Reacties voor: ‘Andere tablets kunnen de iPad niet evenaren’

Volgens een auteur van PCworld.com is er een markt voor iPads, maar zullen andere merken moeite hebben om aan te sluiten bij Apple's succes.

Reacties: 48 reacties

  1. Eigenlijk is die iPad helemaal niet venieuwend, maar marketingtechnisch goed neergezet. http://bit.ly/eluIBA

  2. @Peter:

    Lol en daarmee is het per definitie innovatief en dus vernieuwend.

  3. Wat een domme opmerking @peter.
    Vandaar dat elke gadgetmaker op de wereld een tablet op de markt probeert te krijgen.
    Tuurlijk het fenomeen tablet bestond al maar hoe Apple het heeft gekoppeld aan zijn iOS en AppStore was en is een briljante zet geweest.
    En van een trend kun je ook niet spreken nu we al ruim een jaar verder zijn en er een slordige 21 miljoen van die dingen verkocht zijn en in inmiddels zo’n 30+ landen te verkrijgen is.

    Alle negatieve berichten over tablets komen van de groote jongens van de groote bedrijven die zelf niet kunnen meekomen in de tablet markt.

    Als een bedrijf als Samsung zelf niet eens met tablets kan uitkomen omdat Apple met al samsungs

  4. Ai ai was nog niet klaar.
    Apple verbruikt alle hoogwaardige onderdelen die er zo’n beetje te verkrijgen zijn waardoor Samsung en anderen niet eens met eigen produkten kunnen uitkomen.
    Zo’n vraag creer je dus niet zonder een innovatief product!

  5. Het antwoord is: NEE 😉

  6. Antwoord?
    Ja, het kan maar het gaat ze niet lukken 🙂

  7. Wel of niet, geen idee. Met meer verschillende merken tablets gaan er ook veel meer winkels tablets verkopen. In dit geval geen iPads. Elke computerwinkel kan ze bestellen. Niet de iPad. Dus heel veel mensen zullen in al die winkels verleid worden door de verkoper of de prijs, niet door te onderzoeken wat echt bij ze past.

  8. The answer is: Nope

  9. De iPad als tablet gadget is weliswaar niet nieuw maar Apple verstaat de kunst als geen ander het op een briljante wijze te vermarketen. Samen met een mooi design en het feit dat alles meteen goed werkt maakt dat Apple steeds de markt een paar stappen vooruit is.
    Voor mij werkt de iPad zoals het bedoeld is, naast mijn MacBookPro en iPhone4. Mooie, briljante producten waar concurrentie maar geen vat op krijgt.

  10. Apple is innovatief in de breedste zin van het woord. Dat blijkt alleen al uit het feit dat producten van Apple worden gekopieerd. Zowel hardware als software. Omdat andere fabrikanten hun producten tegen een lagere prijs proberen te produceren, zie je dit terug in het product.
    Design, display, gebruiksgemak, afwerking en niet onbelangrijk het OS.
    Dat maakt Apple, Apple.
    Omdat andere fabrikanten teveel in de Windows-achtige hoek blijven denken zullen zij nooit zo succesvol zijn als Apple.

  11. @iRamonus
    Je kan een post ook té serieus nemen.

    OT: Ik vind apple zowel uiterst vooruitstrevend als zowel uiterst conservatief. Beide zijn vaak op ipadclub te lezen.

  12. WebOS icm de TouchPad en de twee smartphone varianten zou het een heel eind kunnen schoppen, technisch erg mooi!. Het totaal concept van Apple met iTunes en de AppStore zullen zij echter niet kunnen evenaren. Wie zit er eigenlijk op duplicaat concepten te wachten, te veel keus is ook niet prettig voor de consument.

  13. Je hebt
    * iPhones en iClones,
    * iPods en iNots
    * iPads en ???
    iWhats?
    iQuats?
    iRats?
    iBads?
    Nee, die concurrentie kan het schudden!

  14. NOPE !

  15. Helemaal eens met iRamonus en RitchieStyle!!

  16. Apple verkoopt met zijn iPad niet zo zeer een apparaat, maar bovenal een systeem. En dat bouw je niet zo maar op.
    Voordat een concullega zoiets heeft opgebouwd ben je jaaaren verder.

    Nabootsen kan iedereen proberen, maar is per definitie net echt erg kansvol.

  17. Allemaal nog niet van de Motorola Xoom gehoord? Technisch VEEL beter dan de iPad 2 (betere cameras, stereo sound, meer RAM, etc).

    Het maakt ook nog eens gebruik van Android zodat je je eigen screens zelf kunt indelen, in plaats van dat het een “short-cut plankje” is. Ook heb je dan fatsoenlijke “tabbed” browser capabilities wat veel beter werkt dan die ouderwetse interface van Apple.

    Het mooie van Apple is dat er heel veel accesoires te verkrijgen zijn en dat ze goed kunnen marketeren, maar hou aub op met het ding superieur te noemen, dat is het namelijk niet.

    Ik heb, voor mijn aankoop van de xoom, echt heel veel zaken vergeleken. Wilde eerste de iPad 2 kopen, maar uiteindelijk toch voor de xoom gekozen i.v.m. betere batterij, geen haperingen tijdens 3d gamen, tabbed browsing, fatsoenlijke exchange support, etc.

  18. @Geert van Horrik: Ja, dat is allemaal mooi en misschien beter, maar heeft de xoom de x factor ?. Nee, het is functioneel miscchien beter maar dat is niet datgene waarmee deze strijd gewonnen wordt. Er blijven altijd verschillen in mening en mogelijkheden maar wees eerlijk, dit marketing succes inhalen met eenzelfde produkt is onhaalbaar. Meeliften en zelf innovatief ontwikkelen is het antwoord en dat is moeilijk voor bedrijven die altijd mainstream neerzetten. Dan uit eigen initiatief out of the box denken is niet zomaar gedaan met dezelfde mensen in je bedrijf

  19. @Geert van Horrik:

    Ja, en dit was te verwachten. Natuurlijk hebben we van de motorola xoom gehoord. Dat wil niet zeggen dat dit dan onze keuze is? Ik ben blij voor je dat de xoom voor jou goed werkt. Lijkt me een heel goed apparaat. Ik wacht eerst een beetje af wat de android markt gaat doen. Ik ben namelijk nog heel tevreden met mijn iPad.

    De iPad is namelijk superieur aan gebruiksgemak, accessoires, fantastische en hele innovatieve applicaties en design. De snelheid is ruim voldoende met mijn gewone iPad. Haperen, huh? Alleen soms met zware 3D applicaties heb ik gehoord.

    Veel plezier met je xoom.

  20. Apple heeft met de iPad een gat in de markt geslagen waar de concurrenten nu met tablets komen

  21. Ik snap dat jullie bang zijn voor Apple-bashing en daardoor ook jullie reactie. Dat is wellicht een verschil van doelgroep. Ik ben zelf een techneut en wil zelf de controle willen houden over alles.

    Dat ik niet fatsoenlijk bij mijn bestanden kan met Apple vind ik echt verschrikkelijk. Apple heeft met iTunes ook een keer mijn RAID-set naar de knoppen geholpen (iTunes, Windows, video voor iPod gaat niet samen op raid controller). Voor mij heb je dan geen x-factor, maar ik snap dat het voor leken echt helemaal super is.

    Ik was afgelopen week in Amerika, als je het verschil zit tussen de verkoop van een xoom (of noem een andere tablet) of een Apple, dan heb je bij Apple echt het gevoel dat je iets mist. Dat is ongelofelijk knap gedaan van Apple.

    Echter, mij doet dat niets omdat ik inhoudelijk kijk wat de capaciteiten van een apparaat zijn. Eerst wilde ik een iPad 2 kopen, totdat ik dus met die xoom kwam. Voor mij heeft die wel degelijk de x-factor omdat die dus veel meer vrijheid en mogelijkheden biedt.

    Het is een smaak, wat ik jammer vind is dat iedereen een Apple koopt zonder na te denken (maar dat is dan weer de geniale marketing van Apple).

  22. Ik ben het met Geert eens. Ik ben zelf een iPhone gebruiker van het eerste uur, maar ik wordt gek van iTunes. Ik wil gewoon een tablet die met meerdere bestandsformaten kan omgaan zonder allerlei omwegen te hoeven gebruiken. En een USB-poort en cardreader en een (geïntegreerde) HDMI uitgang lijkt me in deze tijd toch ook niet teveel gevraagd?!
    Ik wacht dan ook rustig af wat er uit het Android kamp komt deze zomer, de Asus Transformer en de Galaxy zien er op papier in elk geval erg goed uit.

  23. @Geert van Horrik en @Coen: misschien willen jullie de iPad teveel als vervanging van een laptop gebruiken. Dan mis je inderdaad allerlei features. Voor spelletjes, af en toe een filmpje (die je wel eerst moet om zetten, prut inderdaad) en web browsen op de bank is het prima te doen. Om er echt productief mee te worden, tsja, dat vind ik ook een lastige.

    Overigens heb ik vorige week even met een RIM Playbook mogen spelen. Mooie en snelle gebruikersinterface, niet altijd intuitief, en nog weinig apps.

  24. Een iPad gebruiker is zeker automatisch geen Apple fanboy. Het bezit van iPads (en iPods) onder Windows gebruikers is ook bijzonder hoog.

    Kortom: Windows gebruikers kunnen vol lof zijn over producten van Apple. De Mac vs Pc discussie staat hier namelijk volledig los van.

  25. @Geert van Horrik:

    Laat ik nu jarenlang in de ICT gewerkt hebben, pc ‘s gemaakt, netwerken aangelegd, applicatie geïnstalleerd en onderwezen en geprogrammeerd in verschillende talen. Ook ik heb raid in mijn Pc. Dat raid door iTunes naar de knoppen is geholpen klinkt mij vreemd in de oren, maar hee, ik heb zelf wel vreemdere dingen meegemaakt. Een leek ben ik dus zeker niet.

    Techneuten denken nog wel eens dat ze alles nodig moeten hebben, maar ik weet nog uit dit tijd dat ik me ook teveel techneut voelde dat het altijd zo lekker was, tenminste een apparaat te hebben die gewoon bleef werken. Niet te moeilijk was, makkelijk mee te nemen en overal te gebruiken was. Die kon dan wel niet alles, maar dan kon je ook er niets aan verkloten. Zo voelt de iPad nu ook.

    Ik heb dit apparaat gekocht en mis al die aansluitingen niet. Hdmi? De appletv 2 die nu nog niet in neder land te gebruiken is kan via AirPlay full HD afspelen zover ik het begrepen heb. Geen Hdmi kabel nodig. Geweldig, niet? De iPad 2 kan wel werken met Hdmi. USB en SD? Verloop heb ik. Video? Af en toe.

    Een techneut kijkt naar specificaties en de mogelijkheden die hij misschien zou kunnen gaan benutten. Een gebruiker kijkt meer naar uiterlijk en applicaties. Nu zijn er volgens mij meer gebruikers dan techneuten in deze wereld. Naar mijn idee is de mening van een techneut niet zo relevant op een site waar een product voor gebruikers gerieviewd worden.

  26. @tb:

    Nu moet je ook techneuten niet over een kam scheren. Er zijn genoeg techneuten die bijvoorbeeld programmeren voor de iPad, of techneuten die de iPad gebruiken in samenwerking met hardware en een applicatie.

    Ik vermoed ook dat Android de grootste word.

  27. Goed punt, helemaal eens ook. Hetzelfde geldt voor de zakelijke markt, velen gebruiken alleen outlook, word en internet, terwijl vele anderen meer specifieke en zwaardere applicaties gebruiken..

  28. Moraal van het verhaal is dus dat er geen “heilige” tablet bestaat. Ik denk dat het verstandig is om je wensen en eisen op te stellen voordat je een tablet koopt.

    Als voorbeeld: ik zou helemaal gek worden van een iPad vanwege gebrek aan mogelijkheden, maar mijn schoonmoeder zou niet eens weten hoe ze wireless moet aanzetten op een xoom (al vraag ik me af of ze dat op een ipad wel kan). Globaal adviseer ik dit altijd aan mensen:

    Wil je beetje spelletjes spelen en internetten (niet tabbed), dan ga gewoon voor een iPad. Veel accesoires en werkt intuitief. Wil je wat meer (zoals widgets op je home screen), overweeg dan een android tablet.

    In de huidige wereld zijn er weinig “slechte” tablets (uiteraard heb je altijd uitzonderingen), dus is het gewoon waar je voorkeur ligt (gemak versus mogelijkheden).

  29. @Geert van Horrik:

    De iPad was er veel eerder dan de Xoom. Wees eerlijk, de Xoom had er nooit geweest als de iPad niet uit was gekomen. Er zijn nagenoeg een handjevol apps verkrijgbaar die toegespitst zijn op tablet gebruik van Android.
    Niet tabbed internettenop iOS, wat bedoel je daarmee? Je kan meerdere pagina’s tegelijk open hebben staan op een iPad, je krijgt voor onderlinge wisselingen een mozaik scherm.

    Daarnaast begrijp ik niet goed wat mensen zoals jij komen doen op een iPad specifieke site. Daar zijn genoeg andere sites voor zoals tweakers.net volgens mij. Dus kennelijk voel je je wel thuis tussen de iPad gebruikers. 🙂

    Dat mensen voor de iPad kiezen is duidelijk, dit bewijzen de verkoopaantallen wel. Gemak en eenvoud en toch veel content kunnen absorberen.
    De “gewone” man kan er prima mee uit de voeten zonder de techneut te moeten uithangen.
    “It just works.”
    Ik denk ook dat dat de toekomst is.
    Mijn schoonmoeder die nog nooit een pc gehad heeft zit ook aan de iPad2 en daar heb ik echt geen omkijken naar.
    Ze wilde een laptop kopen, nou dan had ik er elk weekend gezeten voor het onderhoud/virusen en spyware etc.

    Herinner je het Philips video 2000 en VHS verhaal nog. Video 2000 was veel beter maar kwam later en er was te weinig content op en verdween weer.

  30. @Geert van Horrik:

    Mee eens.

  31. @Geert

    Ook ik ben techneut en kan me deels vinden in je relaas. Ik kijk ook naar de mogelijkheden die een apparaat biedt.

    De iPad betichten van enkele zaken die standaard ontbreken kan. Hou er wel rekening mee dat veel ook aangeschaft kan worden. Dat is ook weer heel handig gedaan door Apple.

    Het gros van de mensen zal geen HDMI-adapter kopen of gebruiken. Wil je het gebruiken, dan kun je er eentje aanschaffen.

    Volgens mij is de iPad ook goedkoper dan de XOOM. Dat heeft een reden.

    Ik begrijp Apple dan ook volkomen. Ze hebben eerst de muziekwereld wakker geschud met de iPod. Iedereen wilde er een hebben. Het was makkelijk, het zag er mooi uit en je had een wereld aan muziek (via iTunes).

    Daarna leerden ze van de iPhone.

    Moraal: iemand zei het net al, er is een veel grotere groep gebruikers dan techneuten en op die markt stort Apple zich (volkomen terecht = $$$).

    Oh en als je wil kun je altijd jailbreaken, de reden voor mij om toch nog bepaalde beperkingen te omzeilen 🙂 Al zul je voor de iPad 2 nog even moeten wachten.

  32. Origineel geplaatst door iRamonus
    Wat een domme opmerking @peter. Vandaar dat elke gadgetmaker op de wereld een tablet op de markt probeert te krijgen. Tuurlijk het fenomeen tablet bestond al maar hoe Apple het heeft gekoppeld aan zijn iOS en AppStore was en is een briljante zet geweest. En van een trend kun je ook niet spreken nu we al ruim een jaar verder zijn en er een slordige 21 miljoen van die dingen verkocht zijn en in inmiddels zo’n 30+ landen te verkrijgen is.Alle negatieve berichten over tablets komen van de groote jongens van de groote bedrijven die zelf niet kunnen meekomen in de tablet markt.Als een bedrijf als Samsung zelf niet eens met tablets kan uitkomen omdat Apple met al samsungs

    Ik vraag mij af of het briljant is maar het werkt uiteraard uitstekend. Ik denk dat Apple juist iets begrijpt wat vele bedrijven nog steeds niet begrijpen. Begrijpen wat de klant echt wil.

    Eigenlijk hadden al die tablet fabrikanten voorheen al zoiets moeten en kunnen bedenken. Het verschil is als Apple een product wil verkopen dan moet het product ook perfect werken en dat doet het in praktisch alle gevallen ook.

    Andere fabrikanten hebben nog steeds het oog teveel op winst maken en begrijpen maar amper wat de klant werkelijk willen.

    Briljant? Apple heeft zijn zaken op orde en daardoor is het briljant.

  33. Ik kan niet help verstaan dat iemand xoom verkiest voor de mogelijkheden. Als je weet dat de zoom 20 applicaties ondersteunt en iPad 60000. Sorry maar dit lijkt meer techology kopen voor de hardware en die hardware met software zal verzilveren in de toekomst. Gaat dit ding ooit een echte android update krijgen? Niemand weet het. Nu crashed het om de zoveel minuten.

  34. Vroeger wilde ik ook alles onder controle hebben. Nu Ik steeds drukker ben en druk bestaan heb (geen ICT baan), wil ik gewoon consument zijn. Ik wil dat het gewoon altijd werkt, snel is en doet wat ik nodig heb.

    iPad is voor mij het beste. 10 jaar geleden android, over 5 jaar denk ik er misschien weer anders over.

    Moraal: privé.

  35. Je kunt vanalles recht proberen te lullen wat krom is maar uiteindelijk heeft Geert gewoon gelijk. iPads zijn nooit geweldig geweest qua mogelijkheden maar wel qua beperkingen. Natuurlijk was de XOOM er niet zo snel geweest als de iPad er niet was geweest maar de iPad heeft ook z’n basis in andere producten behalve de iPhone. Dat is dus een kulargument.

    Mensen kiezen vaak voor een iPad omdat ze simpelweg niet weten dat er meer (op komst) is. Je kunt wel doen alsof het een weloverwogen keus is om een iPad te kiezen maar dat is onzin. Briljante marketing, meer is het niet. Uiteindelijk raak ik de iPad hier nauwelijks nog aan. Ik doe alles gewoon weer met m’n telefoon omdat die de iPad met gemak voorbijstreeft in mogelijkheden … het enige nadeel is het schermoppervlak.

  36. Overigens, het argument dat er nog weinig specifieke Android-apps voor tablets zijn is ook redelijk non-steekhoudend. De Android SDK biedt namelijk al een jaar of 2 de mogelijkheid om meerdere resoluties te ondersteunen in je apps. Zo hoeven apps niet zo lelijk te worden opgeschaald zoals iPhone-apps op een iPad maar zien ze er gewoon prima uit. Het enige nadeel is dat de navigatie niet optimaal gebruik maakt van de beschikbare schermruimte. Maar ja, daar kijken veel mensen voor het gemak maar overheen omdat Steve Jobs een keertje kuchte dat er weinig tablet-specifieke Android-apps zijn. 🙂

  37. Origineel geplaatst door Franklin
    Overigens, het argument dat er nog weinig specifieke Android-apps voor tablets zijn is ook redelijk non-steekhoudend. De Android SDK biedt namelijk al een jaar of 2 de mogelijkheid om meerdere resoluties te ondersteunen in je apps. Zo hoeven apps niet zo lelijk te worden opgeschaald zoals iPhone-apps op een iPad maar zien ze er gewoon prima uit. Het enige nadeel is dat de navigatie niet optimaal gebruik maakt van de beschikbare schermruimte. Maar ja, daar kijken veel mensen voor het gemak maar overheen omdat Steve Jobs een keertje kuchte dat er weinig tablet-specifieke Android-apps zijn.

    Precies, het is dat klakkeloze nagepraat zonder inhoudelijke kennis wat me zo stoort. Hoeveel mensen die zeggen dat “android sucks” hebben echt daadwerkelijk iets met android gedaan? Xoom instabiel? Die van mij werkt echt super, kan echt uren (3d) gamen, film kijken in alle formaten, etc. zonder crashes. 20 apps? Er zijn al meer dan 65 tablet featured apps, maar zoals Franklin al aangeeft kun je gewoon alles draaien (zoals skype, nog niet tablet featured).

    Nogmaals, een iPad is echt een mooi product, veel accesoires enzo, maar superieur? Ik moest laatst met de finder van Apple wat bestandjes kopieren, dat was echt een ramp. Voorbeeld: shift select werkt niet in thumbnail mode, wel in list mode.

    Maar goed, ik wil hier geen apple-bashing van maken, maar men mag best eens kritischer zijn.

  38. Er is niet echt een goed of slecht product. Fijne is dat er keuze komt voor ieder wat wils. De ene groep is groter dan de andere en Apple maakt nu eenmaal producten voor de grote groep. Het probleem van veel bedrijven is denk ik dat ze niet gekeken hebben naar waar apple mee bezig was sinds 2001 met de iPod en iTunes. Zij hebben de visie gehad die vele niet hebben of kwijt zijn geraakt. Heb het gevoel dat vele teveel hebben gefocussed op het grote geld en het concept van grote volumes met lage prijzen uit het oog zijn verloren.

    Zelf heb ik de iPad gekocht omdat ik het een apparaat vind wat vele functionaliteiten samenvoegd die ik in andere apparaten zag en wilde. Een portable Video Player, E-reader, games, muziek, en nog veel meer. Als je een goede 10″ portable dvd player, een goede e-reader wilde en al die andere apparaten kom je zo boven de prijs uit van de duurste iPad (vorig jaar).

    Flash mis ik nog niet zo erg en ach… als je iTunes wat beter leert kennen en de gratis apps waarmee je wel data en bestanden kunt overzetten komt het ook wel goed. Zelf vind ik het als techneut ook wel interessant om naast de iPad een Android te hebben, puur ook om de verschillen te ontdekken waar wat nu prettiger mee gaat.

    Wat ik nog wel jammer vind is dat veel uitgeverijen in Nederland het nog steeds niet begrijpen hoe ze hen bladen digitaal moeten aanbieden. Vaak veel te duur en geen zekerheid dat je aangeschafte bladen ergens kunt opslaan.

    Op een gegeven moment zal er een verzadiging plaatsvinden van tablets, maar als je nu al ziet dat de concurrentie erg lang bezig is en ik nu al mensen om me heen zie die eerst hoog schreeuwde… we wachten op een android langzaam maar zeker moe worden van het wachten en een iPad2 gekocht hebben of er over denken. Hiermee verliest de concurrentie al positie. Als Apple de concurrentie voor blijft zoals nu, dan houden ze de koppositie nog jaren vol. Wel verwacht ik dat Apple en Android de twee grootste zullen zijn en blijven. Microsoft loopt veel te ver achter en als ik nu al windows7 zie op phones verwacht ik niks spectaculairs met windows tablets.

  39. Origineel geplaatst door Ray
    Er is niet echt een goed of slecht product. Fijne is dat er keuze komt voor ieder wat wils. De ene groep is groter dan de andere en Apple maakt nu eenmaal producten voor de grote groep. Het probleem van veel bedrijven is denk ik dat ze niet gekeken hebben naar waar apple mee bezig was sinds 2001 met de iPod en iTunes. Zij hebben de visie gehad die vele niet hebben of kwijt zijn geraakt. Heb het gevoel dat vele teveel hebben gefocussed op het grote geld en het concept van grote volumes met lage prijzen uit het oog zijn verloren.

    Die opmerking wat de iPod betreft snap ik niet helemaal. Toen ik in 2002 een mp3-speler wilde aanschaffen met harddisk twijfelde ik tussen een Creative Jukebox Zen en een duurdere iPod. Het gros van de bevolking deed een moord voor een iPod maar ik koos voor de Zen omdat die een betere geluidskwaliteit had. De signaal-ruisverhouding van de iPod haalde het gewoon niet bij die van de Zen, ondanks dat de iPod aanzienlijk duurder was. Mensen wilden dus gewoon meer betalen voor dát wat grote groepen van de bevolking beheerst, namelijk STATUS. Als je een iPod had was je COOL. En hoooo, je moet wel de belabberde witte oordopjes gebruiken die erbij zaten ondanks dat die het geluid nog verder verneukten, want anders konden mensen op straat niet zien dat je een iPod had en dus COOL was.

    Bah.

  40. @Franklin:

    Oh oh oh, er is niets mis met een gadget en hoe cool die is. Mensen willen nu eenmaal zich bij een onderscheidende groep aansluiten. Net zoals er mensen zijn die zich er tegen af willen zetten.

    Even on topic. Op dit moment is er geen tablet die het totale concept van de iPad kan evenaren en dat zal nog wel even blijven. Volgend jaar zal de balans al wat anders liggen en dan zien we vanzelf wel waar het naar toe gaat. Android is voor softwareland een groeimarkt. De ontwikkelaars die succesvol zijn voor de iPad zullen dit ook voor Android gaan doen. Miljoenen potentiële kopers. Voor nu is de iPad het, maar als Apple het hier bij laat, zal dit niet voor lang zijn. Ze hebben een markt gecreëerd, maar hebben ze ook genoeg visie om deze markt door innovaties interessant te houden. Apple had met de ontwikkeling van de iPod en iTunes een visie en heeft deze door ontwikkeld. De iPhone en de iPad is daar het resultaat van. Laten we hopen dat Apple ons op nog veel meer lekkers trakteert en dat ik nog vele battles uitvecht met android gebruikers.
    Ik wil bijvoorbeeld graag een AppleTV 2, die kan mijn muziek, foto’s en video’s streamen via AirPlay. Misschien zelfs mogelijk om met meerdere iOS apparaten samen spel te spelen op tv. Wie weet.

  41. Vervolg.

    Moraal van het verhaal:
    De specificaties, het betere oordopje, whatever is niet datgene wat een apparaat lekker maakt. Mensen willen elke keer weer prettig verrast worden. Mensen willen nieuwe mogelijkheden op een leuke manier voorgeschoteld krijgen, waarbij gebruiksgemak en innovatie zodanig gebruikt worden dat mensen plezierig nieuwsgierig blijven.

  42. @Franklin:
    Het kan ook nog zo zijn dat 95% van de mensen het verschil niet hoorde tussen de Zen en de iPod niet iedereen heeft perfecte oren, of geeft uberhaupt om perfect klinkende muziek

  43. Origineel geplaatst door Nico
    @Franklin: Het kan ook nog zo zijn dat 95% van de mensen het verschil niet hoorde tussen de Zen en de iPod niet iedereen heeft perfecte oren, of geeft uberhaupt om perfect klinkende muziek

    Waarom zouden ze dan überhaupt veel meer geld uitgeven? Ik bedoel, als geluidskwaliteit je niet interesseert betekent dat niet dat je bereid bent om dan maar meer te betalen? 😉

    Maar dan nog … diezelfde mensen beweren vervolgens wel glashard dat hun Apple-apparaatje het beste is wat er te vinden is. Hoe is dat eigenlijk te verklaren?

  44. Origineel geplaatst door Ronald1959
    Vervolg.Moraal van het verhaal: De specificaties, het betere oordopje, whatever is niet datgene wat een apparaat lekker maakt. Mensen willen elke keer weer prettig verrast worden. Mensen willen nieuwe mogelijkheden op een leuke manier voorgeschoteld krijgen, waarbij gebruiksgemak en innovatie zodanig gebruikt worden dat mensen plezierig nieuwsgierig blijven.

    Bullshit. De meeste mensen willen gewoon hip zijn. Meer moet je er echt niet achter zoeken. 😉

  45. @Franklin:

    Tja.

  46. Ik heb zelf een ipad2, maar ben geen specifiek Apple-guy, Linux-guy of PC-guy (ik kies gewoon het beste compromis uit alle 3 werelden). De keuze blijft een compromis, ik ben heel erg tevreden met m’n ipad, maar stoor me wel regelmatig aan de beperkingen die Apple de gebruiker oplegt. Ik heb nog geen zin om het te jailbreaken (wat trouwens inmiddels legaal is). Laat ieder voor zichzelf uitmaken wat het beste compromis is, voor mij was dat op dit moment de ipad, wellicht over een paar jaar een Android-systeem? Maar het is in ieder geval onzin om een bepaald apparaat te verafgoden en de anderen als “slecht”af te doen.

  47. @geert van Horrik

    Betere batterij? Heeft de Xoom niet maar 8 uur ipv 10,5 voor de iPad?

    En tabbed browsen, er staan er een heleboel in de appstore, mijn favoriet is Atomic browser.

    En mijn iPad 2 is nog nooit gecrasht, en heb nog geen enkele hapering gezien, zelfs niet bij de allerzwaarste spellen. Misschien heb je alleen de iPad bekeken en nog niet de iPad2?

    En ik vind het zo triest dat je meteen een schaap genoemd wordt als je een apple produkt koopt. Misschien zijn het gewoon goede produkten? Als ik niet tevreden was geweest over mijn iPad had ik echt geen iPad 2 gekocht, dan had ik misschien wel een Xoom gekocht.

  48. Origineel geplaatst door Maaike
    @geert van HorrikBetere batterij? Heeft de Xoom niet maar 8 uur ipv 10,5 voor de iPad?En tabbed browsen, er staan er een heleboel in de appstore, mijn favoriet is Atomic browser.En mijn iPad 2 is nog nooit gecrasht, en heb nog geen enkele hapering gezien, zelfs niet bij de allerzwaarste spellen. Misschien heb je alleen de iPad bekeken en nog niet de iPad2?En ik vind het zo triest dat je meteen een schaap genoemd wordt als je een apple produkt koopt. Misschien zijn het gewoon goede produkten? Als ik niet tevreden was geweest over mijn iPad had ik echt geen iPad 2 gekocht, dan had ik misschien wel een Xoom gekocht.

    Ik heb wel degelijk de iPad 2 bekeken. Nogmaals, ik zeg niet dat Apple producten slecht zijn. Wat ik zeg is dat al die Apple gebruikers (er zijn er maar heel weinig die inhoudelijk kunnen meepraten) gewoon elkaar napraten zonder inhoudelijke kennis of gegronde argumenten.

    Je wordt niet zomaar een schaap genoemd omdat je Apple producten koopt, ik kijk alleen heel vreemd op als ik iemand spreek met een iPhone, en de enige redenen die ik hoor komen uit de marketing machine van Apple die ik zo kan weerleggen. Dat vind ik persoonlijk gewoon beetje naief. Maar nogmaals, is niets mis mee.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.