Reacties voor: ‘Apple geeft 1 miljard uit aan eigen televisieseries en shows’

Apple geeft de komende twaalf maanden één miljard dollar uit aan televisieseries en -shows. Het zou gaan om ongeveer 10 tv-shows en series, waarmee Apple een concurrent wordt van aanbieders zoals Netflix en Amazon.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Mag hopen dat het iets hoger niveau wordt dan Planet of the Apps, wat een aanfluiting was dat 🙂

  2. @Xeno: Idd of dat karaoke rommel. Zie voorlopig de benaming “concurrent” nog niet van toepassing.

  3. @Henk: Ok ok.. wat ligt dan wel in jullie straatje? Afzeiken is makkelijk.

  4. Kansloos. Netflix is allang de winnaar net als Spotify de winnaar is voor muziek. (Gelukkig)

    Verder dan iTunes komt Apple helaas niet.., en dat is alweer passé voor de nieuwe generatie.

  5. @Marc: volgens mij doet Apple music het ook niet onaardig 😉 oké qua abonnees niet zo goed als Spotify.
    Ik ben ook benieuwd naar de winstgevendheid van Apple music want die van Spotify is nog niet goed genoeg voor een goede bedrijfsvoering.

    Die karaoke is ook vooral voor de Amerikaanse markt bedoelt en ik denk dat Apple daar veel kansen ziet om abonnees te trekken.

  6. @DD: Dat zeker – maar Apple is een wereldwijd bedrijf en je mag verwachten dat ze dus ook iets breder kijken dan dat.
    Daarbij begrijp ik de kop van de berichtgeving niet.
    Het bedrag van 1 miljard zal de consument een relatieve worst wezen tov. bijv. het aanbod en de verkrijgbaarheid.
    Maar nu dat daarmee in geen enkele verhouding staat geeft dat dus eerder een negatieve associatie mee (waarbij de inzet van de miljoenen verdienende karaoke artiesten – even daargelaten of dat je smaak is of niet – dan meteen een rol gaat spelen)
    Je gaat je (zols in veel reacties al gebeurt) dan vervolgens ook afvragen in hoeverre de HBO’s/Netflixen van deze wereld door kruissubsidie vals beconcurreerd worden zoals dat bij Spotify ook al lijkt te gebeuren (wat niet aan te tonen is omdat de cijfers niet uitgesplitst worden)
    De gemiddelde PR afdeling en/of spindocter moet dat toch snappen – voor zover de Board dat zelf niet doet – en gewoon een andere insteek voor zo’n bericht verzinnen.

  7. Origineel geplaatst door DD
    @Marc: volgens mij doet Apple music het ook niet onaardig 😉 oké qua abonnees niet zo goed als Spotify.
    Ik ben ook benieuwd naar de winstgevendheid van Apple music want die van Spotify is nog niet goed genoeg voor een goede bedrijfsvoering.
    Die karaoke is ook vooral voor de Amerikaanse markt bedoelt en ik denk dat Apple daar veel kansen ziet om abonnees te trekken.

    Marc heeft natuurlijk 100% gelijk.
    De bedrijfsvoering boeit niet.

    Netflix heeft tig keer meer aanbod. En hoef je niet met een apparaat van 80 euro te kijken.

    Netflix zit vrijwel op iedere tv en er zijn talloze opties om dit te bekijken.

    Spotify heeft meer aanbod dan Apple music. Plus is ook gebruiksvriendelijker.

    Its al about, toegankelijkheid , aanbod en gebruiksvriendelijkheid.

    Op alle punten verliest Apple in dit geval.

  8. @andychoco: Ja, je het helemaal gelijkt!!

  9. Als ze dit met een goed aanbod aan films en series zoals netflix heeft combineren met apple music en hier 1 gebundeld voordelig abbonement voor maken ben ik voor. Al die losse abbonementen zijn om gek van te worden. Als ze een beetje hun eigen serietjes aanbieden op apple music is het een leuk extraatje, maar weinig boeiend

  10. Ik ben nog niet onder de indruk. Apple roept dit al jaren, onderhandelt en onderhandelt, maar komt met (bijna) niks!

    Ik moet het nog zien. Investeren moet je. Honderden miljoenen, eigen kwaliteitsseries maken. Dat heeft Netflix ook gedaan en het is een enorm succes geworden. Eerst werden ze uitgelachen: weinig interessante content, oude series etc. Nu staan ze aan de top van de wereld met giga populaire series als House Of Cards, Orange Is The New Black, Sherlock, Narcos, The Walking Dead, Breaking Bad & vele vele anderen.

    Laat Apple maar ’s wat investeren in eigen kwaliteitsseries en films. En een goed eigen systeem opzetten met Apple TV app voor films en series op een eigen Apple smart TV.

  11. Netnix 7 miljard 🙈

  12. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.