Reacties voor: Apple start met de verkoop van App Store-reclamebanners

Apple is begonnen met de verkoop van App Store-reclamebanners. Ontwikkelaars krijgen $100 tegoed om mee te experimenteren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Het is nu alleen nog beschikbaar voor de Verenigde Staten en alleen nog voor iPhone (geen iPad en dergelijke). Het zal wel even duren voordat het beschikbaar in NL wordt, als je kijkt naar hoe lang Apple er over doet om andere diensten (Business Connect bijv.) naar de EU te brengen.

  2. Vraag me af wat de toegevoegde waarde is voor de kleine zelfstandige ontwikkelaar. De grote softwarehuizen hebben sowieso geld genoeg om de hele advertentiestore leeg te kopen en hun apps nog meer te promoten, daar kom je als kleine jongen (of klein meisje) toch niet tussen. Oftewel: alleen maar extra geld in het laadje van Apple!

  3. @Wim van Driel: Volledig mee eens!

  4. Die reclame werd zo ie zo al gedaan door de grote jongens. Ze staan regelmatig in de top 10, uitgelicht, onze favorieten etc. Ze zijn vaak helemaal niet vernieuwd of verbeterd. Ruimte kan dus gewoon gekocht worden.

  5. Origineel geplaatst door Henk
    zo ie zo

    ‘Sowieso’ bedoel je?

  6. Zo staat het in de mail van Apple : “Smart and flexible.
    Search Ads was designed to be effortless for small and independent developers. …”. Ben benieuwd hoe dat ze dat gaan hard maken.

    Je kan dus bepalen hoeveel je betalen wilt per klik. Stel ik zeg 1€, dan kan het zijn dat er iemand boven je komt te staan omdat hij meer wilt betalen per klik. Denk dat op deze manier het ‘Software as a Service’ model nog maar zal gepushed worden. Het zullen sowieso die jongens zijn die het hardst reclame gaan maken. Zij moeten je het meest overtuigen om hun diensten te nemen zodat ze je iedere maand kunnen factureren. Apple beseft blijkbaar niet dat het juist die oplossingen zijn waar ze niks aan verdienen en nu krijgen zij de kans om bovenaan in het lijstje te komen. Well done Apple!!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.