Reacties voor: Zo kun je zelf appicoontjes aanpassen in iOS 10.3

Sinds iOS 10.3 kunnen ontwikkelaars gebruikers zelf een appicoon laten instellen. De eerste apps die deze functie ondersteunen, zijn inmiddels beschikbaar en laten goed zien hoe de functie in de praktijk werkt.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Wat ik nou graag eens zou willen is de mogelijkheid om de labels weg te halen onder de apps. Ik weet wel welke apps het zijn zonder het label eronder. Waarom kan dat nog steeds niet??

  2. Stiekem hoop ik dat er een app komt die icoontjes van andere apps kan aanpassen, zodat je een soort theme kan maken, zoals ik vroeger deed met jailbreaks 🙂
    Ik mis mijn Suave HD-thema wel een beetje. Het is in ieder geval een goede eerste stap dat de mogelijkheid er nu is om een icoontje te veranderen.

  3. Het wordt wel eens tijd dat ontwikkelaars wat meer mogelijkheden gaan krijgen. In de basis is het nog steeds een grid van iconen, net zoals in iPhone OS 1.0. Ik denk niet dat ontwikkelaars er gelijk misbruik van gaan maken want als het irritant wordt dan installeert de gebruiker de app. Op watchOS zit ook een beperking op het aantal updates dat een app kan doen voor complications dus zoiets zou ook kunnen voor iconen. En verder zou ik graag zien dat Apple iets als tiles (soort van widgets) gaat toevoegen zodat een app al meer gegevens kan weergeven en de tile fungeert nog steeds als icoon om de app te openen. Ik vond dat persoonlijk erg sterk aan Windows Phone.

  4. Origineel geplaatst door eMilty
    Het wordt wel eens tijd dat ontwikkelaars wat meer mogelijkheden gaan krijgen. In de basis is het nog steeds een grid van iconen, net zoals in iPhone OS 1.0. Ik denk niet dat ontwikkelaars er gelijk misbruik van gaan maken want als het irritant wordt dan installeert de gebruiker de app. Op watchOS zit ook een beperking op het aantal updates dat een app kan doen voor complications dus zoiets zou ook kunnen voor iconen. En verder zou ik graag zien dat Apple iets als tiles (soort van widgets) gaat toevoegen zodat een app al meer gegevens kan weergeven en de tile fungeert nog steeds als icoon om de app te openen. Ik vond dat persoonlijk erg sterk aan Windows Phone.

    Ieder z’n ding. Ik wil gewoon een rustige omgeving zonder bewegende elementen, flitsende plaatjes etc.

    Sterker nog, ik vind het bewegende klok icoon eigenlijk al irritant!

  5. Eerst dacht ik: wat leuk, maar omdat ze allemaal vierkant blijven zie ik er het voordeel niet van in. Een bewegend icoon zou ik ook te onrustig vinden. Wel zou ik willen dat er andere vormen mogelijk waren, bv. druppelvorm, een cirkel of driehoek, een figuur. Dan wordt het wat speelser.

  6. Voor mij is het een bron van ergernis dat er na elke update van de apps een blauw bolletje onder icoontje komt voor de naam. Moet ik het allemaal even openen (updates hier handmatig eens in zoveel tijd om accu te besparen) om dat blauwe bolletje te opheffen.

    Verder vind ik app icoon switch wel leuke feature! Bijv wit op blauw icoontje voor twitter of blauw op wit. Of Netflix met wit of zwarte achtergrond. Afhankelijk van je homescreen design en je smaak.

  7. Precies, door de icoontje te veranderen naar eigen smaak is wel heel leuk! Dat was voor mij altijd een reden om te jailbreaken. Heb je een strakke foon, moet dat ook op je scherm zijn 😉

  8. Laten jullie het ook weten wanneer er andere apps beschikbaar komen met deze mogelijkheid? De MLB en NHL app kan ik niet uitproberen, omdat je blijkbaar moet betalen per maand om deze te gebruiken. Ben benieuwd hoe het werkt!

  9. @Robert: Het kan ook zonder te betalen😉

  10. Ik ben honkbal fam en kan zeggen dat de mlb app met veel zaken altijd erg snel zijn. Ze houden ook warme banden aan met de apple dev’s.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.