Reacties voor: Analist: ‘Windows Phone gaat iOS in 2015 inhalen’

In 2015 zal Windows Phone het tweede mobiele besturingssysteem zijn, voorspelt een analist van IHS. Android groeit verder, iPhone valt licht terug en het marktaandeel van Blackberry stort volledig in.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 77 reacties

  1. Ligt het aan mij of klopt het marktaandeel ios 2011 al niet?

  2. Hans, Dit gaat om het marktaandeel van smartphones, waarbij alleen de iPhone meegerekend wordt

  3. Hahahahaha , meest grappige voorspelling ooit…. Windows zal het sowieso terug om zeep helpen…

  4. Ik geloof er wel in, Windows Phone boven iOS. Ik hoor van veel mensen om me heen, en heb zelf ook die mening, dat iOS een beetje saai en gedateerd begint te worden. Al jaren lang dezelfde statische icoontjes, weinig vernieuwing.
    WP is een onwijs mooi, sexy en elegant OS! Ik ben sinds kort (na 4! jaar iPhone) een Lumia 800. Wat een mooi, soepel, sexy toestel!

  5. Ontzettend eens met Nick85. De Lumia is een toptoestel. En uiteraard is er in dat onderzoek alleen gekeken naar smartphones, anders wordt het wel heel erg Apples met peren vergelijken!

  6. @nick85: Hiphone: Dat kan idd. wel allemaal zijn maar vergeet niet wie de bom in het smartphone-landschap heeft doen ontploffen.
    En is de functionaliteit van apps niet belangrijker dan ouderwetse icoontjes?….en die icoontjes zijn met een jb best aan te passen!… 🙂 btw mijn schoonzus heeft al een jaar zo’n windows-phone en heeft steeds problemen tijdens gesprekken en andere probemen met haar wannabe-iphone (zegt ze zelf!)… 🙂

  7. Nou dat denk ik niet. Het gaat meer om de beschikbaarheid van apps voor een platform. Het is best lastig om ontwikkelaars apps te laten maken voor windows. Het moet wel geld opbrengen voor die mensen, zelfs android heeft hier moeite mee.

  8. @nick85: Daar heb je wel gelijk in. Maar Apple zal ook niet stil zitten. iOS moet en zal een make-over krijgen de komen de jaren. Dit gebeurt hopelijk al met iOS 6. Aangezien android 4.0 volledig vernieuwd is, zal Apple wel moeten volgen.

  9. Dit artikel is wel extreem subjectief geformuleerd. WP7 kan best door gaan breken binnen 3 jaar en iOS telt vanzelfsprekend bij mobiele analyses alleen met iphones

  10. @sevenhant Johan: als zij al een jaar zo’n Windows phone heeft, heeft ze geen Nokia Lumia. Ik heb ook een iPhone 4 mét jbreak, ik vind de Lumia in vergelijk gewoon bloedmooi, enorm smooth in gebruik en een scherm om je vingers bij af te likken. Ik ben enorm iPhone maar iPhone is echt niet meer heilig!

  11. Ik denk dat op termijn WP7 een aanslag op Android zal zijn. De versplintering tussen de verschillende Android versies, met het vaak niet of veel later kunnen updaten van het OS is daar debet aan. Als Nokia samen met Microsoft deze koers doorzetten dan zien we in de toekomst steeds iPhone en Nokia beurtelings op nummer 1 staan. Familieleden van mij hebben inmiddels een Lumia 800 naast hun iPhone, en ik moet eerlijk bekennen, ronduit een toptoestel met een unieke interface en gebruiksmogelijkheden!!!

  12. @hiphone: dat weet ik wel en daar geef ik 1000% gelijk in…maar apple zal sowieso volledig restylen en kwa design is/was de iphone 4/4s toch wel het neusje van de zalm maar we zijn de vormgeving nu al wat gewoon ee… maar ik blijf erbij maar dat is een persoonlijke mening…het design is gewoon af bij een iphone 4.

  13. De prognose impliceert dat BlackBerry sterk zal krimpen, en de voormalig BB gebruikers in sterke mate zullen overstappen op Windows Phone. Geen onlogische veronderstelling.

  14. Ik moet zeggen windows phone zolang nie zal nodig hebben hoor om aan de top te raken, mooie toestellen en als ik op de filmpjes zie hoe smooth ook alles werkt en wat dat ding ook kan, wel super hoor, tis niet omdat ik pro apple ben ik andere dingen nie goed kan vinden, ik zal zeker eens een windows phone kopen maar mijn iPhone opgeven? Nee, da gaat niet omdat ik dat gewoon ben, ik weet perfect hoe alles werkt, bij andere besturingssystemen vind ik het toch altijd wat ingewikkelder.

  15. Ik vind het nog steeds niet saai of gedateerd. Maar dan moet je wel een jailbreak hebben waarna je oneindig veel veranderingen kan uitvoeren. De meeste durven een jailbreak niet aan en dan ben je snel uitgekeken. Ik heb van de week weer ff meegekeken met iemand die What’s App op zijn Samsung s 2 instaleerde en zo’n 20 min bezig was. Wij mogen in onze handen klappen.

  16. Helemaal zo slecht niet als apple maar een klein percentage van het totale marktaandeel pakt. Beter de kwaliteit en dan minder geïnteresseerden dan de kwantiteit van Android en dan maar hopen dat alles lekker op jouw toestel draait en dat je toestel binnen een jaar alweer sterk verouderd is voor de nieuwste apps.

  17. Wel allemaal heel mooi, maar ik denk dat Apple niet achteruit gaat zitten met de iOS tot 2015. Ik vind ook dat iOS geredesigned moet worden.

  18. OS saai? Wat een onzin..

    Een OS moet doen wat het moet doen, ik gebruik een OS niet voor de tierelantijntjes maar voor de functionaliteit.

  19. Is de analist inmiddels al ontslagen?

  20. iOS is wat mij betreft zeker niet saai maar met name functioneel en Apple zit zeker niet stil mbt nieuwe functionaliteiten. Wel denk ik dat WP de goede kant op gaat en zeker populair kan worden, maar populairder dan iOS betwijfel ik…

  21. Ik merk er in de praktijk weinig van, WP is vrij onlogisch ingedeeld, vergeleken met Android en IOS, RIM-gebruikers stappen met name over omdat ze slecht in het nieuws komen en IOS serieus overwogen wordt door ook grote bedrijven. Particulieren willen niet extra betalen voor Blackberry internet services, opzich logisch dat ze iets anders gaan gebruiken dus schuift dat marktaandeel. Maar WP groter dan IOS? Ik vraag me dat echt af, al zijn WP telefoons beter (:scherper) geprijsd.

  22. Ik denk dat de beste man best wel eens gelijk kan krijgen, zodra de massa Windows Phone ontdekt ( die er best leuk uitziet, moet ik eerlijk toegeven) en Microsoft en Nokia goedkope toestellen op de markt brengen dan stappen zij over en wordt de iPhone weer een exclusieve smartphone zoals in het begin, jippie!

  23. @harley1968: Dikke onzin, ik heb de Samsung s2 en whatsapp stond er in een paar seconden op! Weet niet wat die kennis van je aan het doen was, maar s2 is supersnel!

  24. Denk het niet , windows phone is saai , android heeft meer opties , alleen apple moet ios updaten , als het uitzien is hetzelfde als 5 jaar geladen , heb zelf een iphone 4s en een android samsung galaxy s2 alle 2 zijn goed . Alleen vindt het jammer je moet alles betalen met apple ( angry birds ) is gratis op android alleen met adverts dat met een root is weg , windows phone heeft een leuk idee maar te laat

  25. Ik vind niet dat ios geredesigned moet worden om geredesigned te worden. Het moet slechts gebeuren als het ook effectief iets bijbrengt aan functionaliteit. Zelfde met het design.. Dingen doen om gewoon een marketingsfunctie te hebben is gewoon not done.

    Als je uitgekeken bent moet je maar een andere telefoon kiezen.

  26. Hahaha ja toch XD

  27. Origineel geplaatst door LightPhoenix
    Is de analist inmiddels al ontslagen?

    beste comment.

    Serieus die lui gokken maar gewoon wat raak. Apple gaat alleen maar vooruit en alle ontwikkelingen van iOS stoppen ook niet. Met de nieuwe iphone komen ook weer een hele lading functies erbij, elk jaar weer.
    Android mag qua OS voorlopen in functies, iOS kan het wel overnemen en volgens sommigen “stelen”. Het werkt wel altijd super zonder gezeur en gedoe.

  28. In geen 2015 jaar… 🙂

  29. Ik krijg zowaar de slappe lag van deze voorspelling. iOS zal alleen maar toenemen in marktaandeel wegens het succes van de iPad. Ik heb nu al vrienden die eerst een Android-phone gebruikten en na de aanschaf van een iPad overstapten op een… iPhone wegens de gebruiksvriendelijkheid. Nokia kan alvast een koper zoeken voor het aandeel helemaal instort!

  30. Voorspelling: In 2015 zal de Trabant meer verkocht worden dan de Golf…

  31. Zeker een mooi toestel met een vernieuwende interface , die Lumia, maar om daar nou je hele voorspelling aan op te hangen… alsof de andere merken de komende 3 jaar stil blijven zitten.
    Daarnaast, hoe flitsend het er ook uitziet, na een korte tijd wordt ik die animatie van die wegdraaiende tiles al helemaal zat. Moet er niet aan denken om daar constant naar te moeten kijken bij alles wat je doet.

  32. iOS saai?? kom op zeg.

  33. Ik denk dat Windows phone zal toenemen maar niet of nooit op nummer 1 zal komen aangezien er licentie moet worden betaald en dat is niet gunstig voor budget smartphones
    Ziet er mooi uit maar i.v.m Apps en schermresoluties blijf ik bij iOS

  34. We moeten niet vergeten, WP bestaat pas ruim een jaar. Neemt niet weg dat ze ‘laat’ zijn en de consument daar geen boodschap aan heeft, maar ze zijn goed op weg. In ieder geval al veel verder en meer ‘af’ dan android toen was. De marketplace van WP vult zich relatief ook sneller dan die van iOS en android deden.
    WP heeft ook een app uitgebracht, Suggestion Box, waarin je suggesties kan achterlaten en kunt stemmen. WP luistert dus echt naar gebruikers.
    WP leeft echt met de live tiles, dynamisch, mooi afgewerkt, supersnel en logisch.
    Give it a try!

  35. Lol, iOS gedateerd en saai? Dus een aantal van jullie willen graag afgeleid worden door animaties en bewegende shiny homescreens? Je wilt toch een auto waarmee je na het starten gewoon weg kan rijden ipv dansmariekes voor je neus die je ervan weerhouden.

    Android is het nieuwe symbian, steeds meer zullen de nadelen van het opensource ondervinden, zowel hardware makers als gebruikers. Ik verwacht heus wel dat WP groter word maar dat zal ten koste gaan van Android. Maar goed als we de toekomst zouden kunnen voorspellen dan zou het eigenlijk allemaal maar een saaie bedoeling worden!

  36. whaha ja tuurlijk ze halen in als tot 2015 iphone 4 zal bestaan maar apple slaapt niet -.-

  37. Wp kunnen ze beter vergelijken met Android.
    Vanwege meer verschillende merken een wp uitbrengt.
    Dat is bij Android ook zo. Apple brengt 1x per jaar 1 gsm uit.

  38. Zou het niet goed zijn als apple tevens gaat proberen om dat toe te kunnen voegen zal wel makkelijk zijn dat heb je gelijk alles bij de hand maar ook dat op je iphone erop kan werken.

    ik hoor het graag

  39. Ik zeg Apple gaat weer een slag slaan met de iPhone5. Straks lekker van 3GS naar iPhone5.

    Deze voorspelling is gebasseerd op gebakken lucht. Het leuke aan het WP toestel van Nokia is….de kleuren en that’s all.

  40. Hebben jullie WP ook daadwerkelijk gebruikt vraag ik me af? Alle ‘afleidende’ animaties die jullie beschrijven komen namelijk niet voor in WP. In iOS komen de apps en dergelijke van het midden uit, uit het scherm en daar verdwijnen ze ook weer. Dat zijn ook animaties. Omdat het er leuk uitziet en om de taak de tijd te geven op te starten. Dat is in WP hetzelfde. Alleen ‘schuift’ het heel snel en smooth in het scherm, dus geen langere wachttijd dan bij iOS. Je moet het echt een keer goed gebruiken om te zien hoe snel en smooth het is.
    Dus ook in de WP-auto kun je gewoon gaan zitten en direct wegrijden 😉 (jullie doen nu net of je bij elke handeling in WP eerst 10 sec naar animaties moet gaan zitten kijken, wat dus juist niet zo is. Integendeel zelfs!)

    Daarnaast mbt updates: MS houdt de regie strak, met hardware eisen e.d. WP is op elk toestel hetzelfde, geen android-fragmentatie. Fabrikanten kunnen het OS niet aanpassen, alleen apps of hubs toevoegen, maar die zijn afzonderlijk te updaten. Je hoeft als gebruiker dus niet maanden op een update te wachten.
    Ik merk dat de meesten hier wel wat weten van WP, maar niet genoeg om er direct een (negatief) oordeel over te vellen.

  41. Gebruik ze alle drie naast elkaar en moet toch eerlijk zeggen dat de iPhone bij mij wint door het gebruikers gemak.
    Windows phone mango is zeker niet slecht en zal best wel goed verkopen.
    Bij android gaat alles wat omslachtig , maar is juist weer niet saai wat ik bij de andere besturing systemen niet kan zeggen.

  42. Volgens dit artikel was het aandeel iOS Smartphones in december bijna 45% en juist gestegen tov oktober: One More Thing

  43. Ik denk dat Apple veel mensen tevreden krijgt zodra ze wat meer vrijhid geven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het kunnen instellen van funcites via een snelmenu ofzo. Mijn nokia 6300 destijds had een favo menu waarmee je je telefoon snel op mute kon zetten. Het zou bijvoorbeld handig zijn als je een snelmenu kan openen waarbij je allerlei dingen in en uit kan schakelen: wifi, bluetooth, net wat jij wilt op dat moment. Sommige items in Settings zitten net te ver weg vind ik. Maar saai… Ja ik gebruik mijn telefoon om te bellen, whatsapp soms een spelletje en internetten ofzo. En ik vind het verder niet saai ofzo, gewoon praktisch!

  44. Mijn voorspelling voor 2015..

    iOS is voor de 20e x in voorspellingen te kort gedaan en nu blijkt dat Apple het beter doet dan ooit.
    Dit komt omdat snelheid en specs er niet meer toe doen. De belevingservaring (apps, toepassingen en accessoires) is in 2015 doorslaggevend en Apple weet zich als geen ander te profileren en heeft vanaf 2012 ieder jaar weer hogere omzetten weten te produceren.

    En let maar op dat ik gelijk ga krijgen 🙂

  45. Nou dan moeten ze bij MS wel heel hard gaan werken om iOS in te gaan halen..Ik heb van de zaak een lumia 800, het ziet er op zich leuk uit, maar daar is het ook mee gezegd.. Bijvoorbeeld Whatsapp, hier krijg ik de meldingen soms een halve dag later of soms zelfs pas als ik whatsapp open..Qua mogelijkheden is iOS vele malen beter en de stabiliteit is er ook veel beter van. Geef mij maar iOS!

  46. @daejji: Als je weet hoe het werkt misschien wel. Als het je eerste smartphone is loop je wat te klooien. Ik heb het ook eens bij iemand met een LG gezien, die was drie keer Whats App aan het laden. Dat was vast omdat het gratis was haha. Succes met je S 2 en ik hoop dat die blijft werken.

  47. @jer: Als je over android + root begint kan je het alleen met ios + jailbreak vergelijken. En daar kán je alles krijgen als je het wilt.

  48. @nick85: Nu de apps nog. ik heb nu tijdelijk ook een WP7 telefoon, hij is tof en al, maar ik kan niet wachten tot ik weer de iphone heb, een android en wp7 is zo veel beperkter vergeleken met iOS. en de look, is een fijne vertrouwde iOS look die altijd mag blijven.

  49. Mijn voorspelling:

    Windows zal wel wat groeien, maar zoals iemand al eerder zei zal Microsoft het wel om zeep helpen en anders de crappy telefoons waarop Windows 7 is.

    Android zal alleen maar zijn marktaandeel zien groeien. Android loopt voor wat betreft keuze van de toestel met low end en high end toestellen. Ruime keuze. Vooral het open systeem is de reden waarom ik Android prefereer tov iOS

    iOS zal marktaandeel zien dalen, innovatie is niet voor altijd, het creatieve brein achter iOS bestaat niet meer en daarnaast is het systeem erg gesloten en heb je geen keuze in telefoons.

  50. Wp7 is wel echt een heel snel os, zeker voor de specs. Het is vloeiender dan je bij menig android toestel zal vinden.

    Ik zou er best een weekje mee willen testen, maar het moet wel heel super zijn om me van me iphone los te maken.

  51. Als er iets saai en eentonig is dan is het WP7 wel. Ja de live tiles zijn leuk maar die felgekleurde kubusblokken ben je na 3 maanden ook wel zat denk ik. Sterker nog, ik had het na 5 minuten wel gezien met die demo die je op de iPhone kon draaien. En dan de app pagina…, alles in één lijn recht onder elkaar. Geeuw…

  52. Ik vrees toch dat Nokia er wat te laat bij is om nog mee te doen in de strijd.

  53. Kan je gelijk concluderen dat RIM tegen die tijd geen rol meer speelt…

  54. Lada wil in 2015 meer auto’s verkopen dan Volkswagen wereldwijd…..
    Wat een onzin verhaal…..

  55. De analist gaat ervan uit dat RIM tegen die tijd op het zinkende schip zit en dat Nokia, dat nu op het zinkende schip zit, het lek heeft weten te dichten.
    Ik vraag me echt af of dit over drie jaar het geval zal zijn.
    Tot nu heeft Android het aandeel van RIM en Symbian afgesnoept en heeft het met iOS geprofiteerd van een groeiende markt.
    Nokia en Windows Phone hebben een aantal jaar geleden de boot gemist en we zijn nu bijna 1,5 jaar verder sinds de introductie van de eerste Windows Phone en weer wordt er een toestel aangekondigd die het gaat maken.
    De introductie van dit toestel gaat echter niet mondiaal maar gefaseerd met waarschijnlijk te lange tussenpozen.
    Daarnaast verwacht ik niet dat de jeugd overstapt van RIM naar WP, maar eerder van RIM naar Android. Op basis van de Apps die bij Android veel en vaak gratis aangeboden worden, waar ze bij WP veel te duur zijn.

  56. @Apple740: Die demo die je op de iPhone kan draaien gaat natuurlijk nergens over. Is veel te schokkerig en traag. Daarop kan je geen oordeel vellen. Bekijk WP eens op een Lumia 800.
    En waarom is WP saai?
    IOS is statisch (letterlijk, als in elke dag exact hetzelfde) vs WP is dynamisch (letterlijk, de live tiles updaten voordurend. Het weer, tweets, RSS, FaceBook, etc. Op een rustige en subtiele manier, maar zeker niet saai)
    Begrijp me niet verkeerd, ben een Apple fan. Ik denk dat veel Apple fans op voorhand al negatief zijn over alles wat non-Apple is, en daar argumenten bij gaan zoeken om dat te staven. Probeer een keer neutraal naar een non-Apple product te kijken, heel verfrissend 🙂

  57. Het OS is zeer vlot en sexy. Heb net de I8350 van Samsung een paar dagen kunnen testen. Zeer leuk om mee te spelen, maar er zijn veeel te weinig apps beschikbaar, het grootste gedeelte is betalend en de apps op zich zijn niet zo vlot en sexy als het OS.
    Het is een OS met potentieel, maar ze gaan zeer snel beter ondersteuning moeten bieden. Iets waar Microsoft nu niet onmiddellijk voor bekend staat… afwachten dus.

  58. Ja daar staan wij dan als Apple “vrienden”. Voorspellingen tot 2015 zijn natuurlijk indicatief en moeilijk over een dergelijke periode -accuraat- te maken. Toch zijn er wel ontwikkelingen waar Apple zich zorgen over moet maken. Microsoft heeft de power en $ om het Apple heel erg moeilijk te gaan maken, en let’s face it: dat is ook gewoon goed. Ik begin mij als comsument de laatste 1 1/2 jaar ook vragen te stellen over de traagheid van Apple (4S is m.i. niets anders dan een upgrade van de 4) en het tempo maar met name kwlaiteit van de doorontwikkeling van iOS is ronduit zorgelijk. In het belang van ons (de consument) zeg ik: laat maar komen die concurrentie!

  59. Volgens mij las ik laatst op iPc dat de iphone het meest werd weggegeven waardoor de nieuwe klanten via de onderkant van de samenleving wordt gewonnen. Dat deze mensen na hun “gekregen” iPhone 3(gs) een volgende iPhone nemen is enkel afwachten. Apple pakt de markt dus ook van onderen af.. Hoe briljant is dat! Laat windows in dat geval maar komen!

  60. Jullie vergeten hier denk ik dat er nog een hoop pc s op de wereld staan,
    Ik denk als windows 8 uit komt voor de pc ,
    en naadloos samenwerkt met MS office en met Windows telefoons en tablets en dezelfde interface heeft
    er best een hoop mensen een “windows 8” phone of tablet zullen kopen.
    zeker als het bv als pakket verkocht word
    telefoon met gratis windows 8 desktop versie

  61. Origineel geplaatst door Arie
    OS saai? Wat een onzin..Een OS moet doen wat het moet doen, ik gebruik een OS niet voor de tierelantijntjes maar voor de functionaliteit.

    Ben ik helemaal met je eens. Een telefoon OS moet stilletjes op de achtergrond z’n werk doen. Het gaat immers om de Apps.

  62. Hoe kan iemand dat nu al weten???? Is diegene soms helderziend ofzo????

  63. Een voorspelling: MS koopt RIM voor hun marktaandeel en infrastructuur, vervang BB OS met WP7. Verbeterd WP7 integratie met Office en Windows. En wordt nr. 1 in 2013.

    Apple daalt naar 3 maar blijft toch de meest winst maken want uiteindelijk draait alles om $.

    En nu mag ik mezelf ook “Analist” noemen ;).

  64. prima hoor die Windows Phone 7.5. maar zolang er nog geen encryptie op zit er het niet mogelijk is om een vpn verbinding op te zetten, is het een beetje link om hem zakelijk te gebruiken.

    Gelukkig voor MS zijn een heleboel mensen zich daar niet van bewust. Ik zie de krantenkoppen al voor me.

    Maar goed ik neem aan dat er aan gewerkt wordt. Echter ze lopen dus een paar jaar achter.

  65. @LegalComplex: is dat begin of eind 2013?

  66. Jammer dat er weer veel reacties tussen zitten van mensen (met oogkleppen) die geen of nauwelijks ervaring hebben met de verschillende besturingssystemen. Ik heb een aantal jaren diverse iPhones gebruikt (3G, 3Gs en 4). Daarvoor diverse toestellen gebruikt met Android en WM. Een paar maanden geleden voor het eerst een WP 7.5 mogen testen en dat beviel zodanig dat ik mijn iPhone ingeruild heb voor een HTC Titan met WP. Snel en soepel werkende telefoon. Mooi scherm. Alleen (nog) wat weining app’s. Ik was uitgekeken op het iPhone scherm. Veel priegelige icoontjes op een scherm die het formaat van een postzegel heeft. De Titan, met zijn 4.7inch scherm is een verademing. Ik merk dat ik mijn iPad, die ik meestal bij mij heb, steeds minder ga gebruiken om bijv. mijn agenda bij te houden. Ik wil niet zeggen dat ik geen iPhone meer neem in de toekomst. Maar dan zal de iPhone een groter scherm moeten hebben en de de layout van het scherm flink aangepast moeten worden. M.a.w.: WP is een verademing en zal zeker een deel van de markt opeisen. Hoe groot dat deel zal zijn is koffiedik kijken. Ik heb namelijk niet de kennis / het talent om dat te beoordelen, iets wat veel ” kenners ” op dit forum kennelijk wel denken te hebben…..

  67. Ligt het aan mij of is dit artikel gewoon grappig. Windows phone is gewoon NIET goed en dat zal het ook echt niet worden.

  68. @mmmiikeee: Afhankelijk van de RIM overname maar gok op 31-12-2013 dus kan niet missen

  69. @lennart: WP krijgt zo goed als alleen maar lovende kritieken! Nog geen 1 review tegengekomen dat het, zoals jij zegt, ‘niet’ goed is. In tegendeel zelfs, het blijkt wel heel goed te zijn met ontzettend veel potentie. Dat jij het niet goed vind is jou mening, maar daarom is het niet per definitie ‘niet’ goed.
    Hoe bedoel je apple-fans en oogkleppen!

  70. fantastisch! echt….

    en wat als android nou eens niet door groeit naar 58,1% maar stopt bij 58,0% en de anderen het nog slechter gaan doen en zakken naar 8,5% in plaats van 8.6%

    en as we die twee tienden procent punten nou eens bijvoorbeeld aan Apple toekennen ? en op 16,8% uitkomt ?

    oooooohhhhhh neeeee! dan staat Apple net één tiende procent punt hoger dan Windows Phone en zal het pas in 2016 zo ver zijn….

    3 jaar verder? 4 jaar? in deze branche? kom op zeg!

  71. Ik zie het niet gebeuren dat er IOS toestellen van 150-200 € op de markt komen, dus blijft die markt voor android en WP als BB wegvalt. En aangezien voor het merendeel van de gebruikers de kosten bepalen wat er aangeschaft zal worden, zal IOS nooit op plaats 1 komen.
    Ford verkoopt meer auto’s dan Mercedes, is de Ford daarom een betere auto?

  72. Van WP kan ik echt niet warm worden.. Het OS ziet eruit alsof ‘t voor een blinde gemaakt is en de live-iconen zou ik alleen maar irritant vinden voor meekijkers.

    Daarnaast is die voorspelling natuurlijk ruk. Apple en android gaan heus niet stilzitten tot 2015 en al helemaal niet nu Microsoft een serieuze concurrent dreigt te worden. Ik hoop wel dat het de ogen van Apple eens opent en het OS wat toegankelijker maakt voor persoonlijke aanpassingen e.d, zodat we niet met een half gare jailbreak hoeven te blijven werken.

  73. vanwege mijn werk al veel toestellen gebruikt maar de windows phone vind ik echt vervelend werken.

    liever een iPhone, Android of BlackBerry toestel.

  74. @poserman
    En wat werkt er dan precies vervelend?
    @Barry
    Meekijkers… wat denk je? Dat er hele (persoonlijke) verhalen op die live tiles te zien zijn? Je maakt zelf de keuze wat je wel en niet laat zien. Meestal staat er dan ‘1 nieuw bericht’. Mag ook dat niemand zien?
    Dit is gewoon zoeken naar negatieve punten (helemaal sneu als het dan niet lukt).

  75. Wat een reacties weer hier om een analist.
    Het enige wat de meeste roepen is hoe goed apple wel niet is, vermoeiend.
    BTW heb ook een iphone maar dit riekt naar fanboy.
    Ik vindt het prettig dat er keuze is en dat niet iedereen moet kiezen voor een duur toestel, houden zo. Er is niets exclusiefs aan een telefoon of merk die iedereen heeft, dan ben je de exclusiviteit kwijt, en heb je een massa product.
    Ik zeg kom maar op met de andere os-en waarom niet, dat houdt elkaar scherp en komen er meer leuke dingen onze kant op, maar dat wij van ik heb een iphone en een ipad en wij zijn beter vindt ik zo schaapachtig gedoe.
    Het is mooi spul maar als ik iets vindt wat ik leuker vindt komt dat erin en gaat de andere eruit.

  76. @Wimus: iOS komt wel degelijk op 1 te staan als het om winstcijfers gaat nml. en daar draait het toch om. Juist omdat verschilde merken die Android-smartphones uitbrengen moeten concurreren met elkaar moeten ze idd hun prijzen verlagen en zien zij hun winsten afgeroomd! De winnaar zal sowieso iOS zijn!

  77. @Andrew: Nee, het is niet subjectief geformuleerd m.b.t. de kansen van WP. Ik ben zelfs best positief over WP, ook al vinden de hokjesdenkers dat wel eens moeilijk te begrijpen (‘want met een iPhone-site moet je een blind fanatisme voor Apple hebben’). Mijn scepsis heeft te maken met de geloofwaardigheid van analisten en onderzoeksbureau’s. Dat lijkt me een gezonde scepsis die iedereen hier wel deelt.

    @Hans: Het zijn wereldwijde marktaandelen, dus Android is extreem aanwezig (aangezien half Azië de Nokia’s al heeft ingewisseld voor een goedkoop Android-telefoontje). Omdat ze met zovelen zijn, vertekent het nogal. In de westerse wereld heeft iOS een groter marktaandeel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.