Reacties voor: Opinie: Apple verlaagt App Store-affiliatevergoedingen van 7% naar 2,5%, wat betekent het voor jou?

Apple wilde de App Store-vergoedingen van 7% naar 2,5% verlagen. Dat zou schadelijk zijn voor de appeconomie en het zou ook gevolgen hebben voor gewone gebruikers. Wij zetten er drie op een rijtje.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 10 reacties

  1. Dus, websites die zich helemaal afhankelijk hebben gemaakt van het Apple ecosysteem komen in de problemen ?

    Boehoe !

    Risico van het vak, volgens mij.

    Misschien krijgen we nu reviews voor de apps die echt goed zijn ipv recensies om de kassa te laten rinkelen 🙂

  2. Origineel geplaatst door Xeno
    Misschien krijgen we nu reviews voor de apps die echt goed zijn ipv recensies om de kassa te laten rinkelen 🙂

    Dat denk ik dus niet. Goeie, onafhankelijke, integere appsites die leuke eigen reviews maken gaan juist verdwijnen en wat er overblijft zijn grotere sites en de ‘geldknallers’.

    En zoals Jean-Paul al zei: op iCulture hebben we nog nooit een app van €5,99 voorrang gegeven op een gratis app. Ik weet dat sommige mensen cynisch zijn en denken dat overal sluwe businessmannetjes achter zitten die allereerst aan geld denken, maar wij trekken gewoon ons eigen plan. Gelukkig wel.

  3. Even voor de duidelijkheid, ik doelde niet zozeer op iCutlure maar op vele andere “tech” sites die reviews plaatsen voor de cash en niet omdat het een bijzondere app is 🙂

  4. Ik kan me zo voorstellen dat vanwege de enorme hoeveelheid apps men niet meer de app reviews afstruint zoals je dat vroeger deed… Ik niet in ieder geval. Ik lees wel specifiek app review over apps die mijn leven makkelijker maken. Dat is voor iedereen anders…

    ik kan me wel voorstellen dat als een site (iCulture) een stuk wil schrijven over bijvoorbeeld openbaar vervoer en apps dat ze diverse apps reviewen en dat de app makers hen allemaal hun app ter beschikking stellen en nog mooier allemaal hetzelfde standaard (dus niet meer betalen voor een betere review) bedrag betalen aan iCulture voor een objectieve vergelijking.. Ideale wereld ik weet het…:-)

    Maar zoiets kan natuurlijk een alternatief zijn. Op categorie aan de slag met apps en dan zorgen dat alle apps die je wilt reviewen in die categorie tezamen een bedrag aan iCulture betalen… zonder afspraken te maken over de uitkomst van de review…

    Het is maar een idee om hiermee om te gaan…

  5. Tja, ik begrijp dat het niet leuk is voor mensen die er een boterham of het beleg ermee verdienen, maar ik ben er niet rouwig om als er in het enorme bos van app-sites wat kaalslag zal plaatsvinden. Ik vond sowieso dat er veel te veel van dat soort sites zijn, zodat het moeilijk was de juiste nog te vinden.
    Maar hoe kan het toch dat een bedrijf als Apple op zo’n manier bezuinigt op z’n uitgaven, ten koste van hen die hen geholpen hebben groot te worden? (Yes Sheldon, that’s sarcasm.)

  6. Tijd voor originele lidmaatschappen zoals onze (voor)ouders lid waren van kwaliteitstijdschriften én platte roddelbladen? Ik zou me voor kunnen stellen dat ik, net zoals ik een digitaal krantenabo heb, een aantal specifieke sites ook met een lidmaatschap ondersteun. Vraag is echter wat ik extra krijg vs klassieke gratis leechers? Ik denk dat de extra’s nog niet onderscheidend genoeg zijn en we door het gigantische aanbod verwend zijn. Wordt dit een rationalisatieslag onder de websites…?

  7. In Nederland was het App Store-programma toch al minder lucratief, omdat het in ons land vaak om maar een paar honderd downloads gaat en omdat Hollanders een app van 99 cent eigenlijk al te duur vinden.

    Heerlijk omschreven Gonny 🙂 i like it haha

  8. Tja wat moet je hier nou van vinden? Ik ben blij dat een site als iCulture niet volledig afhankelijk is van dergelijke app reviews en doorklik links en veel breder is geworden. Tegelijkertijd waren er best veel sites en apps die dit soort links aan het spammen waren alleen maar om op die manier aan omzet te komen. Het is gissen wat Apple hiermee wil bereiken. Voor de app review sites kan dit een aardige aderlating zijn. Voor Apple wegen de kostenbesparingen volgens mij niet op tegen eventueel misgelopen omzet in de AppStore en zelfs al zou Apple 30 miljoen besparen per jaar (noem maar een gek bedrag, geen idee wat Apple werkelijk per jaar uitbetaald) dan is dat kruimelwerk in Apple’s totale omzet. Rare zet toch wel omdat juist de Apple fansites zorgen voor die enorme gratis PR machine en hype rondom nieuwe producten en diensten. Eigenlijk onbegrijpelijke beslissing tenzij er tijdens WWDC een andere vergoeding komt voor ontwikkelaars en de manier van promoten.

  9. Vraag me af wie van de Apple klanten hier blij mee gaat zijn. Tarieven omhoog, bij de iPhone de earphone jack weg en een lightning connector die alleen Apple voordeel brengt. (Topmodel past niet zomaar op de top MacBook Pro bovendien) En de competitie zit niet stil. Apple stootte mij al eerder af met de vreemde MacBook Pro omissies – poorten en MagSafe – waardoor binnen ons kantoor Dell weer voet aan de grond kreeg. Ik verlies m’n liefde voor Apple een beetje. Ik hoop dat ze weer eens meer op tevreden clientèle gaan koersen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.