Reacties voor: Kritiek op de App Store: ‘Apple geeft voorrang aan eendagsvliegen en troep’

De ervaren ontwikkelaar Rory Prior heeft kritiek op vindbaarheid de App Store. Ontwikkelaars zijn te sterk afhankelijk van de volgorde die Apple bepaalt en de sortering is vaak onlogisch.

Reacties: 6 reacties

  1. Ook best misleidend heb vaker gehad dat ik een app kocht vervolgens later zag dat het 3jaar al geen update had gehad vervolgens scroll ik veder kom ik een nieuw soort app tegen met een dag eerder de laatste update kan ik die weer eens gaan kopen en die andere terug laten betalen

    Ben het met deze man eens mensen die hard werken voor hun geld en er veel tijd in steken horen gewoon boven aan te staan en niet de app makers die denken geld te innen en vervolgens geen updates meer uitbrengen

  2. Naast het hier gemelde probleem is het toch werkelijk van de zotte dat reviews op apps niet meer op volgorde van plaatsing worden weergegeven (dus nieuwste eerst!) zoals voorheen gebruikelijk was.
    Hebben ze er een van Microsoft opgezet?

    En dat een beoordeling over een app niet gerelateerd is aan een bepaalde versie.
    Een goed voorbeeld van waar het duidelijk misgaat is de Hue app van Philips.
    V1 staat als goed beschreven in de beoordelingen, v2 is bagger, en wordt met de grond gelijk gemaakt, en v3 is weer bijna perfect.

    Alle beoordelingen refereren echter naar dezelfde “basis” Hue app, terwijl er toch echt verschil is.

    Verder geldt voor andere apps:
    Sommige fouten ontstaan naar een update, sommige verbeterpunten gelden voor de app i.h.a.

    Dat is dus ook niet meer zichtbaar…

  3. Zou het iets te maken kunnen hebben, omdat starten ontwikkelaars hiervoor helemaal geen kans kregen om geld te verdienen aan hun app, omdat alleen grote bekende apps vindbaar waren?

    Ontwikkelaars kunnen ook zelf online marketing doen om hun app te verkopen. Je bent niet alleen afhankelijk van de ranking in de app store. Je download toch eigenlijk alleen apps die op blogs of andere social plekken worden genoemd?

  4. @MCNO: op de Mac kan je het weer wel op meest recent zetten, inderdaad een gemiste kans dat dt niet mogelijk is op de iPhone.

  5. Het is een beetje een tweestrijd hé? Onder het gros van de grootheden bezwijken juist de kleine nieuwe ontwikkelaars. Dat zij wat prominenter bovenaan komen vind ik niet anders dan fair play. Die grotere komen er wel.

    Maar Apps met een lagere reputatie (bv minder dan 4.0) zouden automatisch een lagere ranking moeten krijgen. Feit blijft dat die minder goed zijn.

  6. @MCNO: Je kunt ook op de iPhone de recensies op “meest recent” sorteren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.