G is zonder iTunes niet te activeren, dus ik denk wel dat die persoon een PC/Mac heeft 🙂

  10. Tja dan kan je Apple ook aanklagen omdat je op je MacBook of laptop geen HD films in HD kan kijken omdat je niet genoeg pixels hebt…

  11. Origineel geplaatst door Jeroen
    iPhone 3G is zonder iTunes niet te activeren, dus ik denk wel dat die persoon een PC/Mac heeft

    Tja maar wie weet heeft die persoon de iPhone 3G gekregen van iemand, of overgekocht van iemand. Dan heb je alsnog geen iTunes nodig ;). Mensen gaan er maar vanuit dat iedereen alles heeft, maar dat is niet eerlijk.

  12. @LauLaman: Eigenlijk heeft hij wel genoeg pixels, HD is 1280×720 en een MacBook Pro heeft minimaal 1280×800 pixels.

  13. Daar kies je toch ook zelf voor?
    Je kunt ook weten dat je 3G geen HD films af kan spelen…

  14. Voor die ene dollar die hij te veel betaald heeft, gaat hij Apple ongetwijfeld voor meerdere miljoenen aanklagen… Zucht, only in the USA

  15. En het ergste is dat het hem ook een kan lukken ook.
    Weten jullie die vrouw paar jaar terug die McDonalds had aangeklaag? Zij kocht koffie, een lekker heet bakje koffie en morste dat door haar eigen stomme fout, maar op de beker stond niet dat er hete vloeistof in het bekertje zat en heeft zij hun aangeklaagd en gewonnen ook.
    Dat os amerika, flink dat hier en ze lachen je uit, sterker nog in nederland zijn de straffen zo mild en ht verblijf in de gevangenis zo comfortabel (bijna als thuis behalve dat jij geen vrijheid hebt) dat je best iemand kan vermorden en die paar jaartjes kan zitten terwijl in amerika levenslang of zelfs de doodstraf de norm is, ongeacht hoe het gebeurd is.

  16. Ik hoop dat de rechter Apple veroordeeld tot het terugbetalen van die dollar.
    En dat hij vervolgens 12.000 dollar aan zijn advocaat moet betalen.

  17. Vreemd. Apple zorgt er wel voor dat ik op mijn iphone geen iPad apps kan kopen (ondanks het zeer goed mogelijk is dat ik ook een iPad heb en onderweg een leuke app zie die ik voor de iPad wil kopen), aangezien deze niet werken op mijn iPhone. Dus dan nemen ze wel al het denk werk uit handen van de klant en beslissen ze zelf wat je wel en niet kan kopen. Vreemd dat ze dat bij films niet doen, Apple ziet toch dat het een iphone 3GS is en dus niks aan de HD versie heeft, waarom dan wel verkopen?

    @Patryk: Misschien je eens verdiepen in het koffie/mcdonalds verhaal? Zat namelijk wel wat meer achter…

  18. Dat is hetzelfde als in je straatauto over een onverharde weg gaan rijden en dan bij de fabrikant klagen dat het niet comfortabel zit.

    Overigens gaat deze rechtszaak niet over 1 miezerige dollar maar zal het wel een ‘class action lawsuit’ zijn waarin meerdere slachtoffers tegelijk hun gelijk proberen te halen. Het gaat er in deze zaak niet om dat die gebruiker 1 dollar armer is geworden, maar dat Apple vele dollars rijker is geworden aan gebruikers die extra hebben betaald voor een HD film die geen HD was op hun telefoon.

    Ik hoop dat Apple keihard wint en de rechter de ‘slachtoffers’ beboet wegens minachting van het rechtssysteem.

  19. @Remco: iPad apps werken niet op de iPhone, HD video’s werken wel, alleen de kwaliteit is niet optimaal. En het is voor mensen die bijvoorbeeld ook een pc hebben met HD scherm dat die dan wel HD kunne gebruiken. Anders moete mensen die HD hebben en een iPhone 3G de film dubbel kopen.

  20. Ik ga Apple ook aanklagen…
    Want ik zit al 4 jaar achter mijn Cinema beeldscherm maar er zit helemaal geen enkele bioscoop-zaal omheen 😉

  21. Ik snap al het medeleven met Apple niet. Ze verdienen heel veel geld, en dat brengt enige verantwoordelijkheid met zich mee. Ze weten, of hadden kunnen weten dat de bestelling onnodig duur is. Is HD voorgeselecteerd ?

    Als je diensten en marketing speciaal voor professionals of zakelijke is, mag je bepaalde voorkennis verwachten. Maak je producten voor een breed publiek, hell, je adverteert zelfs dat je producten zo makkelijk te gebruiken zijn, dan moet je rekening houden met het feit dat ze fouten kunnen maken.

  22. Origineel geplaatst door Bram
    Ik hoop dat de klager stikt in zijn eigen lompheid.Komaan, voor één dollar (minder dan één euro) een rechtszaak aanspannen? Serieus, Amerika?

    x 10.000 klanten, voila 10.000 dollar extra binnen..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.