Reacties voor: App Store groeit sneller dan iTunes Music Store

De App Store groeit tweemaal zo snel als de iTunes Music Store, heeft Roughly Drafted berekend. Volgens een schatting wordt volgend jaar het aantal van 1 miljard gehaald, zowel in aantallen als in omzet.
Lees het complete artikel → App Store groeit sneller dan iTunes Music Store
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Het verbaasd me niets. De iPod was het paard van Troie. Met de bijbehorende software (iTunes) is Apple al goed in de consumenten markt gepenetreerd, alle Macs worden er standaard geleverd en alle PC bezitters met een iPod hebben het ook geïnstalleerd staan. De laagdrempelige manier van aanschaf en installatie van de gekochte software geeft nog een extra zetje in de rug.
    Slim (en knap) dat ze het iTunes platform tevens aangewend voor iPhone software, al zal de iPhone wel wat marktaandeel van de iPods kannibaliseren. Maar daar geven ze vrij weinig om denk ik, uiteindelijk zal het de muziek-, film- en softwareverkoop zijn die het grote geld in het laatje gaat brengen. Die markt is immers dringend op zoek naar een werkend (lees: profitabel) business-model… dat heeft Apple voor ze ontwikkeld.

  2. Steve Jobs ziet alweer dollartekentjes!

  3. niet zo heel gek. Voor muziek zijn er veel meer alternatieven. Je kan er op verschillende mabieren lagaal en illegaal aan komen. Apps uit de app store zij maar op 1 manier legaal te krijg. En zeer gemakkelijk te installeren. Illegaal lukt ook maar daar heb je weer extra middelen voor nodig wat het er niet makkelijker op maakt. En je weet niet of er updates voor zijn.

    Cydia en installeren zijn geeneens alternatieven te noemen vanwegen het gebrek aan goede content. Alleen dat wat apple zelf niet toestaat is daar goed. De rest kan je net zogoed uot de app store halen.

    Het komt dus mede door het monopolie dat Apple heeft.

    het blijft een heel erg goede prestatie.

  4. @4saus: welk monopolie? Applicaties uitbrengen voor hun eigen iPhone? Elk telefoon-OS heeft zijn eigen software distributiemethode, zo ook Windows Mobile, Sony Ericsson en Nokia. De content voor die systemen is nog niet half zo goed en de gebruikte distributiemethoden zijn minder gebruiksvriendelijk en slecht geïntegreerd.
    Grappig overigens dat Apple een groter software-aanbod heeft , een veelgehoorde klacht van PC-adepten was dat er voor Mac (in vergelijking met de overvloed aan PC software) zo weinig software beschikbaar is. Goed dat ze dat argument voor de iPhone nu wel hebben weggewerkt.

  5. Het is toch knap, hoe je het ook went of keert.
    Eerst maken ze de ipod maar hé er is geen content, dan gaan we die toch zelf verkopen.
    Vervolgens herhaalt apple zijn eigen geschiedenis door het nog eens dik over te doen met de iphone en de appstore, handige gasten zou je toe moeten geven.

  6. Kaaaatjing! 😉

    Ze zijn gewoon veel en veel slimmer dan Windows. Hun marketing strategie is gewoon ijzersterk.

  7. jups

    Apple weet als geen ander hoe ze hun eigen markt moeten creëren met een product dat mooier en gelikter is dan de rest. Als het even kan ook nog is makkelijk werkt. en de kunst is dan om dat alles ook nog eens winst gevend te kunnen krijgen /houden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.