Reacties voor: ‘Apple wil 40 dollar voor tv-abonnement vragen’

Apple wil 40 dollar per maand abonnementsgeld vragen voor de nieuwe tv-dienst, maar mediabedrijven vinden dat veel te weinig.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 30 reacties

  1. Ik wordt er een beetje moe van dat er telkens weer gezeur is over de prijs… Ze zeuren wel dat het aantal kijkers daalt en dat ze wachten op een revolutionaire oplossing maar hebben ondertussen ook een hele lijst aan eisen. Persoonlijk kijk ik haast geen tv meer, alleen EditieNL en daar blijft het bij. Voor films gebruik ik Netflix en… iets anders. Hoe dan ook, ze moeten blij wezen dat Apple met ze wil samenwerken 😁

  2. Ziggo heeft vorige week een meesterlijke zet gedaan met het aankondigen van een eigen sportkanaal met o.a. Champion’s League, Formule 1, Wimbledon, Olympische Spelen etc. Gratis.

    Samen met de andere zenders die al aangeboden worden daar kan geen Apple tegenop. Ik was eerst redelijk enthousiast maar het zal ook moeilijk zijn voor Apple om de Nederlandse zenders door te geven.

    Apple kan wel slagen. Makkelijk zelfs. Alleen dan moeten ze een heeeeeele grote zak geld meenemen. Apple is één van de weinigen die dat kunnen. Maar medialand is een slangenkuil. Bovendien is het waarschijnlijk een investering die ze nooit meer terugverdienen. En dan moet er nog een toegankelijke software pakket omheen gebouwd worden. Na het onoverzichtelijke Apple Music en het gedrocht iTunes heb ik daar niet veel vertrouwen in. Er moet iets radicaal nieuws verzonnen worden hoe je media content overzichtelijk aanbiedt. Maar dat is het moeilijkste wat er zo’n beetje is.

  3. En dan eindelijk native Plex op de Apple TV
    Kan niet wachten 😊

  4. Nou voor die prijs blijf ik lekker bij mijn kabel abonnementje hoor.
    Meestal zit je er in Nederland toch aan vast. Je kan bijvoorbeeld bij ziggo geen internet nemen als je geen tv afneemt.

  5. “Met 40 dollar per maand is de tv-dienst gangbaar geprijsd” ??

    Dat hangt er maar vanaf hoe (in)compleet het content/zenderpakket is dat je daarvoor krijgt. Jullie noemen al Ziggo’s basispakket dat daar ver onder blijft. Ziggo is daarmee in NL relatief duur, zelfs bij KPN – die toch ook niet echt als goedkoop bekend staat – kun je dáár nog eens bijna de helft onder blijven voor het vergelijkbare basispakket (en meer dan de helft als je met de beperkingen van digitenne kunt & wilt leven).

    200% duurder vind ik niet echt ‘gangbaar’, tenzij er unieke onmisbare content bij komt. Waarbij we nog maar af moeten wachten wanneer we wat voor welke prijs kunnen verwachten in Europa…

    En tenzij Apple toch ook internetprovider wordt heb je bij de andere providers, die je dan toch nodig zult hebben om überhaupt een internetverbinding voor je TV te hebben, vaak combinatievoordeel als je meer content en/of diensten tegelijk afneemt…

    Dus ‘gangbaar’? Mwâh, meer typisch-Apple duur.

    Heb mijn hoop meer gevestigd op de TV apps van derden, ihb van content providers. Is niet te hopen dat ze die gaan weren om de concurrentie met de eigen dure dienst te vervalsen…😕

  6. Origineel geplaatst door Ferryman
    Dus ‘gangbaar’? Mwâh, meer typisch-Apple duur.

    Apple is duur bij het aanbieden van inhoud van derden? Dat is mij nieuw.

    Zonder te weten wat er in het pakket zit is het inderdaad niet mogelijk om al vergelijkingen te maken of te oordelen over de prijs. Dat de aanbieders en Apple zouden gaan botsen is toch ook wel logisch, zelden is Apple namelijk bereid om naderhand de prijzen nog aan te passen. Dat deden ze toen voor iTunes alleen omdat ze een hogere kwaliteit wilden en de DRM-bescherming eraf wilden halen. Zodra het aanbod eenmaal vaststaat, gaat Apple daar niet meer aan tornen. Dan lijkt het mij logisch dat je dan een zeer stevige onderhandelingspositie gaat innemen.

  7. Ik hoop op een briljant goede remote app voor iPhone…

  8. Ik verwacht bij Apple niet zo snel NPO1-3 dus voor de Nederlandse consument toch niet interessant, moet je er toch nog Ziggo naast houden.

  9. 40 euro is gangbaar voor Internet + Telefoon + Televisie. Niet alleen voor televisie. Mensen blijven ook niet onbeperkt links en rechts abonnementen afsluiten. Het stopt een keer met alle contentaanbieders.

  10. Origineel geplaatst door Martin
    Nou voor die prijs blijf ik lekker bij mijn kabel abonnementje hoor.
    Meestal zit je er in Nederland toch aan vast. Je kan bijvoorbeeld bij ziggo geen internet nemen als je geen tv afneemt.

    Bij Ziggo heb je nu wel alleen internet, maar de prijs daarvan bedraagt 49,95. Voor minder dan 10 euro heb je al een abonnement mét tv erbij…

  11. Kan alleen van de grond komen als Apple ook tegelijkertijd een volwaardige provider wordt. Internet, bellen, tv, muziek etc. In Nederland niet zo moeilijk. Je neemt gewoon een provider over en je bent klaar (bijv een Tele2 of XS4ALL). Probleem is dat je dan wereldwijd ook aan de slag moet en dat je dus tig bedrijven moet inlijven. Dan wordt het een aardige dure grap. Bovendien ga je tegenwerking krijgen vanuit alle mogelijke hoeken. Het is niet voor niets dat Apple er zo lang over doet om überhaupt een nieuwe Apple TV op de markt te brengen. Een ijzersterk punt van de Apple TV was altijd zijn lage prijs, zeker voor een Apple product. Ik hoop dat ze dat kunnen blijven waarmaken.

  12. Ik zou met liefde €100,- of €150,- betalen als dat inhoud dat ik alles kan zien.

    Dus alle Amerikaanse series zonder uitzondering. Alle films zonder uitzondering (als ze uit de Bios zijn dan). Alle zenders. Enz.

    Content kost nou een maal geld. Dat zou iedereen moeten begrijpen alleen het is nu gewoon een onhandige boel op deze markt, Netflix, HBOGO, Showtime, Starz, voetbal, enz enz

    Origineel geplaatst door Martin
    Nou voor die prijs blijf ik lekker bij mijn kabel abonnementje hoor.
    Meestal zit je er in Nederland toch aan vast. Je kan bijvoorbeeld bij ziggo geen internet nemen als je geen tv afneemt.

    Je kunt bij ziggo best internet krijgen zonder Tv. Alleen je betaald dan voor de kabel en daar zit analoge tv gratis op. Dat is een groot verschil.

  13. @Donstil: Als je het internet complete abonnement bedoelt van 49,95 dan zit daar televisie bij. Heb je ook nog een televisie met DVBC-tuner dan krijg je de zenders zelfs digitaal.

    Een abonnement zonder televisie kan ik bij Ziggo niet ontdekken.

    Momenteel heb ik zelf 50 Mb internet met digitale tv waarvoor ik 43,50 betaal.

  14. Origineel geplaatst door Thomasl
    Ik verwacht bij Apple niet zo snel NPO1-3 dus voor de Nederlandse consument toch niet interessant, moet je er toch nog Ziggo naast houden.

    NPO1-3 kun je gratizzz kijken hoor, met dvb-t.

  15. Origineel geplaatst door WvB22
    Kan alleen van de grond komen als Apple ook tegelijkertijd een volwaardige provider wordt. Internet, bellen, tv, muziek etc. In Nederland niet zo moeilijk. Je neemt gewoon een provider over en je bent klaar (bijv een Tele2 of XS4ALL). Probleem is dat je dan wereldwijd ook aan de slag moet en dat je dus tig bedrijven moet inlijven.

    Daarvoor zijn dus die samenwerkingen slimpie. En lopen ze zo stroef.
    Het gaat niet alleen om de content maar ook om het doorgeven ervan.

    Maar wellicht werkt apple tv wel met satelliet, met hun eigen satelliet wel te verstaan.

    In de vorm van een appel. 😛

  16. Het gewone Tv kijken deed men toen internet nog door een baudrate modem kwam, ik ken vrijwel niemand meer die een tv avondje heeft van de geboden content door de zenders. De kenniskring zit wel volop films en series te bekijken die ze op miraculeuze wijze tonen op hun eigen tv’s. Het gewone tv publiek vergrijsd en sterft uit. Streaming is nu de hype. Apple tv heeft al verloren van de chromecast, jammer maar waar…

  17. Ziggo heeft voor alle abonnees de sport zenders gratis!

  18. Een beetje fanatieke kijker….. Die kiest voor Kodi met Genesis of ander. Geen enkele paytv leverd wat mensen willen. Abbonnementen zijn nooit afgestemd op klant, pakketten bevatten altijd zenders die je niet wilt maar die je niet kan skippen uit je pakket voor iets dat je wel wilt, nee dan moet er een 2e of 3e pakket bij.

  19. Origineel geplaatst door Gabor:
    NPO1-3 kun je gratizzz kijken hoor, met dvb-t.

    Of de NPO app. Nu alleen nog hopen dat die ook als zelfstandige app naar de TV komt… Al is het op een iPad Plus ook vast wel om aan te zien, zeker via AirPlay 😀

  20. Origineel geplaatst door Henk
    Een beetje fanatieke kijker….. Die kiest voor Kodi met Genesis of ander. Geen enkele paytv leverd wat mensen willen. Abbonnementen zijn nooit afgestemd op klant, pakketten bevatten altijd zenders die je niet wilt maar die je niet kan skippen uit je pakket voor iets dat je wel wilt, nee dan moet er een 2e of 3e pakket bij.

    Op zich helemaal mee eens maar ‘probleem’ is dan wel dat je helemaal niets betaald voor alle content. Op het eerste gezicht ideaal maar ergens moeten de acteurs, cameramensen, geluid, kleding, filmsets etc. etc. etc. betaald van worden. Ik ben dus niet beroerd om voor content te betalen mits het maar een beetje overzichtelijk en makkelijk is. En niet té duur uiteraard. Ik heb nu Netflix naast mijn kabel abonnement en dat voldoet prima. Zenders als HBO, Sport 1 en FOX zijn me net ff te duur voor de weinige content die ik daar kan zien. 8 euro per maand voor onbeperkt series en films (ook al zijn de films soms wat gedateerd) vind ik wel zeer redelijk.

  21. Tja weer 40 euro per maand erbij! Naast alle andere abonnement diensten. Netflix, iTunes, Spotify, iCloud, mobiele telefoon abonnement en de reguliere televisie/internet abonnement. Gelukkig hebben we allemaal geld zat. Die € 40 ach wat maakt het uit.

  22. Helaas ben ik afhankelijk van een schotel, “ons” buitengebied heeft geen kabel o.i.d. De tv loopt dus via een abonnement bij Canal Digital (Flim1) maar ik kijk nauwelijks tv sinds ik Netflix heb en dat kijk ik dan via een “oude” Atv. Misschien dat een nieuwe ATV dan toch aangeschaft gaat worden. Nog even afwachten dus! Al het andere nieuws lees ik wel via NU.nl op mijn tablet en als er iets is wat ik persé gezien moet hebben is er nog altijd “uitzending gemist” 😊

  23. $40 en dan gratis apple tv??
    Zoals je met een iPhone een abbo afsluit?

  24. De providers in Nederland zouden het kunnen oplossen door als voorbeeld bij KPN automatische de abonnement gegevens te kunnen laden op de Apple tv via internet thuis. Wat nu ook gebeurd als je tv kijkt via mobiel of tablet. En dan de kastjes die KPN nu mee levert als optioneel uit te geven. Bij een tv abonnement.. Alleen zal Apple er bij hun tv dienst waarschijnlijk ook geld op willen vangen ( logische ) en daar zullen de kabelaars niet blij mee zijn.

  25. Wat nou als er in die 40 dollar ook alle iTunes films zitten én Apple Music, onbeperkt. Dan valt ‘t m.i. wel weer mee. Weet trouwens dat onze manier van TV kijken hier erg goedkoop is. In USA hebben mensen vaak div. abonnementen die samen gauw 100 dollar p/m zijn. Nou ja, we wachten wel gewoon af en wij zullen ergens in 2030 wel mee kunnen doen… 😉

  26. Het gaat er hier niet om wat Apple wilt vragen voor de dienst maar wat de content providers krijgen van Apple. Daar zal de schoen wringen want we weten allemaal dat Apple zich al rijk rekent met deze dienst. Persoonlijk vind ik de Apple tv overbodig zolang ik niet rechtstreeks bij mijn NAS kan.

  27. In NL zullen maar weinig een dergelijke dienst gaan afnemen omdat men meestal al een alles-in-1 afneemt. Daarbij is bijna altijd een basis TV abbo verplicht en zonder de extra TV diensten (HD kanalen enz.) raak je gelijk je combinatie korting kwijt.
    In ons kikkerlandje met zijn 50 jaar oude omroepbestel is een TV abbo via AppleTV een kansloze zaak. Laten ze liever dik inzetten op premium kanalen/content.

  28. Als je voor 60 euro per maand onbeperkt internet , telefonie en tv hebt met 300 zenders vraag ik me af hoe Apple tv hier tegen op kan. Daarbij komt nog dat Proximus dit najaar een kleine box gaat aanbieden voor 59 euro waarmee je alles van je iOS , Android of Windows toestel kan afspelen op je tv.

  29. TV is een aflopende zaak.. Het bloed dood.. Ik heb niet eens meer een TV aansluiting. NOS kijk ik via internet en films en series via Netflix of download ik. Lekker geen reclame en kijken wat ik wil wanneer ik het wil.

  30. @LauLaman: Onzin, die ontwikkeling gaat maar heel langzaam. Uit recent onderzoek was de conclusie nog “Van alle manieren van kijken is het gewoon televisie kijken wel nog steeds het meest populair.”En niet alleen door de vergrijzing, zelfs tieners kijken gemiddeld nog dagelijks 68 minuten op de ‘ouderwetse’ manier.Bovendien is ‘ouderwetse’ TV programma’s kijken maar dan op een ander moment, via uitzending gemist bv, juist ook erg populair.Hoe jij kijkt is dus niet kenmerkend voor heel NL. Beetje erg kortzichtig om te denken van wel…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.