Reacties voor: CarPlay verliest een concurrent, maar krijgt er een nieuwe bij

Driving Mode voor Google Assistent
CarPlay en Android Auto zijn twee rechtstreekse concurrenten. Beide techbedrijven proberen je in de auto veilig te laten rijden. Maar Google gaat stoppen met de losse Android Auto-app en introduceert tegelijk een nieuwe concurrent: de 'Driving Mode' van Google Assistent, die ook voor iOS-gebruikers interessant kan zijn.

Reacties: 3 reacties

  1. Goed verhaal, maar het voordeel van Android Auto / CarPlay is het grote scherm. Je kunt de telefoon gewoon opbergen en toch gebruik maken van bv de navigatie apps op het grote radio scherm.

    Als dat ook gaat verdwijnen dan vind ik dat echt wel een verlies. En die stembediening direct op de telefoon in de auto werkt veel minder goed dan via de ingebouwde microfoon. Voor mij is dit dus een achteruitgang.

    Voor de duidelijkheid: Ik gebruik CarPlay zowel op een fabrieksradio (Ford) als op een aftermarket radio (Pioneer).

  2. De info is verkeerd. Android Auto houdt niet op met bestaan. Android Auto dat ingebouwd zijn in de auto’s gaat zelfs een compleet nieuwe look krijgen, dit hebben ze eergisteren nog gepubliceerd.

    https://blog.google/products/android/android-auto-new-look-io19/

    Android Auto was ook beschikbaar als losse app die je kunt installeren op je telefoon, deze wordt nu vervangen door de driving mode.

    • @SW: Er staat in het artikel dat het alleen om de losse app gaat, niet de dienst Android Auto in het algemeen. Er staat iets verderop ook dat er nieuwe functies aan komen, waaronder een dark mode en een nieuw beginscherm. Zoals jij ook noemt (maar dat staat er dus al in). Zie ook het tussenkopje ‘Einde voor losse Android Auto-app’.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.