Reacties voor: Apple aangeklaagd om Safari-webbrowser op iPhone en iPod touch

Apple is door het Amerikaanse bedrijf Softview aangeklaagd om de manier waarop mobiele content in Mobile Safari wordt weergegeven.
Michel Lusthof -

Reacties: 24 reacties

  1. Dat op dit soort dingen uberhaubt patent gekregen kan worden. Het zou op producten en software moeten gaan en niet op “een manier van”. Maar misschien begrijp ik gewoon te weinig van patenten, dat kan ook.

  2. What comes around goes around.
    Apple speelt precies hetzelfde vieze spelletje, heb dus geen enkele sympathie voor ze.

  3. Ik denk trouwens zelf dat er wat bedrijven zijn die gewoon willen meeliften op het succes van Apple en de implementatie van zo’n 2340982394832 patenten in een iPhone. En nu Apple echt groter wordt kloppen ze om en om aan voor geld..

    Let’s sue them!

  4. Wanneer stoppen ze nou eens met dat kinderachtige gedoe. Ga toch een betere device bedenken en maken ipv je steeds op andere bedrijven richten!

  5. MODERN WARFARE.
    Stel dat jij de patent houder bent.

  6. @chris: kan in Europa ook niet.

  7. Vreemd dat dat bedrijf na meer dan 3 jaar iPhone nu pas amok gaat maken; dit riekt naar het weloverwogen laten escaleren tot een moment dat het het meeste kan opleveren. Misschien moet het verplicht worden om patenten ook daadwerkelijk te exploiteren binnen een x-termijn; zo houden we lekker vaart in de innovatie en voorkomen we misbruik. Want daar lijkt het toch wel een beetje op,

  8. Gezeur om alle patenten!

  9. Hmmmm inderdaad wat een wereld is dat amerika zeg, dat daar overheidsgeld aan besteed wordt zeg.
    Maar zoals hierboven ook al staat: what goes around, comes around wat betreft apple.

  10. Dus ze hebben een patent op het tonen van een webpagina zoals deze op je computer zou te zien zijn, en dus zoals de maker van de website bedoeld? Wat een onzin.

  11. @Robin Je hebt 90% gelijk. Maar alsnog; Schaalbare Weergave? Zowat ieder mobiel systeem gebruikt dat. Zelfs de PSP. En een geldbedrag eisen, zowat iedereen probeert hier snel rijk te worden. Logisch, maar toch.

  12. vreemd issue eigenlijk… Nu er zo langzamerhand een Patent “inbreuk” oorlog onstaat, duikt de een na de ander op die een claim indient tegen eender multinational of derden bedrijf. Op het moment dat er geld uit zakken geklopt kan worden, zie je dat dit soort bedrijven als paddo’s uit de grond schieten..
    mijn gedachte hierover is: “waarom juist nu?”
    Deze gedachte sluit aan op mijn reactie op het artikel na deze over: “HTC klaagt Apple aan en eist import en export verbod binnen de grenzen van de USA”

  13. Ik begrijp nog steeds niet hoe het mogelijk is om op zo iets algemeens parent te krijgen en al helemaal niet als je er zelf niets mee doet!

    Dit is echt weer zo’n klassiek voorbeeld van iets simpels bedenken wat iedereen kan bedenken, afwachten tot iemand het gaat maken en dat aanklagen om te kunnen cashen zonder er zelf een flikker voor te hoeven uitvoeren. Echt een gestoorde wereld. 🙁

    Heeft er al iemand patent op roze mobieltjes speciaal voor vrouwen? Anders wip ik morgen ook maar eens langs het patent-buro. :-S

  14. Ik heb direct patent aangevraagd op hoe ik mijn iPhone vast hou…….

  15. In Europa kan dat nog niet?
    Het zit er wel aan te komen.
    Piratenpartij heeft wel wat voorbeelden op de site staan.

  16. Het is gewoon Amerika. Daar kan je ook een bedrijf aanklagen als je je kat in de magnetron doet en vervolgens zegt dat het niet in de gebruiksaanwijzing stond. In Nederland lachen ze je keihard uit.

  17. Ach, al had Nintendo zo’n iPad-ding uitgevonden (de Nintendo Dpad) dan was half Amerika op hun aan het zeiken. Er is toch niks makkelijker dan commentaar leveren en overal geld uit willen slaan? Economie is slecht, bedrijven hebben het maar moeilijk, ruiken ineens geld…hee het is bij Apple!…kom laten we ze eens aanklagen…wie weet kunnen we er wel een miljoentje of zo eruit slaan. Michael Jackson hebben ze ook zo kaalgeplukt. En iedereen hier maar klagen: buhu Apple komt om zijn loontje, eigen schuld Apple, Apple serves you richt!
    Mens, ga dan naar Google of HTC en ga daar staan jodelen!!! De meesten hier hebben niet eens de ballen verstand van die patenten. Laat ze het daar uitzoeken… Of nog beter: ga solliciteren bij bijv HTC, kun je mee gaan doen met aanklagen en geld vangen.
    En wat betreft iPhoneClub….wat zijn we positief over Apple soms…neem af en toe eens een voorbeeld aan http://www.daringfireball.com.

  18. Hoe gaat de econimische voorspoed naar de klote…. vraag het aan de patentenmaffia….

  19. Ze hebben een patent op scrollen, scalen en pannen zo lijkt mij, en dat is met elk os al heel lang mogelijk, er wordt niet gesproken over de vingerbewegingen die Apple gepatenteert heeft. Volgens mij heeft dat bedrijf geen poot om op te staan.

  20. Ga voor het gemak maar even vanuit dat deze bedrijven een heel groot pak boter op hun hoofd hebben.
    Het is toch wel gek te noemen als Apple sucses hebben ineens zoveel rechtzaken komen.
    Een goede rechter heeft hiervoor geen oor voor na 3 jaar IPhone.
    Ik blijf Apple tot het einde steunen met zo veel goede producten en wens ze ook alle sucses toe

  21. *facepalm*

  22. Wat een zielig gedoe vind ik dat met die patenten zeg…
    Wel goed dat het ook tegen Apple wordt gedaan omdat zij het zelf ook doen. Ik mag het bedrijf zeker niet. Alleen omdat ze gewoon goede producten hebben koop ik het maar verder heb ik helemaal niets met Apple…

  23. Absoluut kansloos.

  24. Lachwekkend!!!! LOL LOL LOL LOL

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.