Reacties voor: Hoe Apple 3D Touch kan verbeteren

Het is bijna vier jaar geleden dat 3D Touch werd aangekondigd, maar de functies hebben zich nauwelijks verder ontwikkeld en veel mensen weten niet eens van het bestaan. Een expert geeft nu tips hoe Apple verbeteringen kan aanbrengen, zodat 3D Touch wél wordt gebruikt.
Lees het complete artikel → Hoe Apple 3D Touch kan verbeteren

Reacties: 12 reacties

  1. Het enige waar ik het vrijwel dagelijks voor gebruik is op het toetsenbord, zodat het als een Trackpad functioneert. Ideaal, probeer het zelf!

  2. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  3. @Evander: geweldige tip, bedankt!

  4. Vraag me af of 3D-touch, Steve Jobs approved zou zijn geweest. Bij de WWDC gaven ze ook voorbeelden van het gebruik die zo divers waren dat je als gebruiker ook niet weet waar je aan toe bent. Bij de Apple Watch was het wel iets duidelijker, force klik voor acties. Het was ook pijnlijk te zien dat Apple op veel plekken long press verkiest boven 3D touch. Waarschijnlijk om toestellen te ondersteunen zonder die mogelijkheid. Persoonlijk gebruik ik de 3D functie niet en zou het ook niet Apple-achtig vinden overal een Force Indicator te plaatsen.

    Het heeft met opvoeding te maken, de foto’s applicatie heeft ook geen page indicator om aan te geven dat je door foto’s kan swipen en toch weten we daar te navigeren. Zo zie ik de 3D functie ook voor me, het is aan de developer om voor zijn app de gebruiker op te voeden.

  5. Origineel geplaatst door Mark
    Vraag me af of 3D-touch, Steve Jobs approved zou zijn geweest. Bij de WWDC gaven ze ook voorbeelden van het gebruik die zo divers waren dat je als gebruiker ook niet weet waar je aan toe bent. Bij de Apple Watch was het wel iets duidelijker, force klik voor acties. Het was ook pijnlijk te zien dat Apple op veel plekken long press verkiest boven 3D touch. Waarschijnlijk om toestellen te ondersteunen zonder die mogelijkheid. Persoonlijk gebruik ik de 3D functie niet en zou het ook niet Apple-achtig vinden overal een Force Indicator te plaatsen.

    Het heeft met opvoeding te maken, de foto’s applicatie heeft ook geen page indicator om aan te geven dat je door foto’s kan swipen en toch weten we daar te navigeren. Zo zie ik de 3D functie ook voor me, het is aan de developer om voor zijn app de gebruiker op te voeden.

    Als eerst op het artikel. Ik geef de specialist helemaal gelijk. “Als een website waar de hyperlinks de zelfde kleur zijn als” de manoer van oplossen vind ik op het eerste gezicht erg sterk.

    Nu op de reactie hierboven. Ik geen jou helemaal gelijk! Het is niet apple achtig om dit overal toe te voegen. Want, daardoor creer je ook het gevoel “jahaaa nu weet ik het wel” het is inderdaad aan de developer om de gebruiker op te voeden. Sterker nog.. ik denk dat apple dat juist aan het doen is dmv het control center op deze manier in te zetten. Ennuh…. als je de instructies leest die bij je iphone geleverd worden🙄 staat et gewoon in hoor.

    Misschien moeten ze maar weer eens een 3d touch campagne doen? Tegelijk met nieuwe functies. 3d touch is een beetje als de rechtermuisklik op een touchscreen.

  6. Vind het een fijne functie. Echter, in de auto haat ik het. Het lukt me bijna niet om een contactpersoon te bellen zonder dat hij iedere keer 3d touch opent. Ik heb ivm een defect aan mijn eerste iphone x een replacement ontvangen van Apple, deze is vele malen gevoeliger voor 3d touch dan mijn eerste exemplaar. (Gevoeligheid staat op de laagste stand)

  7. Erg intuitief is 3D-touch nu inderdaad niet. Maar op m’n Apple Watch gebruik ik het wel. Ik zou het niet graag zien verdwijnen. Deze oplossing om de knoppen zichtbaarder te maken lijkt me wel wat.

  8. Ik ben een fan van 3D touch. Voor de cursur te verplaatsen, widgets voor snel het weer, control center en misschien wel het handigste previewen van een link in safari. Meer functies en inderdaad duidelijker maken voor degene die er niet bekend mee zijn zou fijn zijn.

  9. Als 34% van de mensen het onmisbaar vinden, dan vind ik dat een reden te meer om het te behouden.
    Persoonlijk zag ik er in eerste instantie het nut niet van in, maar sinds mijn 6s is elk device zonder 3D-touch een ouderwetse iPhone geworden.

    Ik gebruik het echt veel. Vooral het toetsenbord/trackpad en shortcuts naar bijvoorbeeld batterij of Bluetooth in de systeemvoorkeuren zijn heel handig.

    Ik merk trouwens dat er heel veel mensen geen idee hebben van veel kleine handige functies die in hun smartphone zitten. Vraag meer eens of iemand weet dat je de camera kan activeren door van het vergrendelscherm naar links te vegen. Een punt zetten door een dubbelklik op de spatiebalk is er nog zo één en het notificatiecentrum wordt ook door de meerderheid van de mensen niet gebruikt.

  10. Iedere app de 3D touch optie “delen” geven vind ik ook danig irritant. Het is een functie die volgens mij niemand ooit echt gebruikt (zeker niet dagelijks of zo) en die wel overal bij (en in de weg van wel zinvolle opties) zit.
    Daarnaast zou het inderdaad goed zijn om meer apps ermee uit te rusten (en dan kijk ik in de eerste plaats naar Apple zelf om het goeie voorbeeld te geven).

  11. Wow, dat van die cursor verplaatsen wist ik dus niet. Fijn dat jullie altijd goede tips hebben hier.

  12. Origineel geplaatst door Harold
    Ik ben een fan van 3D touch. Voor de cursur te verplaatsen, widgets voor snel het weer, control center en misschien wel het handigste previewen van een link in safari. Meer functies en inderdaad duidelijker maken voor degene die er niet bekend mee zijn zou fijn zijn.

    Reader weergave in safari is ook zo’n functie die maar heel weinig mensen weten te vinden. De leesbaarheid gaat daarmee (op de meeste sites) met 200% omhoog.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.