Reacties voor: Android Wear 2.0 officieel onthuld: dit heb je eraan

Android Wear 2.0 is officieel! De nieuwe software voor smartwatches is ook voor iPhone-gebruikers interessant.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 21 reacties

  1. Prachtige klokjes! LG style en de Fossil Q series. Ik heb een Apple watch maar als ik dit zie gaat mijn hart toch echt wel harder kloppen. Klokjes horen nou eenmaal rond te zijn, stoer en robuust.

  2. @duo: Klokjes horen rond te zijn, smartwatchs moeten rechthoekig zijn 🙂

  3. Dit zit er echt top uit! Zoveel hardware als software. Gelikt!
    Hierdoor voelt m’n Apple Watch echt prehistorisch

  4. Alleen al met het oog op concurrentie en innovatie juich ik dat enorm toe!

  5. Ik heb ondertussen al een tijdje een Samsung gear s3 en ben daar zeer tevreden over.
    Een klokje, ook al is het een smartwatch, moet in mijn ogen inderdaad rond zijn.

  6. Zien er leuk uit helemaal mee eens, maar wat een onzin een klokje hoort rond te zijn. Een klokje moet functioneel zijn en vooral de tijd en eventueel de datum laten zien.

  7. Origineel geplaatst door dries6951
    @duo: Klokjes horen rond te zijn, smartwatchs moeten rechthoekig zijn 🙂

    😂😂😂 Grapjas…

    Heb toch echt twee rechthoekige klokjes, en zou graag een ronde smartwatch hebben – als die tenminste maar niet zo’n aanslag zou plegen op m’n iPhone accu als die 😡 Apple Watch sinds iOS 10 en watchOS 3 doet en wél een zinvolle aanvulling erop zou zijn. O ja, en niet zo’n ouderwets onhandig kroonwieltje zou hebben 🤔

    Beweren dat een smartwatch rechthoekig zou moeten zijn is jezelf laten kennen als iemand die (zelfs letterlijk) niet ‘outside the box’ kan denken 😝
    _

    Vwb dat kroonwieltje, daarmee bewijzen deze A-wear makers dat ze het gezegde “beter goed gejat dan slecht bedacht” toch niet helemaal goed hebben begrepen. Het jatten op zich is daarvan niet de essentie en geen garantie voor succes.

    Zou het hardop waarschijnlijk m’n strot niet uitkrijgen 😉,
    maar uitgerekend Samsung heeft daar toch een veel gebruiksvriendelijker alternatief voor gevonden met die ring om het scherm. Dat priegelwieltje was op een veerwerkhorloge al onhandig, en is dat na al die jaren ook nog onveranderd op een ‘smartwatch’ 😕

  8. Ik ben een echte Apple fan maar die Apple watch is echt het lelijkste ontwerp wat ik ooit heb gezien van Apple!

  9. Smaken verschillen… en dit is niet mijn smaak 🙄

  10. En daar gaat het hele riedeltje weer opnieuw, zoals eerder met de iPhone en de iPad: Apple denkt jarenlang diep en hard na over hoe een smartwatch zou moeten werken, terwijl de rest al eerder slecht werkende smartwatches uitbrengt.
    Vervolgens komt Apple met de Apple Watch en langzamerhand kopieert de rest de werking van de Apple Watch tot in detail…

    Als Apple zijnde zul je je aan de ene kant trots voelen, maar ook heeeel moe… pffff…

  11. Ben zeer benieuwd hoe dit precies werkt met iPhone. iMessage zal niet werken qua reageren. Maar kan je wel reageren via WhatsApp op je Android Watch met het keyboard / scribble achtige optie en spraak in het Nederlands?

  12. Origineel geplaatst door Jan
    Ik heb ondertussen al een tijdje een Samsung gear s3 en ben daar zeer tevreden over.

    Een klokje, ook al is het een smartwatch, moet in mijn ogen inderdaad rond zijn.

    Krijg je op die dingen ook whatsapp-notificaties door?

  13. @Marc:

    Apple heeft gewoon een andere variant gemaakt van een bestaand concept. Daarbij had samsung met hun roterende bezel gewoon een meesterlijke zet gedaan.

    Ik heb zelf een lg g watch, maar smartwatches zijn in hun huidige vorm vrij zinloos.. en android wear 2.0 veranderd daar niks aan..

  14. Goedkope ronde rommel die misschien leuk is om op de kermis te winnen met Koningsdag. Ik zou m n arm er nog eerder afhakken dan dat ik er mee zou rondlopen.

  15. Origineel geplaatst door Wouter
    Dit zit er echt top uit! Zoveel hardware als software. Gelikt!

    Hierdoor voelt m’n Apple Watch echt prehistorisch

    Lekker vergelijkingsmateriaal, Apple is de enige, android is voor meerdere developers…
    Qua wat ze kunnen zijn ze nagenoeg gelijk.

  16. @Ferryman:
    Dat is een mening, geen feit… en ik ben het absoluut niet eens met wat jij hier verkondig.
    Nee JIJ moet je klokke leuk en functioneel vinden… het is immers jouw horloge en niet die van een ander.

  17. Kan er niets aan doen maar ik vind ze echt NIET mooi. Sommige modellen zien er zelfs ‘rond’uit goedkoop uit. 😖

  18. @duo: Mijn voorganger heeft een punt. Een smartwatch is geen ‘klokje’ en hoort niet rond te zijn.

  19. Origineel geplaatst door Johannes
    @Marc:
    Apple heeft gewoon een andere variant gemaakt van een bestaand concept. Daarbij had samsung met hun roterende bezel gewoon een meesterlijke zet gedaan.
    Ik heb zelf een lg g watch, maar smartwatches zijn in hun huidige vorm vrij zinloos.. en android wear 2.0 veranderd daar niks aan..

    Ik doelde niet zozeer op de Apple Watch an sich, maar meer op het feit dat het hele riedeltje zich herhaalt (eerst met de iPhone, toen met de iPad). Dus dat anderen uiteindelijk gewoon Apple kopiëren. Ook Apple kopieert regelmatig ideeën (zoals cmd-tab als kopie van Windows alt-tab), maar altijd details of globale concepten; nooit complete producten.
    Bij Samsung (en anderen) is het andersom: die bedenken af en toe een leuk detail (roterende bezel, áls ze dat al zelf bedacht hebben) maar kopiëren 95% van hun complete producten van anderen (met name van Apple). En het kopiëren gebeurt tot in detail, getuige de werking van het kroonwieltje in Wear 2.0, en de manier waarop je wijzerplaten aanpast.

    Dat gebeurt nu dus opnieuw, met als enige uitzondering dat de meeste Android watches rond en niet vierkant zijn.

    Verder heb ik een Apple Watch, en ik vind hem niet zinloos, integendeel: ik heb er continu plezier van: het ‘sluiten van de ringen’ helpt mij enorm bij het in beweging blijven; de Apple Watch-variant van de Kaarten-app is ideaal bij het navigeren op de fiets of lopend; de afstandsbediening voor de camera-app (met live viewfinder) is geweldig bij het maken van (groeps-)foto’s; tegen m’n pols kunnen zeggen dat m’n lampen in stand “TV-kijken” moeten, of de “lampen van de tafel” helder, is niet alleen cool, maar ook handig. Of “zet de timer in 5 minuten”, als ik eieren opzet met vuile handen tijdens het koken. Of de tijd van m’n eerstvolgende afspraak altijd in beeld hebben.

    Zo kan ik nog wel even doorgaan….

  20. Ok, ik ben er uit. Als Apple een ronde Watch maakt, ga ik er denk ik wel een kopen. Persoonlijk vind ik deze ontwerpen mooier en hebben ze een minder geeky uitstraling. Oh ja, en de prijs kan ook omlaag.

    Uiteindelijk hoeft Apple er maar een beperkt aantal functies in te verwerken: Sportfuncties (hartslag, stappen ed), homekit en notificaties, gps. Mailen, typen, gamen ga ik echt niet op een horloge doen.

  21. @Marc: zullen we nu eens beginnen hoe Apple HTC/ (Qtek) heeft gekopieerd..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.