App Store en iTunes hebben last van wereldwijde storing

De App Store en iTunes Store kampen met een wereldwijde storing. Daardoor kun je geen apps updaten of nieuwe apps installeren. De storing begon rond 21:30 uur dinsdagavond.
Redactie - · Laatst bijgewerkt:

Update 28 maart: de storing is opgelost.

Storing bij App Store en iTunes

De App Store heeft momenteel last van een storing. Daardoor is het niet mogelijk om apps te updaten en nieuwe apps te downloaden. Ook kun je geen aankopen doen. Je krijgt een pop-up te zien met een melding dat de iTunes je aankoop niet kan verwerken, met het advies om het later nog eens te proberen.

De problemen begonnen om ongeveer 21:30 uur dinsdagavond, een paar uur nadat Apple aankondigingen had gedaan tijdens het onderwijs-event 2018. Het lijkt ons sterk dat de storing heeft te maken met enthousiasme om de iWork-updates te installeren, maar je weet maar nooit.

iTunes en App Store down voor verschillende gebruikers

Meestal zijn storingen zoals deze van korte duur, dus als je even geduld hebt (of morgen opnieuw probeert) zal de storing alweer verholpen zijn. Normaal gesproken is op de iCloud-storingspagina te zien of er problemen zijn. Bij Apple is te zien dat er in ieder geval problemen zijn bij de iOS App Store, Mac App Store en het Volume Purchase Program. iTunes U ligt er helemaal uit en je kunt ook problemen hebben met de Apple TV. We werken dit bericht bij zodra de storing is verholpen.

iTunes melding

App Store foutmelding onderdrukken

Als de continue meldingen je storen, schakel dan tijdelijk het automatisch updaten van apps uit. Je doet dit via Instellingen > Batterij > Energiebesparingmodus of vraag Siri “Zet energiebesparing aan”.

Kies vervolgens Instellingen > Privacy > Analyse en schakel Deel iPhone-analyse uit. dit stopt de communicatie met de App Store als je een app opent. Vergeet deze instellingen niet weer terug te zetten als de storing voorbij is.

Meer App Store storingen
Wil je meer weten over App Store storingen en hoe je de status van iCloud-diensten opvraagt? Lees dan onderstaande tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2018, 7:39
Categorieën Apple, Diensten
Onderwerpen app store, itunes, storing

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.