Reacties voor: Ex-manager legt uit hoe App Store reviewteam werkt

Waarom wordt mijn app telkens afgekeurd? Is het sterk afhankelijk van de medewerker die ernaar kijkt? Voor ontwikkelaars is het vaak een black box wat er tijdens Apple's reviewproces gebeurt. Phillip Shoemaker, voormalig baas van het App Store-reviewteam, heeft in een interview nu meer inzicht gegeven in de gang van zaken.

Reacties: 6 reacties

  1. Daarom goed dat de ACM Apple blijft onderzoeken ivm machtsmisbruik!

  2. Dit was natuurlijk te verwachten. Openbreken die monopolie van Apple in de App Store!

  3. Waarom mag ik als bedrijf niet bepalen welke apps er wel of niet worden toegelaten?

    Als supermarkt mag ik toch ook bepalen dat ik geen tomatensoep van Unox meer wil gaan verkopen omdat ik zelf betere soep maak onder eigen merk??

    Als iemand 10% moet betalen om in mijn winkel te mogen liggen met hun product, maar ik vervolgens gratis mijn eigen productie producten er in leg moet dat toch niks uitmaken???

    Er zijn genoeg alternatieven als je het niet eens bent met het beleid van Apple, stap over naar Android, daar heb je tal van andere fabrikanten met ieder hun eigen ideeën..

  4. @Andy: juist 👍

  5. @Andy: ergens snap ik je opmerking, maar als iPhone bezitter zijn er niet veel alternatieven. Ik heb slechts de app store om aan mijn apps te komen. Als de jumbo iets niet wil aanbieden dan kan ik dat product gewoon nog bij de AH of coop halen. Met mijn iPhone kan ik moeilijk bij de playstore aankloppen en ik vermoed dat dit meespeelt in het hele verhaal.

  6. @Andy: niet helemaal… als franchise-nemer ben je verplicht een zeker assortiment te voeren. Je mag ook bepaalde producten niet zomaar vervangen door andere. Er kan wel plaats zijn voor bijv. lokale producten, maar dan naast de assortimentsproducten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.