Reacties voor: Apple voert vanaf nu nieuwe prijzen App Store door

Apple heeft de nieuwe europrijzen voor de App Store nu definitief doorgevoerd. Dat betekent dat een app van €0,99 nu verkocht wordt voor €1,09. Ook bij andere prijsniveaus is het bedrag tientallen centen hoger.

Reacties: 18 reacties

  1. Blyss was recent nog app van de week, vandaar de App-Store aantekening.

  2. Is het niet een tikje duur allemaal voor een app of spel?

  3. @Tico: Nee. Het kost ontzettend veel om een goede app of game te maken.

    Kijk bijvoorbeeld naar wat een game voor een PlayStation of nintendo switch kost. Daarbij is die paar euro niks

  4. Origineel geplaatst door Daan
    @Tico: Nee. Het kost ontzettend veel om een goede app of game te maken.

    Kijk bijvoorbeeld naar wat een game voor een PlayStation of nintendo switch kost. Daarbij is die paar euro niks

    Om er vervolgens nog miljoenen aan te verdienen.
    Het kan echt voor minder geld.

  5. @Daan: Inderdaad, en doordat er op IOS (bijna) geen sprake is van piraterij, kunnen ontwikkelaars relatief lage prijzen voor de software vragen in vergelijking tot PC en Mac software.
    Voor niets gaat de zon op. Ik betaal liever een paar Euro voor een goede app dan constant reclame te moeten kijken.

    De nieuwe prijzen zijn trouwens netjes, als je in beschouwing neemt dat in Europa de prijzen inclusief BTW zijn, in tegenstelling tot de USA waar in sommige staten nog sales tax over de app aankoop wordt geheven.
    0,99$ = 0,90663492€
    0,90663492€ +21% = 1,0970282532€

  6. Ik betaal VEEL liever in een keer €4 voor een app/game zonder advertenties/micro transactions. Daar heb ik echt een hekel aan.

  7. @Phantom: Dat is maar de vraag natuurlijk. Voor elke app die succesvol is zijn er vast een heleboel die gefaald hebben..

    Lekker Nederlands om te gaan klagen over apps van 1 euro.. Je hoeft het niet te kopen haha

    Denk je trouwens niet dat die gasten zelf eerst flink hebben moeten investeren om tot dit punt te komen? Waarbij ze ook nog risico lopen om dus te falen.

    Eigenlijk is 1 euro dus best wel heel erg degelijk 😉

  8. Origineel geplaatst door ysbkk
    Ik betaal VEEL liever in een keer €4 voor een app/game zonder advertenties/micro transactions. Daar heb ik echt een hekel aan.

    Exact! En wat is nou €4 voor een goede app?

    Abonnementen, In-app-aankopen, etc. dat is pas vervelend. In veel gevallen ‘legaal valsspelen’.

  9. Ik ben soms best bereid te betalen al weet ik vaak niet van tevoren wat ik koop en of t gaat werken. Soms is de app al vet oud en nutteloos. Kan je je geld gaan terugvragen enzo maarja…

  10. Ik stuur Apple wekelijks 5% van mijn salaris. Echt een top bedrijf. Over 1-2 jaar worden de apps weer verhoogd, dan verhoog ik ook mijn wekelijkse gift van 5% naar 8%. Geweldig!

  11. Ach, begint pas bij 10% waar maken we ons druk over.
    Ik ook maar 10% uitgeven nog aan Apps staan we weer gelijk,

  12. @Melvin: Hahaha!

    Treu! Money hunters zijn het.
    Kijk alleen die idiote campus.

  13. Jup, echt Nederlands. €700 uitgeven aan een telefoon maar klagen over apps van een paar euro. Ontwikkelaars zijn al €100 puur aan ontwikkelingslicentie.

  14. Origineel geplaatst door Donno
    Jup, echt Nederlands. €700 uitgeven aan een telefoon maar klagen over apps van een paar euro. Ontwikkelaars zijn al €100 puur aan ontwikkelingslicentie.

    WoW 100€. Dus als wereldwijd 80 mensen de app kopen hebben ze hun ontwikkelingslicentie eruit. Mogelijk dat ze veel meer kosten hebben, daar ben ik me van bewust.

    Maar jou argument heeft geen nul draagvlak om de apps te verhogen. Next please.

  15. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  16. Origineel geplaatst door Michel
    Soms is de app al vet oud en nutteloos. Kan je je geld gaan terugvragen enzo maarja…

    Pas maar op dat je dat niet net iets te vaak doet want dan kom je op een zwarte lijst, kun je nooit meer geld terugvragen. Niet alleen ik, ik ken meerdere personen waarbij dat gebeurd is. Zonder waarschuwing of uitleg, gewoon hopla de zwarte lijst op. En dat gebeurt dus niet eens als je heel extreem bezig bent geweest. In een periode van een paar maanden bv 10 aankopen doen en bij 5 geld terugvragen en je kan de klos zijn: bij iedere aankoop het OK moeten clicken dat je je er bewust van bent dat de aankoop niet teruggedraaid kan worden. Een interessant onderwerp voor iCulture om er eens aandacht aan te besteden, ik ken inmiddels best veel personen die dit aan de hand hebben. Wat is de policy van Apple en waarom zijn ze er zo stil over??? (bij uitleg vragen geen antwoord krijgen)

  17. @Rumor: Ik denk Donno bedoeld te zeggen dat de ontwikkelaar zelf ook moet investeren om tot een product te komen (kost wel wat meer dan alleen die 100 euro + risico dat je helemaal niks terug krijgt) en dat vervolgens de Nederlandse stereotypjes gaan huilen dat ze een euro mogen betalen als ze dat willen.

    Maar wat nog belangrijker is, is jou argument over waarom 1 euro te duur is. Ik ben echt benieuwd! Of ga je ook naar de Mac Donalds om daar te klagen over de euroknallers? In het noorden noemen we mensen zoals jij een kniepstuver.

  18. Origineel geplaatst door Marcnij
    @Daan: Inderdaad, en doordat er op IOS (bijna) geen sprake is van piraterij, kunnen ontwikkelaars relatief lage prijzen voor de software vragen in vergelijking tot PC en Mac software.
    Voor niets gaat de zon op. Ik betaal liever een paar Euro voor een goede app dan constant reclame te moeten kijken.
    De nieuwe prijzen zijn trouwens netjes, als je in beschouwing neemt dat in Europa de prijzen inclusief BTW zijn, in tegenstelling tot de USA waar in sommige staten nog sales tax over de app aankoop wordt geheven.
    0,99$ = 0,90663492€
    0,90663492€ +21% = 1,0970282532€

    Ik begrijp het al… Ofwel nu gaan ze even belasting rekenen (kan de overheid weer spekken!) ik snap dat wel. maar eigenlijk doen ze dit trucje altijd, wordt er gewoon een paar keer belasting over gerekend, wordt de belasting hoger en trucje doen ze over 2 jaar weer. Dan is de minimale prijs hoger. De kwaliteit van apps is wel goed vaak en de prijs daarvoor is inderdaad nog steeds bizar laag, maar ik vind het altijd jammer dat mega rijke bedrijven zoals APPLE gewoonweg over de rug van consumenten nog meer geld willen verdienen. Apple is machtig en ja ze zijn slim. Ze weten namelijk dat men zo gehecht is aan de telefoon en hun apps, dat ze weten dat je ook de nieuwe prijzen gaat betalen. Overigens ik ga wel minder aanschaffen, gezien er niks past op de telefoon op een gegeven moment. Of ze terug gaan naar de oude prijzen, absoluut niet. Maar ik denk wel dat men minder koopt (voor maar heel ff btw, want na een tijd is het heel normaal met die prijzen.)

    Er is wel 1 dingetje nog: zouden ze de prijzen ook terugdraaien, als de dollar minder waard wordt in verhouding met de euro? Ik geloof niet dat ze dat zullen doen nu. En het is ook grappig om te zien dat ze de prijs niet 1,10 hebben gemaakt, natuurlijk psychologisch. Ik denk dat wat applelaars in hoge rang daar heel goed over na hebben gedacht. Salaris van de topman al verhoogd? Ach ja, je kunt er niks tegen doen, dus ik ga me er niet verder over opwinden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.