Reacties voor: App Store maakt einde aan vaste iTunes-prijs voor nummers

Artiesten kunnen via de App Store muzieknummers uitbrengen voor een veel hogere prijs dan de vaste iTunes-prijs van 99 cent per nummer. Maar ze kunnen de muziek ook voorzien van reclame gratis weggeven.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 12 reacties

  1. Nou dat nummer gaat dus niet verkopen 😛

  2. Vervuiling van de app store….in de kiem smoren deze flauwekul!

  3. Kansloos, maar sommige nummers zouden idd wel eens naar 79, 59 en 49 cent kunnen. Zou ik ook geneigd zijn wat oude nummers aan te kopen.

  4. Nog een aansteker. Daar hadden we er nog niet genoeg van. Ga eerder Opera Mini toestaan ofzo. Gare Apple richtlijnen beginnen een beetje vervelend te worden.

  5. dat is een goed idee……..

    een app ; waar je videoclips weer in kan kopen.. en op je iphone kan bekijken door em te syncen met je iPod functie..

  6. goedkoper is prima,
    Heb gisteren nog wat gekocht en het loopt aardig op met de 99€cents
    duurder? Dan spreek ik limewire aan.

  7. Het is nog steeds zo dat online nummers vaak duurder uitvallen dan een CD kopen. Het wordt tijd dat iemand een betere manier vindt om te distribueren en financieren zodat er geen “pimp” tussen de artiest en consument meer hoeft te staan.

    Dit is niet de oplossing.

  8. Dat gaat het echt niet worden. Wie gaat nou een app downloaden voor 1 liedje. Dit is vervuiling van de app store als ook je eigen springboard. Heb je muziek op je springboard en in je ipod. Dit is echt een hele slechte ontwikkeling en ik hoop dan ook dat niemand deze “app” koopt. Daarbij is 2 euro voor een liedje belachelijk. De platenlabels willen dat Apple de liedjes duurder maakt? Platenlabels ontvangen nu al bijna 80% van de opbrengsten, 10 voor de artiest en 10 voor Apple. Dit zijn echt boevenpraktijken.

  9. Origineel geplaatst door atquest
    Het is nog steeds zo dat online nummers vaak duurder uitvallen dan een CD kopen. Het wordt tijd dat iemand een betere manier vindt om te distribueren en financieren zodat er geen “pimp” tussen de artiest en consument meer hoeft te staan.

    Dit is niet de oplossing.

    Enige manier is als de artiest het zelf regelt.. en dat gaat niet zo gauw gebeuren, zal altijd iemand tussen zitten, altijd..

    @Rob:
    Als mensen niet zo veel downloaden zouden ze niet zo zeiken.

  10. Dat wil je toch niet dan moet je voor elk nummer een app aankliken…

  11. Ze zijn nu eenmaal kwaad dat ze een paar miljoen minder verdienen dan normaal. Nee, dat kan natuurlijk niet! …

    Ze moeten eens blij zijn dat er mensen zijn die van zoiets als iTunes gebruik maken. Het is nu juist de bedoeling door muziek online te kopen het filesharen daarvan minder aantrekkelijk te maken. 99 cent vind ik een redelijke prijs, daarvan maak ik graag en vaak gebruik. Als ze die gaan verhogen, wordt het voor mij minder aantrekkelijk, aangezien de kwaliteit van de songs nogal te wensen overlaat.

  12. @Joop
    Natuurlijk. Hoe verklaar je dan de prijs van het pre-mp3 tijdperk?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.