App Store Trusted Place

Reacties voor: Apple geeft sommige appontwikkelaars extra privileges

Scams blijven een groot probleem
Apple blijkt een 'whitelist' te hebben van ontwikkelaars, die unieke App Store-functies mogen gebruiken. Dat blijkt uit de rechtszaak tussen Apple en Epic Games. Ook zegt Apple dat een derde van de apps wordt afgewezen en dat de ontwikkelaars maar in 1% van de gevallen bezwaar maken.

Reacties: 4 reacties

  1. Hmmm je zou het gevoel krijgen dat Apple ook maar gewoon een bedrijf is en een stuk minder Altruïstisch dan een grote schare mensen Apple toedicht.

    • @freddy: Uiteindelijk is Apple een beursgenoteerd bedrijf waar geld verdiend moet worden. Dat ze het mooi aankleden met verhalen over empowerment en dat iedereen lekker zijn creativiteit kan uiten en het maximale uit zichzelf kan halen met de producten, is mooi meegenomen.

  2. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag | iCulture.nl
    @freddy: Uiteindelijk is Apple een beursgenoteerd bedrijf waar geld verdiend moet worden. Dat ze het mooi aankleden met verhalen over empowerment en dat iedereen lekker zijn creativiteit kan uiten en het maximale uit zichzelf kan halen met de producten, is mooi meegenomen.

    Haha dat is wel erg cynisch Gonny.

    Wat me ook opviel in een aantal vrijgegeven documenten (link) dat meer dan de helft van de AppStore accounts in China als gecomprimeerd wordt gezien door Apple omdat het “farming” accounts zijn of accounts die verkocht zijn. Wereldwijd beschouwt Apple slechts 57% van alle accounts als vertrouwd. Even snel doorgerekend verdiende Apple in Q2 2016 bijna een miljard dollar (dus de 30% cut) met accounts waarvan ze zelf de legitimiteit van betwijfelen. Redelijk schokkend dat Apple kennelijk een miljard dollar per kwartaal naar binnen harkt via deze accounts waar ze zelf vraagtekens bij zetten. En dat was in 2016, de AppStore is veel groter inmiddels.

  3. Origineel geplaatst door freddy
    Hmmm je zou het gevoel krijgen dat Apple ook maar gewoon een bedrijf is en een stuk minder Altruïstisch dan een grote schare mensen Apple toedicht.

    Net als uw lokale bakker die de voetbalclub sponsort. Of pakweg een fruitwinkel waarin men de klanten hier en daar proevertjes in de winkel aanbiedt? Niemand wordt dan ook ondernemer met het doel om zelf niet succesvol te worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.