Reacties voor: Android 2.3 Gingerbread te installeren op iPhone 3G

Het blijkt mogelijk om Android 2.3 Gingerbread op een iPhone 3G te installeren. Op Twitter is het eerste videootje daarover te zien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Grappig dat dit eerder is dan veel andere Android toestellen. Jammer dat het nog niet bruikbaar is, en ik heb geen 3G om het te proberen.

  2. Handig. Vooral als er nog wat fixes komen.
    Nu alleen nog een dual boot ervan maken en het is helemaal perfect. 😉

  3. Hoop dat hij dan wel veel sneller wordt, want dan pas kunnen we zien hoe ligt/zwaar android/iOS 4.2.1 is. Maar toch ga ik mijn iPhone 3G niet jailbreaken, tenzij dat iOS 5 er niet meer op kan dan Pas ga ik het doen.

  4. weet iemand of dit ook naar de ipod touch komt en of de 2g daar ook onder valt?

  5. Heb het met 2.2 al wel ‘s geprobeerd op de 3G maar schrikbarend traag helaas.

  6. Grappig, maar je hebt er dus echt helemaal niks aan om een dualboot op je telefoon te hebben. Leuk dat het kan, maar daar houd het ook op.

  7. Origineel geplaatst door Brabander
    Hoop dat hij dan wel veel sneller wordt, want dan pas kunnen we zien hoe ligt/zwaar android/iOS 4.2.1 is. Maar toch ga ik mijn iPhone 3G niet jailbreaken, tenzij dat iOS 5 er niet meer op kan dan Pas ga ik het doen.

    Een nieuwere versie van iOS komt echt niet plotseling beschikbaar op een oude iPhone door een jailbreak. Kijk maar naar de iPhone 2g en iOS 4.0 dat er niet voor is.

    Er is geen enkel nadeel aan het jailbreaken van je iPhone, dus waarom niet doen?

  8. hoezzo ”oude” 3G? ik heb alleen maar een 3G

  9. @Jean-Paul Horn: Is de waarschuwing dat android virussen masaal de kop op zullen steken volgens experts een plausible reden om negatief advies uit te brengen?
    Android wordt volgens diverse anti-virus fabrikanten getipt als massa doelwit 2011

  10. @Gonny van der Zwaag: Verstandig omgaan met windows en virussen: gebruik iets unix-achtigs ^.^

  11. Leuk, maar geen market,
    En leuk 2.3 ik hoop dan ook als je op standby klikt dat hij dan ook zo grappig uit gaat,
    Maar de op flash gebaseerde tweetvid doet het gewoon op de ipad

  12. @Gonny van der Zwaag: Klopt, helemaal mee eens. Anti-virus-software fabrikanten zijn er natuurlijk ook alleen maar mee gebaat als er zoveel mogelijk angst gezaaid wordt en inderdaad, als een Apple-minded clubje negatief advies uitbrengt over een ander platform zou dat wel erg ongeloofwaardig overkomen.
    Desondanks…. een gewaarschuwd man stelt voor twee.
    Het schijnt volgens onpartijdige partijen nog altijd makkelijker te zijn om virussen te maken voor “andere platformen” dan voor OS-X of voor i-OS.
    Ik hoop niet dat virusmakers dit als uitdaging opvatten!!

  13. Mooi zo! De vorige versie Froyo zou ook heel binnenkort op de 4G werken, roepen ze al 4 maanden… Weet iemand of zich daar al voortgang in bevindt?

  14. 🙂 ik ben benieuwt ik zal dit wel willen proberen op een ipod touch. waar ik vooral benieuwt naar ben is of de zwaar grafische het ook goed doen op dit. ik Vind android niet slecht, het gebruikers gemak is iets minder. maar je krijgt wel extra functies doorvoor:). beste zou natuurlijk zijn als ze de os samen kunnen voegen. (beste uit beide werelden)

  15. Een veel makkelijkere manier om zonder computer froyo te installen op een 2g of 3g

  16. Origineel geplaatst door Wakawakamush: @Gonny van der Zwaag: Verstandig omgaan met windows en virussen: gebruik iets unix-achtigs ^.^

    Unix is even kwetsbaar als windows. De enige reden waarom er massaal virussen voor windows gemaakt worden en niet voor linux/mac osx is omdat windows door meer mensen word gebruikt. Dus als iedereen jouw advies opvolgt krijgen we allemaal virussen op unix- systemen.

  17. Best wel interessant moet ik eerlijk zeggen, Zou het best wel willen proberen zo ergens in een vakantie.
    Gewoon om er een beetje mee te spelen meer niet. Ken het hele Android niet.
    Iedereen roept er vanalles over, maar de meeste weten niet waar ze over praten heb ik meestal het gevoel.
    Wat betreft de virussen, heel slim van anti-virus software fabrikanten om dit te gaan roepen. Het is duidelijk dat Android een van de grote in de markt is.
    Virus-scanners zijn sowieso zwaar overrated, heb zelf gewoon een windows pc en ik kan niet zeggen dat ik hem weinig gebruik. Download er redelijk veel mee en zit er veel achter, maar gebruik nooit een anti-virus en het loopt gewoon goed.

  18. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Frankie — Als we vanuit iPhoneclub advies uitbrengen om geen Android te gebruiken, zou dat niet erg geloofwaardig overkomen toch? Bovendien hou ik persoonlijk niet zo van bangmakerij. Windows heeft ook last van virussen, het gaat er vooral om hoe verstandig je er zelf mee omgaat.

    Ik neem aan dat iedereen weet dat het eerste virus wat ooit geschreven werd….gemaakt was voor een mac !!
    En daarna…het populairste systeem, wat het meest gebruikt wordt, zal de meeste malware krijgen.

  19. nou ben ik al euhm… bijna een halve maand op android overgestapt en ben er zeer over tevreden. het is te hopen dat dit dus ook op m’n ipod 2g mc kan, zou geniaal zijin

  20. Hey zou natuurlijk fantastisch zijn als we de mooie producten van Apple ook konden gebruiken zonder alle Apple-beperkingen.
    Ik gebruik nu ruim 2 jaar een iphone, een touch en sinds een paar maanden een ipad, maar ik zal nooit kunnen wennen aan de dictatuur van Apple.

    Kan nog steeds vele websites niet browsen, kan vele presentaties niet laten zien etc etc omdat Stevie vind dat we allemaal moeten wachten op de ‘verlosser’ html5.
    Zou een overstap naar Android ons bevrijden?

  21. Dan stap je toch gewoon over? Is je probleem direct opgelost. Of je koopt een cheap Dell apparaat (ipv iDevice) waarmee je Flash-content kunt laden. Ik zie het probleem niet. Als je niks op hebt met Apple, koop hun producten niet. Problem solved 🙂

    Een overstap naar Android zou ons wel bevrijden van gejank over restricties. Freedom! At least! :p nee serieus? Als jij er beter mee overweg kan switch dan meteen en verkoop je iDevice voor een aardig prijsje. Die dingen zijn tweedehands soms even veel waard als een Android phonr geloof ik.

    Eerlijk gezegd snap ik ook niet hoe je nog een iPad kunt kopen als je “gebukt gaat onder de dictatuur van Apple”. Je gal spitten is 1 ding. Bewust de iPad óók kopen terwijl je zegt dat het ‘t niet waard is, dat is gewoon geldverspilling.

    Ik zou niet alleen iets kopen voor die prijs omdat het een mooi uiterlijk heeft. Maar dat ben ik maar, had ik zoveel geld gehad als sommige anderen deed ik dat misschien ook makkelijker 😛

  22. Overdrijven is ook een vak! Wel is het zo dat je als bedrijf misschien een leuke app wilt voor iOS en wanneer hij klaar is niet op het device mag van Apple! Dat blijft raar toch?

    On topic: ga het vandaag gelijk proberen. Vraagje: mijn oude 3G is locked. Gaat de baseband ook overschreven worden dan? Of blijft dit lock wel?

  23. Ik vind het een knap staaltje werk om Android draaiend te krijgen op een iPhone. Ik zie er alleen het nut niet van. Als ik van mening was dat ik Android beter vond dan IOS van Apple, dan had ik geen iPhone aangeschaft ( en de rest van Apple). Maar des al niet te min, ik vind het knap.

  24. Dan vraag ik me af wat het hele nut is van een android versie op je iPhone te draaien? Je koopt een iPhone omwille van het iOS?

  25. De iPhone 4 met Android 2.3 en een SAmoled scherm
    Dat zou mijn droomcombinatie zijn!
    Ik blijf nog ff dromen 😉

  26. Dit kan wel eens heel handig zijn voor applicatie ontwikkelaars denk ik 🙂

  27. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag:
    @OptimusPrimeNL – Er zijn intussen twee nieuwe generaties op de markt. We gaan uit van de algemene marktsituatie, niet van persoonlijke situaties.

    Een 3G is een 3G toch??

  28. Origineel geplaatst door Nick
    Dan stap je toch gewoon over? Is je probleem direct opgelost. Of je koopt een cheap Dell apparaat (ipv iDevice) waarmee je Flash-content kunt laden. Ik zie het probleem niet. Als je niks op hebt met Apple, koop hun producten niet. Problem solved Een overstap naar Android zou ons wel bevrijden van gejank over restricties. Freedom! At least! :p nee serieus? Als jij er beter mee overweg kan switch dan meteen en verkoop je iDevice voor een aardig prijsje. Die dingen zijn tweedehands soms even veel waard als een Android phonr geloof ik.

    Keurslijf-2011 is begonnen…
    Wie onderdrukt wordt in de wereld moet maar gewoon verhuizen.
    Wie het niet eens is met de nieuwe Irak-missie kan gewoon de tv uit doen.
    Wie rugpijn krijgt in zijn nieuwe Jaguar kan toch een Astra kopen.
    Enz.

  29. @Frankie: OS X ook;-) En met de gedemonstreerde hacks en virussen, de kleine diversiteit van anti-viruspakketten en de vele Apple naïvelingen, gaat dat nog heel wat beloven!!

  30. @Frankie: Die anti-virus fabrikanten zullen daar wel alles van weten, zij zijn immers al druk bezig met deze virussen te programmeren. Binnenkort te koop: Norton en McAfee for Android!

  31. Dan als dit ze lukt komt misschien hierna Windows mobile op de iPhone .
    Drie besturingsystemen is voor iedereen wat wils.
    Klinkt gek maar het zou zo maar kunnen gebeuren nu ik dit artikel heb gelezen.

  32. @OptimusPrimeNL – Er zijn intussen twee nieuwe generaties op de markt. We gaan uit van de algemene marktsituatie, niet van persoonlijke situaties.

  33. @Frankie – Als we vanuit iPhoneclub advies uitbrengen om geen Android te gebruiken, zou dat niet erg geloofwaardig overkomen toch? Bovendien hou ik persoonlijk niet zo van bangmakerij. Windows heeft ook last van virussen, het gaat er vooral om hoe verstandig je er zelf mee omgaat.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.