Reacties voor: Goedkope Android-toestellen in de knel: mensen willen liever een gebruikte iPhone

Door de populariteit van refurbished iPhones is er steeds minder vraag naar goedkope Android-toestellen. De hergebruikte smartphones zijn inmiddels goed voor bijna 10 procent van de wereldwijde markt voor smartphones en dat heeft een enorme impact op de fabrikanten, die toch al met lage marges te maken hadden. Mensen met weinig budget hebben liever een echte iPhone dan een goedkope kloon.

Reacties: 7 reacties

  1. Ik heb ook jaren android gebruikt en nu sinds paar jaar IOS, ja het is wennen maar daarna zo fijn.
    De 1ste android phone voor mijn Sony Ericcson X10, daarna over gegaan naar een HTC Desire HD vervelende is het werkt weer anders(Ander uiterlijk sommige dingen op andere plek).
    Het zelfde geld als er weer een nieuwe android update is, en zo ook samsung gehad en later eens HTC.

    Bij elke telefoon wissel of grote android update is alles weer wennen, je moet van alles opnieuw uitzoeken waar het zit enzo.
    Nu heb ik een Iphone 8 plus en als ik dan mijn 5 jaar oude Ipad air pak geen verschil, het menu alles is het zelfde.

    Het is gewoon simpel aangezien je het wiel niet opnieuw hoeft uit te vinden, dat geeft gewoon rust aangezien je weet hoe het werkt.

  2. Uiteraard… In de begin jaren van de smartphone had ik ook Android, maar daar was ik al snel klaar mee. Overgestapt op Apple iOS en zou niet anders meer willen… Sterker nog, ik moet niets anders meer! Ik koop nu elk jaar, 2 of 3 jaar ‘n los nieuw toestel (hangt van de situatie of de upgrade af) Maar Apple bevalt mij prima. En daar komen blijkbaar steeds meer mensen achter.

  3. @dennis: Helemaal mee eens. IOS is gewoon veel fijner en geeft veel meer rust.

  4. Origineel geplaatst door Johan
    Uiteraard… In de begin jaren van de smartphone had ik ook Android, maar daar was ik al snel klaar mee. Overgestapt op Apple iOS en zou niet anders meer willen… Sterker nog, ik moet niets anders meer! Maar Apple bevalt mij prima. En daar komen blijkbaar steeds meer mensen achter.

    Herkenbaar. Begonnen met Samsung S2. Eerst begon het met wauw-effect, je kon alles wijzigen, “customizen” zeg maar, iets wat bij iOS niet echt kan, maar toch… teruggegaan naar Apple! Wegens Macs en iPad. Ecosystem werkt erg goed binnen Apple. En dan om over updates te zwijgen. Mooi merk. Hopelijk blijft ze het goed doen, en zijn de slordigheden van afgelopen maanden in de updates van de systemen wel ‘eenmalig’, en wordt het straks weer beter.

  5. In het verleden BlackBerry, Android en Windows gehad.
    Sinds de 5s overgestapt naar Apple/iOS en wil niets anders meer!

    Al moet ik zeggen dat Windows ook erg goed werkte, lang ge-update werd maar de store waardeloos was.

  6. @Pedrodh: Bij mij juist andersom gegaan had Galaxy S2 van werk en zelf 3gs bij overlijden toestel de Galaxy s3 tm 6 gehad inmiddels tevreden Nokia 8 gebruiker. Een van de redenen was dat ikniet genoeg kon aanpassen op de iPhone zonder Jailbreak en was verplicht iTunes te gebruiken om bijvoorbeeld muziek over te zetten en moe(s)t me films converteren. Daarom ook aandroid toestellen gekocht sindsdien. Qua tablets ben ik uiterst tevreden met mijn iPad en zal ik geen Android tablet willen

  7. Trieste aan het verhaal is dan toch dat mensen -denken- een fris opgelapte iPhone te kopen maar waar in werkelijkheid niets mee gebeurd is. Met slechte batterij, etc. zoals laatst in het nieuws was.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.