Reacties voor: Vier dingen die de Apple Watch kan leren van Android Wear 2.0

Google heeft Android Wear 2.0 aangekondigd, de nieuwste versie van het besturingssysteem voor smartwatches. Wat kan Apple hiervan leren voor de Apple Watch en watchOS 3.0? We nemen vier functies onder de loep.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Apple is al een tijdje weinig innovatief en wordt, helaas, trendvolger i.p.v. trendsetter zoals voorheen.

  2. Onafhankelijker van iPhone prima, andere wijzerplaten, graag! Maar een extra abbo voor je Apple watch?? Dan doe ik ,hoe fijn en handig ik hem ook vind hem vandaag nog de deur uit

  3. De smart watjes hierboven beschreven zijn allemaal voorzien de persoon en verblindde zoals ik dan voor zover dat ik het weet heb je die geen screen reader en spraak net zoals bij de Apple Watch al moet ik zeggen dat ik heel tevreden ben over de Apple Watch wat die voor mensen die blind zijn zo ziek te bieden heeft

  4. @Eric: Een extra abbo zou technisch gezien nog nodig hoeven zijn, er bestaat zoiets als Multi Sim. Dan heb je 2 simkaartjes; 1) jouw ‘hoofd’ simkaart die gesprekken, smsjes en data kan versturen en ontvangen. En 2) jouw extra simkaart die alleen Data kan versturen en ontvangen vanaf het zelfde abonnement.

    Zo ver ik weet wordt dit in Nederland voor consumenten nog niet aangeboden (zakelijk door een aantal wel), maar de techniek is er, en bestaat ook al jaren. Je zit dit ook vaak toegepast in Telefoon + tablet (met data).

    Edit:
    Apple zou er voor kunnen kiezen om encrypted (via voip) je telefoon gespreken te versturen naar je Apple Watch en andersom, al krijg je dan wel wat lagg extra en is de kwaliteit sterk afhankelijk van je data verbinding op dat moment.

  5. @sem schilder: heb dat ook gebruikt, maar zodra je 1 vergeet komen de gesprekken misschien binnen op degene die je thuis hebt laten liggen. Vond t vreselijk lastig. Er zal vast een oplossing zijn, zolang er maar geen extra abbo kosten zijn

  6. Ik vind punt 4 maar raar. Je start een workout toch vóórdat je daadwerkelijk begint met sporten, niet als je al bezig bent?

  7. Een minitoetsenbordje op een oppervlak van een paar cm hoog en breed is ook echt iets wat je alleen op Android vindt. Dat is geen compliment. Bij het doen-omdat-het-kan is Apple altijd veel terughoudender geweest.

  8. @Tim: En dat baseer je op? Als je eens in de geschiedenis van Apple duikt weet je dat wat je zegt niet klopt. De Apple Watch was bij uitkomst in een klap de beste smart watch en de concurrenten hebben weer heerlijk leentje buur gespeeld. Praat aub geen onzin. Overigens zie ik in de demo weinig nieuws behalve de wijzerplaten. Stand alone is een kwestie van tijd.

  9. Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Een minitoetsenbordje op een oppervlak van een paar cm hoog en breed is ook echt iets wat je alleen op Android vindt. Dat is geen compliment. Bij het doen-omdat-het-kan is Apple altijd veel terughoudender geweest.

    Dat swypen vind ik wel slim bedacht. Alhoewel dicteren perfect werkt op de Apple Watch, zie ik het als een handige aanvulling. Laat maar komen!

  10. @sem schilder: Bij Vodafone al meer dan 2 jaar op bijna alle abonnementen.

  11. Ik gebruik de watch 80% van de tijd echt om klok te kijken en kijk vooral heel erg uit naar wijzerplaten van derden of gewoon compleet aan te passen wijzerplaten (die je dan op je iPhone kan maken).

    En wat betreft punt 2, wellicht kan de Watch beter kijken naar antwoorden die je veel verstuurt naar een contact (in een bepaalde groep), waardoor automatisch de voorgeprogrammeerde zinnen worden aangepast.

  12. @Eric: bij T-Mobile kan je een MB-verdeler aanvragen (data-sim). Hiermee kan je je databundel op een andere simkaart gebruiken zonder dat het effect heeft op je inkomende en uitgaande gesprekken. Je deelt dus enkel je databundel van je hoofdsim met je data-sim.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.