Reacties voor: App Store krijgt concurrentie van toestelmakers en operators

Tijdens Mobile World Congress in Barcelona heeft de GSMA bekend gemaakt dat enkele grote telefoonmakers samen met enkele van de grootste telecombedrijven samen een App Store op gaan zetten.
Mike van Hoenselaar -

Reacties: 18 reacties

  1. Waarom niet. Als de app maar goed werkt op iPhone. Voor jailbreakers werkt het toch ook? Cydia is ook niet de App Store van Apple.

  2. Gaan ze nu allemaal hetzelfde proberen te bereiken zoals de app store van apple? Want dat gaat ze toch niet lukken 😛

  3. zou beteken dus dat er ook voor anderen toestellen beteren apps komen maar of dit nu al een bedreiging gaat vormen voor apple betwijfel ik eigelijk
    ze moeten alereerst het goed op gaan zetten anders geef ik het geen toekomst

    er zullen toch wel verschilende platformen zijn waarvoor je moet schrijven
    dat zal eght niet verdwijnen
    net zoals in de comp business

    Mac osx
    Windows
    Linux

  4. iets met…. 3jaar voorsprong

  5. Het zal gaan falen waarom?

    Omdat het TE lang gaat duren. Apple heeft groot en slim ingezet.
    1 telefoon OS,
    1 sdk,
    1 appstore.

    Hun oplossing is dus
    Meerdere Telefoon OSsen
    1 sdk
    1 appstore.

    Het gaat gewoon niet lukken denk ik om een app te porten naar alle mogelijke aangesloten telefoonOSSen. Of de sdk zou ervoor moeten zorgen dat die de app vertaald naar alle telefoon OSsen. Maar dan word die wel erg log.

    Tel daarbij op dat ze ook 1 ding missen: Tijd!

    Apple heeft nu zo’n grote voorsprong dat alleen 1 verkeerde move hun kan nekken. Een slechte iPhone release. Hopelijk laten ze in juni zien dat de iPhone de markt blijft domineren.
    Dan blijft de Appstore een succes en kan de concurentie het niet bijbenen.

  6. Opzich goede zaak maar het zal een nog veel grotere klus zijn dan wat apple heeft moeten doen voor zijn appstore.

    Vooral omdat het om allemaal losse belangen gaat en er niet een vast platform is maar heeeeeel veel verschillende telefoons.. met allemaal andere specs en besturingssystemen.

  7. gaat niet lukken.
    Je zal apps gaan krijgen met deze functie werkt wel met deze telefoon maar niet met deze.

    wordt een rotzooi.

  8. Als AT&T er aan meewerkt keuren ze danwel skype over 3g , Google voice e. d. Programma’s dan wel goed?

  9. pff lastige vraag.. de toekomst zal het uitwijzen is mijn antwoord 😉

  10. De fabrikanten komen er weer te laat mee, de geschiedenis herhaalt zich. Ze moeten eens een keer wat verzinnen waarmee ze Apple uit de markt kunnen werken. Zolang Apple met ideeën komt en hun gewoon stil zwijgend volgen, word het niks.

  11. Gaat technisch gezien niet goed werken denk ik.
    Of alle apps worden heel generiek en draaien op een of ander lanzaam basis framwork, of ze worden ongeoptimaliseerd voor veel toestellen en onbruikbaar..

    Zoals Rob hierboven al zegt, hou zowiets bij 1 telefoon of hooguit een productlijn.

  12. Too little too late, ben ik bang. Of alle telefoonproducenten moeten afspreken dat ze hun mobieltjes dadelijk op dezelfde hardware laten draaien, maar daar wordt de marktwerking ook niet veel beter op, vermoed ik.

    Dat wil zeggen: productiekosten hardware omlaag, onderscheidend vermogen van de merken en producten omlaag; meer overbodige producten en merken; weg merken.

  13. Ik persoonlijk juig het toe. Een open platform dat op toestellen werkt is alleen maar toe te juigen. Helaas zijn veel partijen zoals AT&T en Sprint nogal berucht om hun vendor lock-in praktijken.

    Ik zie de nieuwe store onstaan uit een van de volgende manieren:
    i) Apps op basis van een uniforme widget-achtige webtechniek (HTML+CSS+JS) a la Yahoo Widgets of WebOS. ii) een store die gebaseerd is op een techniek die apps automatisch geschikt maakt voor meerdere platforms zoals nu al mogelijk is via PhoneGap.com

  14. In plaats van zich te onderscheiden lopen die bedrijven wel heel erg achter de feiten aan! Dit gaat veel te veel tijd in beslag nemen! Kopieeren is niet de oplossing!

  15. gaat WEL lukken … gewoon daar de grotere meerderheid non iphones zijn.
    Enkel de slimme mensen pakken iphone …

    Nu die andere massa, die goedkoper kopen, gelinked zijn aan windows mobile, symbian, … om welke reden ook is op zich een zeer grote markt.

    Wat gaat het probleem zijn, die SDK dient rekening te houden met al die OS’en alsook met verschillende resoluties, verschillende input manieren, … en dat verhoogt de complexiteit …

    Nietegenstaande schreeuwen bezitters van die telefoontjes ook naar een “one shop” plaats … en dus dit kan lukken.

    Een belangrijker probleem is, gezien de belangen van de medespelers in dit project, wie gaat zijn stempel doorduwen en gaat dit niet ten koste van de anderen? In dat laatste geval is het alsof het concept van intern reeds vermoord wordt … hetgeen zeer realistisch is gezine de grote financiele belangen …

  16. Ik denk zelf dat het ze wel gaat lukken, dat maken van een appstore. Het probleem word alleen een fucking slechte gebruikers ervaring voor zowel consumenten als producenten.

    Stel je voor dat je software moet maken voor 200 verschillende scherm resoluties, dat word zwaar klote..

  17. Maar het blijft naar mijn mening een goed idee als apps cross platform beschikbaar zijn. Als ik nu aan iemand Shazam laat zien, en die persoon heeft geen Iphone, heeft ie er niet veel aan. Zou leuk zijn als op een of andere manier alle Iphone Apps ook voor andere OS’en geschikt gemaakt zouden worden. Beetje zelfde als met een browser of Skype of zo. Op Linux, Mac, Windows, firefox is er voor alle versies.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.