Reacties voor: App Store-applicaties backuppen met AppBackup (Cydia)

Met AppBackup kun je een backup maken van je App Store-applicaties. Dat komt van pas wanneer de backup die Apple zelf in iTunes heeft gemaakt, dienst weigert.
Lees het complete artikel โ†’ App Store-applicaties backuppen met AppBackup (Cydia)
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. jammer weer dat het met een jailbrake alleen mogelijk is

  2. Je gaat zo steed meer neigen naar een jailbreak ๐Ÿ™‚

  3. Hoe werkt dat dan eigenlijk? Stel dat je zelf een programma weg doet (bv gewoon met het kruisje, dus zonder restore e.d.) en dan later toch de backup wil terugzetten. Moet je dan eerst het programma downloaden uit de appstore en dan de backup erover zetten? Of kan je gewoon direct de backup terug zetten en is daarmee alles in orde?

  4. dit lijkt me wel interessant hoor
    zou het ook mogelijk zijn op de ene iphone een app te backupen, en hem op de andere te zetten? ๐Ÿ˜›
    zal wel niet .. de apps zullen wel versleuteld zijn oid :-/

  5. de appstore is al een tijdje gehackt hoor ๐Ÿ˜‰
    heb alle spellen er op staan

  6. De tekst is niet erg duidelijk.
    Worden nu de Apps of ook hun data opgeslagen.
    Het probleem is dat de iPhone geen UserSpace heeft en applicaties in alle hoeken en gaten wat data neerkwakken (wat een design, 2008).
    Dus wat doet deze backup app dan ? Zoeken, of weten waar het allemaal staat.
    En hoe toekomstbestendig is het allemaal, want elke zoveel minuten komt er weer een app uit met zijn eigen manier/lokatie van opslaan.

  7. Net wat Fiks zegt, jammer dat dit niet via de app store weg kan, dat je jouw toestel eerst moet jailbreaken. Je wordt inderdaad bijna verplicht dit te doen omdat Apple het belangrijker lijkt te vinden dat er een vijfde “flashlight” programma bij komt dan een programma dat echt zinvolle functionaliteit toevoegd.

  8. Hier staat een soortgelijk (/oorspr?) verhaal
    http://justanotheriphoneblog.com/wordpress/2008/08/22/iphone-backups-why-apple-is-forcing-me-to-jailbreak-and-why-you-should-too/
    maar het is nog steeds niet duidelijk of het met alle applicaties werkt en hoe.
    Lijkt me toch essentieel voor een jailbreak-beslissing (die voor veel mensen nogal een stap is)

  9. Ik ben ook wel benieuwd wat het precies doet, want als het alleen een kopie van /var/mobile/Apllications maakt, dan kan ik dat zelf ook wel via SSH naar een map op m’n computer doen zoals ik nu al structureel doe en neem ik niet 2x de ruimte in op m’n iPhone. Zeker als je Netter’s Anatomy, MonkeyBall etc, erop hebt staan, dan tikken de megabytes weg. “Weet” dit programma ook dat er prefs en andere instellingen in andere mappen staan? Dan is het zinvol. Sommige spellen houden high scores en user instellingen niet in hun eigen .app map vast maar elders.

  10. Idd, vreselijk irritant, toen ik 1password herinstalleerde was ik al m’n wachtwoorden kwijt…
    Eigenlijk komt het er dus op neer dat die applicatie op dit moment compleet waardeloos is met de instabiliteit van de “apps”.
    Vreemd dat ik daar met de installer en cydia pakketjes NOOIT last van heb gehad.
    Is het werkelijk zo moeilijk om het niveau van een gratis service te evenaren?

  11. AppBackup geeft mij de mogelijkheid om al m’n App Store-applicaties (20) te backuppen, dus ik denk dat (bijna) alle applicaties ondersteunt worden.
    Hij maakt geen simpele backup van de map Applications, die applicaties heb je natuurlijk nog gewoon in iTunes staan. Hij backupt de data, zodat je het later weer terug kunt zetten. Ik neem aan dat je eerst de applicatie zelf via iTunes op je iPhone moet zetten, en dat je dan pas de data terug kan zetten.
    Of het mogelijk is om data op deze manier met elkaar uit te wisselen? Geen idee, we zouden het op het forum kunnen proberen.

    Hoop dat het nu wat duidelijker is.

  12. Maar als je een restore hebt gedaan, is alles toch weg…Dus ook BackUp.app…Hoe wil je alles dan weer terug zetten als die BackUp ook weg is??

  13. “AppBackup zal de backups op je iPhone opslaan, die jij er – voordat je een herstel uitvoert – via SSH af kan halen. Wanneer iTunes vervolgens zijn eigen backup niet terug kan zetten, kun jij je App Store-applicaties in ieder geval nog via SSH er weer op krijgen.”

    Die haal je er zelf dus via SSH af.

  14. het zou handiger zijn dat je zoiets hebt met cydia en installer apps die ben je altijd kwijt na een update,
    voor appstore zie ik het nut nog niet echt behalve idd die wachtwoord apps

  15. nou ik zie toch echt wel het nut ervan in.. er zijn best veel mensen die games hebben waarin ze best ver gevorderd zijn en dan moeten ze gaan herstellen das niet leuk ๐Ÿ˜‰

  16. Maar wat voor die gelegenheden waarbij je door een fatale crash niet meer in de gelegenheid bent ze er middels SSH af te halen…maakt dat het programma nutteloos?

    Klinkt een beetje als “deze auto is volledig crash proof indien u vlak voor de mogelijke crash het voertuig tot stilstand brengt”

  17. Enig idee hoelang die backup duurt? Ik heb namelijk net 2 uur geleden de nieuwste firmware 2.2.1 erop gezet. En voor de tijd had ik op backup gedrukt op aptbackup. En nu heb ik op restore gedrukt en is al nu 1.5 uur bezig. Enig idee hoelang dit duurt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.