Reacties voor: Voor het eerst minder apps in de App Store door Apple’s grote schoonmaak

Voor het eerst sinds het bestaan van de App Store zijn er minder apps beschikbaar. Volgens een onderzoek waren er eind 2017 2,1 miljoen apps beschikbaar, een daling van zo'n 100.000 stuks ten opzichte van het begin van dat jaar. Wat zijn de redenen voor deze plotselinge daling?

Reacties: 8 reacties

  1. Als het maar kwalitatief goed is. Slecht en meer heb je niks aan

  2. Boos op Apple, omdat de lijst met gekochte en gedownloade apps weg is.
    Als Apple denkt dat deze nieuwe appstore mij uitnodigt om meer nieuwe apps te kopen, dan hebben ze het mis. Ik verwijder regelmatig een aangeschafte app om hem later weer te downloaden. Daar heb ik redenen voor. Zoals het nu is vind ik de appstore knap waardeloos.

  3. Wat betreft Android: via alternatieve appstores zoals apkpure heb je de mogelijkheid om een oudere versie van een app te downloaden. Dat is soms heel prettig, bv. wanneer je de mieuwe functies niet ziet zitten of wanneer de app te zwaar is geworden. Apple is mooi en veilig, maar dwingt teveel.

  4. Een onduidelijke nieuwe appstore. Ook op mijn MacBook kan ik niet meer bij de lijst apps die ik heb aangeschaft. Het hele issue ‘apps’ is verdwenen. Ik moet nu in mijn geheugen graven: hoe heette die app voor de kinderen ook alweer? Die gids van Italië? En dit allemaal omdat Apple de verkoop van nieuwe apps wil stimuleren. Dit betekent voor mij dat ik helemaal geen Apple product meer ga kopen. Veel teveel regeren van bovenaf. Het wachten is op de Librem 5, die ik zelf kan beheren.

  5. Origineel geplaatst door Klaas
    Een onduidelijke nieuwe appstore. Ook op mijn MacBook kan ik niet meer bij de lijst apps die ik heb aangeschaft. Het hele issue ‘apps’ is verdwenen. Ik moet nu in mijn geheugen graven: hoe heette die app voor de kinderen ook alweer? Die gids van Italië? En dit allemaal omdat Apple de verkoop van nieuwe apps wil stimuleren. Dit betekent voor mij dat ik helemaal geen Apple product meer ga kopen. Veel teveel regeren van bovenaf. Het wachten is op de Librem 5, die ik zelf kan beheren.

    Dat is vreemd? Hier gewoon in de AppStore zowel op de iPhone als de Mac gewoon aankopen zichtbaar. Misschien even contact opnemen met Apple Support?

  6. Bedoelen jullie de aankoop geschiedenis?

    In de Appstore, linksonder tabblad vandaag klikken.
    Rechtsboven op je account foto klikken.
    Aankopen klikken

    Gevonden

  7. Het aanbod apps op Android kun je niet 1 op 1 vergelijken met het aanbod op iOS, want je hebt op Android een aantal categorieën apps die niet mogelijk zijn bij Apple. Dit zijn o.a:

    – Launchers (aangepaste startschermen)
    – Thema’s en widgets
    – Root apps (voor flashen, back-ups en modificeren systeemelenten.
    – Emilators voor oude spelcomputers
    – Task killers en geheugen boosters (ook al slaan deze veelal nergens op)

    Dus: hoeveelheid apps zegt niets. Kwaliteit. Dat is waar het om gaat.

  8. @WFT: Je hebt gelijk: onder ‘vandaag’ en dan op je icoon ( ik heb daar geen foto) clicken. Daar was ik niet op gekomen, dus bedankt. Maar vind nog steeds dat het niet duidelijker is geworden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.