Reacties voor: App Store nog steeds geplaagd door app-farms

Apple heeft nog steeds te maken met app-farms, bedrijven die enorme hoeveelheden apps produceren.
Lees het complete artikel → App Store nog steeds geplaagd door app-farms
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Dat moet Apple toch doorhebben als er 30 apps tegelijk worden ingestuurd? Waarom doet Apple daar niets aan? Hier worden klanten echt de dupe van.

    De App store kent dus een gigantisch lek in de beveiliging.

  2. Jammer dat er altijd lui zijn die het verpesten. Inderdaad wel shame van Apple, dat ze dat niet merken. Bij een aantal van 30 apps zou dat zeker moeten opvallen, lijkt mij, zeker als ze van dezelfde ontwikkelaar zijn.

    However, toch maar met een schuin oog de afschrijvingen in de gaten houden…

  3. Dagaloni zei op 7 december 2010 om 09:52
    Dat moet Apple toch doorhebben als er 30 apps tegelijk worden ingestuurd? Waarom doet Apple daar niets aan? Hier worden klanten echt de dupe van.

    De App store kent dus een gigantisch lek in de beveiliging.
    ================

    “. . . . . al zou het iets te maken kunnen hebben met in-app purchases vanuit andere apps van dezelfde ontwikkelaar.”

    Is ook een mogelijkheid zoals beschreven. Niet meteen schreeuwen over beveiligingslekken en de dupe worden 😉

  4. In lifestyle heb je ook de Spiegel HD app vol goede reviews die nergens op slaan en een aantal reviews van echte ‘klanten’ die zich verschrikkelijk bedrogen voelen.

    Ook deze app blijft langdurig hoog staan, krijgt een update, dan weer 50 positieve algemene reviews die nergens op slaan, rinse and repeat..

  5. Beste is dan dus alleen af en toe met n ituneskaart tegoed op je account zetten als je t nodig hebt ,krijg je ook geen nare verassingen lol

  6. Ze moeten de app store gewoon vrijgeven en andere instanties/bedrijven een app store laten draaien. Dan kan je selectiever apps toelaten of weigeren en de ontwikkelaars verwijzen naar andere app stores als ze dan toch hun shit kwijt willen.

  7. Waarom staat Apple dit toe? Gewoon regel instellen dat ontwikkelaars maximaal 1 app per dag mogen indienen.

  8. al zou het iets te maken kunnen hebben met in-app purchases vanuit andere apps van dezelfde ontwikkelaar.

    Hoe? je kunt geen app kopen vanuit een andere app. (behalve via iAds, maar aangezien dat oor de adverteerder behoorlijk duur is…)

  9. Origineel geplaatst door Chantal
    Waarom staat Apple dit toe? Gewoon regel instellen dat ontwikkelaars maximaal 1 app per dag mogen indienen.

    Wij zijn dan als developer gedoomed, wij hebben met een iPad game 3 versies op de markt gezet waardoor je verschillende releases krijgt. Ook andere projecten moet je dan uitstellen.

  10. Om die reden (en om andere ongewenste aankopen te doen) heb ik het aankopen via in-app uitgezet (is een optie bij de instellingen). Op die manier kun je in ieder geval niet ‘zomaar’ iets aanschaffen vanuit een app.

    Maar vreemd verhaal blijft het wel, temeer gezien de strenge toelatingseisen in de AppStore door Apple. Maar misschien zit het probleem wel in het feit dat Apple alleen de toelating toetst. Als je eenmaal ‘binnen’ bent in de AppStore ben je ‘veilig’. Lijkt me zinvol als Apple ook (meerdere/betere) reviewers in dienst neemt die continu de apps in de AppStore checken op mogelijk ‘verdacht’ gedrag. Op die manier houd je de boel ook wel schoon lijkt me.

  11. App store LEEG maken en opnieuw beginnen dat is de beste oplossing 😀

  12. Ook onterechte afboekingen bestaan nog: bij mij is vorige week 8 dollar afgeschreven voor apps die ik niet besteld had. Het waren allemaal appsvan li jing. Gelukkig was het in de Amerikaanse store waarvoor ik een kaart gekocht had, dus mijn creditcard is niet leeggeplunderd. Bovendien heeft Apple dat geld weer teruggeboekt.

  13. Als je het niet te bont maakt is er altijd een “niet goed geld terug” garantie voor de AppStore.

    Elk bedrijf moet zelf bepalen of ze 30 apps gelijktijdig submitten. Als ze niet door de arbitrage komen (fart apps end.) dan kan je ze dus ook niet kopen. Misschien zijn er gebruikers die toch echt heel gelukkig zijn met de apps van Group University en MinhIT Softer.

  14. Origineel geplaatst door iMarvin
    Jammer dat er altijd lui zijn die het verpesten. Inderdaad wel shame van Apple, dat ze dat niet merken. Bij een aantal van 30 apps zou dat zeker moeten opvallen, lijkt mij, zeker als ze van dezelfde ontwikkelaar zijn.However, toch maar met een schuin oog de afschrijvingen in de gaten houden…

    Maken zo toch gewoon meerdere ontwikkelaars accounts aan. Voor zulke mensen is dat geen probleem en is die $100,- ook wel te overzien…

  15. I ken een app farm van xhumans met allemaal youtube app

  16. Dan rapporteer je die app in de Store?

  17. Ik ben zelf slachtoffer geworden van Apps die zijn afgeschreven maar die ik niet heb gekocht. De zogenaamde farm apps. Verdeeld over 3 facturen werd zo’n €15,- afgeschreven. Vervolgens deze bedragen teruggeboekt bij de bank. Dan begint de ellende helemaal, je raad t al; voor elk teruggeboekte factuur rekent click and buy €15,00. En daarbij werd m’n click and buy rekening geblokkeerd. En nu ik met een rekening van €62,49 zit (die inmiddels al wel betaald is) vraag ik me af hoe ik dit terug kan krijgen. Zoeken naar het goede telefoonnummer bij Apple is ook niet te doen. Iemand een oplossing/ telefoonnummer? Bij voorbaat dank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.