Reacties voor: Appicoontjes in 2015: dit zijn de populairste kleuren

Wat zijn de populairste kleuren voor appicoontjes? Een analyse maakt duidelijk dat blauw en rood bij bepaalde appcategorieën erg populair zijn. Maar hoe zit het met groen?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 4 reacties

  1. Misschien ben ik wat zuur maar ik vraag me af wat verder het nut is van dit soort onderzoeken. Voor ons lezers grappig om een keer te lezen en we gaan weer over tot de orde van de dag. Maar die arme onderzoeker, waarschijnlijk te zielig om ‘get a life’ tegen te zeggen. Het tot je levenstaak maken, inclusief automatiseren van processen, om kleurtjes van apps te analyseren….. Soms denk ik weleens dat de opbrengsten van serious request beter besteed kunnen worden…

  2. Eigenlijk wel logisch dat groen veel minder voorkomt. Deze kleur is al dominant door te Telefoon-app, Berichten, WhatsApp, etc. Om op te vallen moet je dus een andere kleur kiezen.

  3. Origineel geplaatst door iFreek
    Eigenlijk wel logisch dat groen veel minder voorkomt. Deze kleur is al dominant door te Telefoon-app, Berichten, WhatsApp, etc. Om op te vallen moet je dus een andere kleur kiezen.

    Nee dit onderzoek wijst dus uit dat je _juist_ met groen zou moeten opvallen.

  4. @Gabor: Dat is meer de conclusie die de schrijver van dit artikel eraan gehangen heeft.Persoonlijk vind ik dit onderzoek best interessant en is het fijn dat iemand hier dus zijn tijd aan gespendeerd.Kijkend naar m’n eigen homescreen springen de paar groene icoontjes die ik heb er inderdaad wel tussenuit. Als grafisch designer is het dus best interessant om mee te nemen in toekomstige ontwerpjes.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.