Reacties voor: Bij Apple is het 16GB-tijdperk voorbij

Apple heeft afscheid genomen van het 16GB-tijdperk. iPhones en iPads zijn vanaf nu alleen met 32GB opslag of meer te krijgen.
Lees het complete artikel → Bij Apple is het 16GB-tijdperk voorbij

Reacties: 19 reacties

  1. Zelf wil ik liever ook naar 128GB toe.

  2. Is het dan ook aannemelijk dat de 128gb SE in de winkels nu 485 gaat kosten?? aangezien de SE met 64GB nu 475 kost bij de meeste winkels

  3. Het zou een keertje tijd worden, ik heb zelf 160 GB in mijn S7 edge. Das eindelijk een beetje normaal mijn 16 gb ipad 2 gebruik ik nog amper omdat er te weinig opslag is…

  4. Ik heb een 64 GB SE maar gebruik er maar 10 van.. wat mij betreft is opslag een beetje overrated. Wat betreft foto’s doen mensen er ook wel eens goed aan denk ik om het een en ander te verwijderen en het aantal apps zou je ook moeten beperken. Bovendien leven we in een cloudtijdperk.

  5. Prima beslissing uiteraard alhoewel ik prima uitkom met m’n 16 gb.

  6. Maximaal uitgeknepen..

  7. Prima, maar heb altijd de 16 gb iPhone en 50gb icloud opslag voor 99ct/mnd en red t daar makkelijk mee. Stream muziek en films via 4g en heb er sygic op voor navigatie en tig foto’s. Dus nou ja mij hoeft t niet persé

  8. iPod wel

  9. Waarom altijd dat gezeur over te weinig opslag?
    Diegene die niet genoeg hadden aan die voorheen 8GB en de 16GB van afgelopen periode konden toch gewoon een iPhone met meer opslag kopen.
    Ik heb een aantal jaren een iPhone 4S gehad met 8GB die ik zakelijk gebruikte en echt voldoende had aan die 8GB. Zoals ik nu een iPhone 6 nog steeds gebruik met 16GB waar ik het grootste gedeelte van de opslag niet gebruik.

  10. Origineel geplaatst door Eric
    Prima, maar heb altijd de 16 gb iPhone en 50gb icloud opslag voor 99ct/mnd en red t daar makkelijk mee. Stream muziek en films via 4g en heb er sygic op voor navigatie en tig foto’s. Dus nou ja mij hoeft t niet persé

    Same here!

  11. Laat ik niet al te sarcastisch zijn vandaag: dit is een mooie voortuitgang.

    En het hoogtepunt van vandaag… Hè gatver weer niet gelukt.

  12. Klopt het dat de App Store de afgelopen dagen (en vanochtend ook) traag is?

  13. Nou dat mocht ook wel een keertje. Mijn inziens 2 jaar te laat, maar goed.
    Apple heeft er toch tegenwoordig een handje van om niet meer het beste jongetje van de klas te zijn, helaas. Want dat geld vragen ze nog wel van hun klanten.

  14. Apple speelt alleen maar in op het feit dat iedereen altijd al zijn muziek en al zijn foto’s bij moet hebben. Ieder zijn goed recht natuurlijk. Ik heb een 64GB iPhone en daar staat nu 30GB op. Het is gewoon niet vol te krijgen. Dus ik ben blij dat er nu 32GB is gekomen.

  15. @Steve: Mee eens ik ken er een paar die ook een grotere iphone hier door kopen, aangezien ze alle foto’s backuppen van alle jaren.
    Als de telefoon stuk gaat of iets heeft een reset eens een keer nodig, dan gaat die backup van al die jaren ook weer terug.

    Ik doe gewoon 1 jaar lang updaten Ota en laat alles staan, als er nieuwe IOS komt versie 11 voorbeeld doe ik een volledige format.
    Ja er gaat een klein Icloud backupje terug maar zonder foto’s etc, die worden niet opgeslagen daarin.
    De foto’s die ik wil bewaren save ik met de hand na mijn Synology als ik thuis ben, en die hoef ik dus ook niet perse meer terug op mijn telefoon na een jaar.

  16. Maak al tijden gebruik van de iCloud-fotobibliotheek. Misschien wel een van de allerbeste toevoegingen in iOS ooit, hoewel je je wel moet realiseren wát je fotografeert en synchroniseert (vraag maar aan Laura…). Sindsdien krijg ik me telefoon niet meer vol. 128 GB is ruim voldoende voor mij. Maar zodra je in 4K gaat filmen vreet het opslagruimte. Nu film ik nooit in 4K omdat ik geen afspeel apparaten heb die 4K aankunnen en geen beeldscherm die 4K aankan. Maar de revolutie gaat door uiteraard. Duidelijk langzamer als HD en FullHD destijds maar langzaam aan zullen de bestanden weer steeds groter worden. Apple’s oplossing is wel heel sierlijk. Ik heb ruim 250 GB aan foto’s op mijn telefoon staan dat slechts 20 GB op mijn telefoon inneemt. Ik vind het geniaal. Alleen het downloaden van video’s kan nog wel eens traag zijn en vreet data uiteraard uit je bundel als je geen wifi gebruikt.

  17. Origineel geplaatst door Eric
    Prima, maar heb altijd de 16 gb iPhone en 50gb icloud opslag voor 99ct/mnd en red t daar makkelijk mee. Stream muziek en films via 4g en heb er sygic op voor navigatie en tig foto’s. Dus nou ja mij hoeft t niet persé

    Origineel geplaatst door Pim

    Same here!

    Ik snap er helemaal niets van, ik heb ook voor 99 cent 50 gig gehuurd maar mijn iPhone zegt alsmaar dat hij vol is ik moet opruimen, 5S 16 gig als ik probeer om mijn muziek in de cloud te zetten gaat niet, ook mijn foto’s heb ik er staan scheelt niets, ik begrijp er niets van. HELP 🙁

  18. @Steve: Precies Steve! Zelf sluit Ik de iPhone regelmatig aan op de iMac en breng foto’s en video’s over maar een map “backup iPhone” . iCloud is ook een optie.

  19. @Frits: Nee dán ‘t gezeur over dat (zogenaamde) gezeur, dáár wordt je vrolijk van 😝
    Is een gezegde over, iets met een splinter en een balk…

    Sommige mensen gebruiken hun smartphone alleen als dumbphone, hebben daardoor genoeg aan 16GB (of 8 ?!? 😂), en zijn daar naar sommige reacties te oordelen nog trots op ook 😮
    Anderen gebruiken hem wél voor wat ‘ie waard is. Punt.

    Cloud en streaming als alternatief? Daar zijn de meeste bundels nog veel te krap voor, en is 4G onderweg en in gebouwen nog altijd niet betrouwbaar genoeg voor. En vwb zakelijk gebruik: lees er de regels van je werkgever of opdrachtgever eerst nog maar ‘s goed op na. Bij veel bedrijven en instellngen mág je überhaupt niets dat ook maar enigszins vertrouwelijk is in de cloud zetten… en daar zijn goede redenen voor die je privé misschien ook wel relevant zou kunnen vinden als je er (wel) over nadenkt. 🤔

    Kortom: goede zaak, maar wel een duidelijk geval van ‘beter laat dan nooit’.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.