Reacties voor: Apple heeft 50 artsen in dienst, gericht op serieuze ziekten

Apple heeft inmiddel zo'n 50 artsen in dienst genomen om te werken aan gezondheidsfuncties. De nadruk ligt daarbij op serieuze gezondheidsproblemen en niet op bezorgde 'hypochonders'.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Verwacht eigenlijk dat er al jaren artsen betrokken worden bij innovaties bij Apple, ik als App developer had bijvoorbeeld jaren geleden bij Philips ook een arts in mijn project team

  2. Ik, en dat is natuurlijk persoonlijk, zie de meerwaarde van al die toevoegingen niet in. Voelde me vorige week niet lekker, was een griepje.
    Ik geloof ook dan mensen zich sneller ziek voelen door zulke toevoegingen. Maar zoals gezegd, persoonlijk

  3. Zijn dat dan artsen die fulltime bij Apple werken? Of ook nog het echte werk doen door mensen te helpen? Want anders verliezen ze misschien de menselijkheid uit het oog.

  4. @@rno: dat zou kunnen, maar als je kijkt naar het aantal levens die nu al gered worden (in de toekomst waarschijnlijk nog meer) dan zijn dit echter wel zeer functionele toevoegingen.

  5. @Matt12: is dat ergens terug te vinden?

  6. Nu wil ik een Appel watch kopen voor de ECG functie maar die is er nog niet i.v.m. de keurings- procedure die erg lang duurt.
    Stel dat het nog wel een ruim een half jaar duurt wat niet ondenkbaar is dan komt de opvolger van de watch in beeld dus krijg je dan de vraag even wachten of toch kopen.

    De vraag is, als Apple volgend jaar weer met een opvolger komt die uiteraard weer beter is enz. gaat dan de hele keuringsprocedure weer helemaal opnieuw of is de goedkeuring van de huidige watch als ze die dan hebben voldoende ?

    In Nederland koop je sinds de watch een medisch apparaat is eigenlijk altijd een oud model watch die goedkoper is en helemaal kunt gebruiken of een nieuw model die duurder is waarbij je belangrijke functies lang nog niks aan hebt……. leuke beslissing.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.