Reacties voor: Apple aangeklaagd om automatische iOS 7-downloads

Een Californiër heeft Apple aangeklaagd vanwege automatische downloadbestanden voor iOS 7 bij mensen met iOS 6 en lager.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 43 reacties

  1. Mensen worden steeds gekker echt.

  2. Mensen hebben het recht zelf te bepalen hoe hun €600 kostende investering er uit ziet ! Blijft zien gaat zien!! Nu heb ik wel de updates gedaan en als ict’r ben ik enerzijds te spreken over de verbeteringen en anderzijds niet over de onnodige bling bling die ten koste gaat van CPU mem. Ik had het fijner gevonden als je het een en ander verder uit kon zetten! Tevens mis ik het uit en aan zetten van 3G in de nieuwe snel menu. Dat zuigt Max !!!

  3. In America kan alles!

  4. Nou de gigjes zijn nogal exorbitant duur bij Apple dus kan ik het me wel voorstellen dat je er niet blij van wordt als je er weer een kwijt bent aan iets wat je niet eens wilt.

  5. Snap het heel goed, je betaalt al pittig veel aan geheugen bij apple en dan gaat er zomaar ineens 1gb vanaf!

  6. Sowieso wil ik zelf bepalen wat ik op MIJN iPhone wel of niet download…

  7. Met een leger aan juristen bij Apple? Ik wens hem veel succes…

    @Redactie: euro’s dollars.

  8. Ik snap die vent z’n motivatie wel, het is alleen waar je je maar druk om maakt…

  9. (Red.) Compleet off-topic voor deze discussie. Opeenvolgende reacties hierop ook verwijderd.

  10. En terecht. Als je bv een 16GB model koopt heb je in feite maar 14GB dankzij de pre-installed iOS. Als iOS ook nog iOS7 binnenhaalt van 1,3 GB heb je maar 12,7GB over.

  11. Dit is iemand vecht voor de vrije keuze van de consument, daar maakt die zich druk om. Vind ik wel een goede zaak!

  12. In de eerste instantie had ik iets van “WTF”, maar na het artikel nog eens goed doorgelezen te hebben, heeft deze man helemaal gelijk!

    Overigens hoop ik dat hij gelijk doorgaat met Nintendo, want op de 3DS worden ook al updatebestanden bij voorbaat gedownload, ook als je ze niet wilt installeren. En het is dus niet mogelijk ze te verwijderen, omdat het verborgen bestanden zijn.

    Misschien is het wel mogelijk de iOS7 bestanden te verwijderen als je jezelf toegang verschaft tot het bestandssysteem van de iPhone, bv. met iPhone Explorer of zo, maar de kans is groot dat ze direct weer opnieuw worden gedownload. De enige oplossing die ik op dit moment zie is jailbreaken (voor zover mogelijk) en de “Software Update Killer” installeren.

    Overigens is het sowieso niet verstandig om iOS7 OTA te installeren, meestal gaat het wel goed maar het gaat te vaak ook fout en dan is een DFU restore de enige oplossing om het weer goed te krijgen. Dan ben je dus wel al je foto’s/contacten/weetikveel kwijt als je geen recente backup hebt.

  13. Origineel geplaatst door David
    En terecht. Als je bv een 16GB model koopt heb je in feite maar 14GB dankzij de pre-installed iOS. Als iOS ook nog iOS7 binnenhaalt van 1,3 GB heb je maar 12,7GB over.

    Ik had een iPhone 4 8GB, nog leuker dus en daarom ging hij weg toen uiteindelijk ik het zat werd omdat mijn kleine zusje op updaten klikte (dont ask how)

  14. Naast de verandering van het uiterlijk is de snelheid van mn telefoon ook drastisch achteruit gegaan na de update ):

  15. Meneer de Amerikaan, get a life!

  16. Iedereen heeft altijd wel wat te zeuren, wat voor de een als een gemak en prettig wordt ervaren wordt door een ander weer als ongemak gezien. Zelf vind ik die functie wel handig.

    Maar ik vrees dat de man met hoge juridische kosten opgezadeld gaat worden aangezien hij niet slim genoeg was om op te merken dat je dat update bestand kunt verwijderen onder Algemeen>Gebruik.

    Maar dan gaat hij zeuren over iTunes die ook deze handige functie bevat of dat als hij zijn iPhone wilt herstellen vanwege één of andere reden, dat hij dan niet kan herstellen naar iOS 6.

  17. Die man spoort niet; dat je het vervelend vindt tot daar aan toe maar een rechtszaak om 50€….. Gekke Werk

  18. Die automatische download van IOS mag van mij ook wel uitgezet of instelbaar zijn !!!Ik zat na het uitkomen van IOS 7 voor m’n werk een aantal dagen op de weg, waarbij ik m’n iPhone (die al op 7 zat) als hotspot gebruikte voor m’n ipad, die nog op 6 zat…… En je raadt het al, trekt die ipad gewoon over m’n hotspot IOS 7 binnen !!!???!!!Daar had zeker niemand over nagedacht, die liepen te klagen dat die man aan het zeiken is !Dit geintje heeft dus m’n databundel helemaal opgebruikt voor de rest van die maand….

    @Gonny, onderstaande zou eigenlijk aangepast moeten worden in het artikel.
    Als een i-device op een hotspot zit, denkt dat apparaat dat tie op een normale wifi verbinding zit, waardoor je alsnog de lul bent met die automatische download van een nieuwe IOS.

    “De bestanden worden alleen gedownload als een iOS-apparaat is verbonden via Wi-Fi, dus er zijn geen kosten voor data aan verbonden.”

  19. Origineel geplaatst door Lastminuteguy
    Iedereen heeft altijd wel wat te zeuren, wat voor de een als een gemak en prettig wordt ervaren wordt door een ander weer als ongemak gezien. Zelf vind ik die functie wel handig.Maar ik vrees dat de man met hoge juridische kosten opgezadeld gaat worden aangezien hij niet slim genoeg was om op te merken dat je dat update bestand kunt verwijderen onder Algemeen>Gebruik.Maar dan gaat hij zeuren over iTunes die ook deze handige functie bevat of dat als hij zijn iPhone wilt herstellen vanwege één of andere reden, dat hij dan niet kan herstellen naar iOS 6.

    Net even op mijn ipad gekeken en nee, je kan die update bestand NIET verwijderen.

  20. Ik ben er niet mee eens dat Apple gewoon zomaar hiervoor aangeklaagd wordt.

    Apple heeft juist een functie toegevoegd in iOS 7, na veel aandringen van de klanten.

    De meeste mensen vonden het erg irritant dat ze om de dag dag de apps moesten updaten, dus heeft Apple een functie voor automatisch updaten in iOS 7 geplaatst.

    Die staat automatisch uit bij de update van iOS 6 naar iOS 7, dus hij heeft hem zelf aan gezet.

    Het is dus zijn eigen schuld dat hij niet heeft gekeken naar de ‘Alleen Wi-Fi’ functie, die bij de automatisch updaten zit.

    Ook heeft hij zelf de ‘Updaten over mobiele data’ functie aangezet, want die staat ook automatisch niet aan.

    Erg raar dit dus, dat iemand door zijn eigen schuld een bedrijf aanklaagt, terwijl hij zelf de schuldige is -_-

    (P.S. Voor de mensen die niet weten hoe dat automatisch updaten werkt, hier een link: How To

  21. Ben het met de eiser eens…
    ALs ik een auto koop monteert de garage toch ook niet ongevraagd nieuwe banden ivm veiligheid van zijn keuze.
    Ik heb als consument nl het recht om zelf te kiezen in of nog even doorrijden met de oude of een ander merk banden. Gaat natuurlijk niet helemaal op die vergelijking maar je begrijpt wat ik bedoel.
    De eis van $50,00 is een symbolisch bedrag. Ik had iedereen hier graag willen horen als hij een veelvoud had gevraagd.
    Mi eist dus de eiser alleen maar zelf de keuzes te kunnen maken over zijn eigen opslag en gebruik van zijn eigen telefoon. Is dat nou zo raar?

  22. Wellicht gaat de vergelijking beter op als een garage je alvast 4 nieuwe banden in de kofferbak gooit en vervolgens deze met een ketting vastlegt zodat je ze er niet uit kunt gooien. Neemt ook ruimte ongevraagd in.

  23. Ios7 zuigt. Het is lelijk, traag, kinderlijk en dat in en uitzoomen maakt het hele verhaal compleet.

    apple is zeker op de weg terug..

  24. Het probleem is niet beperkt tot 1 GB verkwanselde data opslag in elk iDevice.

    Als je iDevices verbonden zijn via WiFi met een hotspot of een MiFi (waarin een sim-kaart van een mobiele internet provider zit) dan trekt een ongevraagde apple iOS update de MOBIELE DATA leeg, 1 GB per iDevice.

    Tevens 1 GB data opslag per backup in iTunes. En als je iTunes in een virtuele machine hebt draaien, 1 GB data opslag extra per backup van de VM. Als het op een ssd loopt, wordt er (dure) ssd data opslag verkwanseld.

  25. Origineel geplaatst door MauriceH
    Ik ben er niet mee eens dat Apple gewoon zomaar hiervoor aangeklaagd wordt. Apple heeft juist een functie toegevoegd in iOS 7, na veel aandringen van de klanten.De meeste mensen vonden het erg irritant dat ze om de dag dag de apps moesten updaten, dus heeft Apple een functie voor automatisch updaten in iOS 7 geplaatst. Die staat automatisch uit bij de update van iOS 6 naar iOS 7, dus hij heeft hem zelf aan gezet. Het is dus zijn eigen schuld dat hij niet heeft gekeken naar de ‘Alleen Wi-Fi’ functie, die bij de automatisch updaten zit. Ook heeft hij zelf de ‘Updaten over mobiele data’ functie aangezet, want die staat ook automatisch niet aan. Erg raar dit dus, dat iemand door zijn eigen schuld een bedrijf aanklaagt, terwijl hij zelf de schuldige is -_-(P.S. Voor de mensen die niet weten hoe dat automatisch updaten werkt, hier een link: How To

    Ik denk dat t handig is om het artikel te lezen voor je een reactie plaatst. 😛
    Het artikel heeft niks met de functie binnen iOS 7 te maken. Al kan ik me voorstellen dat wanneer je alleen de titel leest, t wel zo kan lijken.

    Overigens ben ik t met de aanklager eens. Als Apple perse die bestanden op je iPhone wil plaatsen moeten ze daar toestemming voor vragen. Niks geen automatisch downloaden, die 1GB is wel beter te gebruiken dan voor een bulky update die je niet zal installeren.

  26. @Bert: Ik heb het artikel voor de 3e keer gelezen. En ben er het nog steeds niet mee eens.

    Ik heb een data abonnement van 1000mb, en die update kwam bij mij pas beschikbaar toen ik via WiFi ging verbinden. Bij 3G is er een limiet van 1000mb(1GB).

    En volgens mij zijn die updates van iOS 6 naar 7 en de verdere updates (7.0.1 etc) nooit echt helemaal over de 1GB. Tenminste , bij mij niet……

    Het ligt er trouwens wel aan wat voor toestel je hebt.

  27. @MauriceH

    Ik denk dat je wel van mening veranderd, als je net als mij, een iPad via je hotspot van je iPhone verbonden had, die opeens heel je databundel voor de rest van de maand naar binnen slurpte, omdat dat stomme ding dacht dat tie op een normale wifi verbinding zat…..

    En ja, ik had alle automatische downloads op mijn iPad uitstaan, ook het gebruik van mobiele data op de iPad stond uit !!!

  28. @Mike: heb geen ervaring met hotspot, want dat slurpt je batterij. Maar inderdaad, als je je hotspot aan hebt staan, en je hebt de iPad er op aangesloten, ( je eigen iPhone) is alles inderdaad snel op.

  29. @Mike: wacht. Waarom gebruik je mobiele data van je iPhone, als je mobiele dat aan de iPad zelf hebt. Of begrijp ik dat verkeerd?

  30. Origineel geplaatst door MauriceH
    @Mike: wacht. Waarom gebruik je mobiele data van je iPhone, als je mobiele dat aan de iPad zelf hebt. Of begrijp ik dat verkeerd?

    Heb idd een ipad met 3G, maar er zit geen sim in 😉
    Hotspot gebruik ik voornamelijk in de auto en dan gaat alle data over 1 bundel ipv 2 !!!

  31. @Mike: oooooo. Dan is het toch logisch dat het zo snel op is 😉 Heb je email op push staan?

  32. @MauriceH:
    Je dwaalt van het onderwerp af MauriceH……
    Het gaat over het automatisch downloaden van IOS7 en je emailsettings hebben daar niks mee te maken !!!

    En om je vraag te beantwoorden, nee, email staat niet op push op mijn ipad of iphone…

  33. Deze vent uit Californië kan beter de leden van de Senaat aanklagen, die met hun eindeloos gezeur en ego-pikkerij het hele financiële stelsel worldwide op scherp zetten. Mocht het straks in januari helemaal fout gaan daar, dan kan hij helemaal niet meer bellen, laat staan iets downloaden.

  34. Origineel geplaatst door JoGu
    Wellicht gaat de vergelijking beter op als een garage je alvast 4 nieuwe banden in de kofferbak gooit en vervolgens deze met een ketting vastlegt zodat je ze er niet uit kunt gooien. Neemt ook ruimte ongevraagd in.

    HAHA, idd goeie!

    Ik stoor me persoonlijk ook aan deze door-de-strot-duw functie. Je ‘moet’ min of meer een iOS update uitvoeren, ook als je je iPhone 4 met die karige 8GB liever op een vlot iOS 6 wilt behouden. Want je blijft met dat vervelende rode ‘eentje’ als notificatie zitten en dus de in beslag genomen ruimte.

    @MauriceH:
    De vergelijking met het al dan niet automatisch installeren van app-updates is geen goede. Het gaat hier om het besturingssysteem, en daar komt niet om de dag een update van uit. Die how-to waar je naar linkt, geeft dan ook helemaal niets weer over hoe je automatische updates van iOS (van iOS 7 als je nog op iOS 6 zit) uit kunt zetten.

  35. Laat apple het lekker regelen. En ik genieten van mijn iphone.

  36. Origineel geplaatst door Johan
    Laat apple het lekker regelen. En ik genieten van mijn iphone.

    Lekker als je een 64Gb iPhone 5S hebt idd, geld groeit hier aan de boom 😛

    Zo erg was het allemaal niet, als iOS7 stabiel en vlot genoeg was bij release. Helaas is de praktijk anders. Beter hadden ze de iPhone4 op iOS6 gelaten. Wanneer komt 7.0.3 eindelijk eens?

  37. Wat een held!

  38. Ik zit nog op IOS 5.1.1 met jailbreak. En zo heb ik allang veel van de extra functies van IOS 7. Heb zojuist Software Update Killer uit Cydia geinstalleerd en ging van 2,3 naar 4,4 GB vrij beschikbaar. Achterlijk dat ik daar een jailbreak voor nodig heb.

  39. Hij heeft een punt.

  40. 1gb voor de ios 7 update? Nou bij mij niet hoor… Hooguit een paar honderd mb

  41. Hij heeft gewoon een punt, en 50 dollar schadevergoeding klinkt reeel

  42. Ben ik nou blond of begrijp ik niet goed; ben ik 1Gb opslagruimte kwijt zolang ikop mijn 4s de update van 6 naar 7 niet doe?

  43. Thanks hiervoor! Ik had blijkbaar ook de update al, ongevraagd, op m’n iPhone staan.

    @Bas:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.