Reacties voor: De app-designtrend van 2016 is Complexion Reduction

De app-designtrend van 2016 is Complexion Reduction: apps worden steeds eenvoudiger en je kunt nauwelijks meer zien om welke app het gaat.

Reacties: 8 reacties

  1. Ook bij iOS en macOS zie ik het. Sinds iOS 7 en Mac OSX Yosemite, het ziet er bij allebei iets simpeler uit.

  2. Ik vind er niets aan. Doe mij maar lekker kleurige foto’s.

  3. Goede trend! Ik houd van functioneel en eenvoud, en dat kan best mooi zijn! Te veel info en poespas op een klein schermpje vind ik niet prettig.

  4. Het is alleen zo jammer dat (teveel) reclame deze trend helemaal om zeep helpt.

  5. Helemaal in lijn met de tegeltjeswijsheid die onlangs (oa) op LinkedIn te zien was:

    A user interface is like joke: if you have to explain it, it’s not that good

  6. Als designer zie ik dit meer als een richting dan als een trend. Door beslissingen van designers bij verschillende bedrijven die veel onderzoek doen naar het gebruik van hun product en aan de hand van die data beslissingen nemen over het ontwerp van de UI’s laat zien dat de manier waarop men apps en websites gebruikt verandert. Zo’n verandering van manier van gebruiken gaat vrij langzaam en is blijvender dan alleen een trend.
    Zelf ben ik erg te spreken over deze ontwikkelingen omdat de informatie (blijkbaar) erg efficient wordt doorgegeven. Ook merk ik dat ik in de nieuwe Music app wat beter weet waar ik me bevind en hem nóg vaker gebruik, omdat de bediening wat sneller is door de grote knoppen en tekst.
    Ik hoop dat het in de design wereld meer als een nieuwe richting zien dan als een trend, omdat er dan puur wordt ontworpen om die “next-new-shiny” trend te volgen, wat slecht is voor de overwegingen die gaan zitten in het maken van design-decisions en kan leiden tot mooi doch minder fuctioneel en verwarrend design.

    Mocht iemand hierover willen blijven praten met mij, dan ben je welkom bij mijn twitter (@Koen__w) 😄 Ik ben erg geïntresseerd in de standpunten van anderen hierover.

  7. Ik vind het altijd wel prettig dat zaken er hetzelfde uitzien. Rustig aan de ogen. Minder zoeken. Duidelijke werking.

    Daarom vind ik OS X/macOS ook zo fijn. Windows is een grote ingewikkelde, grote poppenkast met antivirus software als absolute anarchisten op design vlak.

  8. Ironisch genoeg is dit vrijwel exact wat Microsofts Metro-design was.

    Het is over het algemeen geen slecht design, maar het is wel heel erg hit and miss.

    Het gebrek van kleur is naar mijn mening wel een gemis, de apps voelen heel erg dood aan, bij bijvoorbeeld Instagram is het niet zo’n probleem, want er is genoeg content zichtbaar. Echter, wanneer het thuisscherm weinig content heeft, is deze soort UI echt huilen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.