Reacties voor: Apple past App Store-richtlijnen aan voor template-apps en lootboxen in games

Apple heeft de App Store-richtlijnen aangepast. Hierdoor is er meer duidelijkheid over zogenaamde template-apps en wat er wel en niet toegestaan is. Ook zijn er nu regels opgesteld voor games met lootboxen, want de winkans voor bepaalde items moet altijd aangegeven worden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 3 reacties

  1. Eindelijk! Geweldig nieuws in lootboxland. Ik zie teveel mensen die hieraan onderdoor gaan. Financieel als mentaal. In mijn geval dat laatste.

    Eerst denk ik van verdorie, anderen hebben wel dat gave item of die skin, dan kom ik erachter hoeveel geld ze hebben uitgegeven … varierend geven deze mensen €50-€1000 uit.

    … alhoewel dit verder niks te maken heeft met dat er eindelijk percentages worden weergeven.

    In feite, het blijft vervolgens nog steeds gokken toch?!

  2. Het wordt tijd dat we weer terug gaan naar het model waar je een game KOOPT en je daarna klaar bent. Alle content is verder te ontgrendelen in de game zelf.

  3. @Davey: Op de vraag of dit gokken is zijn momenteel veel overheden aan het denken. Ik ben benieuwd wat hier uit gaat komen, want in theorie zijn pokemon-kaarten bijvoorbeeld ook al een bepaalde gok, maar zijn nooit verder onderzocht. Daarna wordt het interessant hoe deze gokmogelijkheden gaan worden afgeschermd voor minderjarigen, aangezien dat toch geregeld de doelgroep is van spelletjes.

    @Referix: Dit. Helaas gaat dit tijd niet meer zo snel komen. We zitten echt in een bubbel, en dat ga je je realiseren als je gaat nadenken over welke publishers wél nog steeds deze oude methode hanteren. Ze zijn er, zeker weten, maar de grote kolossen kopen steeds meer over, draaien oude IP’s en ontwikkelaars de nek om om uiteindelijk Generieke Shooter 15 te gaan ontwikkelen. Dit ten koste van spelplezier en innovatie. Er zijn pareltjes, maar de lootboxgekte gaan we niet snel meer wegkrijgen helaas.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.